Trouwen

Informatie trouwen in Nijkerk

Vanaf 1 september 2015 doet u geen huwelijksaangifte of aangifte van geregistreerd partnerschap meer, maar maakt u aan de ambtenaar van de burgerlijke stand (abs) kenbaar het voornemen te hebben met elkaar in het huwelijk te treden of een geregistreerd partnerschap (gps) aan te gaan. Voor het gemak blijven we het wel ondertrouw noemen.
Belangrijkste voordelen hierbij zijn voor u:
Het kan in persoon of schriftelijk.
U kunt rechtstreeks bij de abs van de trouw- of partnerschapsgemeente in ondertrouw en hoeft niet langer in de woonplaats van één van beide partners in ondertrouw te gaan.

Kosten trouwen

Overzicht kosten huwelijk

Gratis trouwen

Het is mogelijk om kosteloos te trouwen binnen de gemeente Nijkerk. Dat kan op maandag om 09.00 en 09.30 uur.

Eenvoudige ceremonie

Op donderdag in de oneven weken bieden wij de mogelijkheid voor een eenvoudige ceremonie. Deze vindt plaats in de ondertrouwkamer, wisselend in de ochtend en de middag. In onze agenda ziet u of er in de week die u uitgekozen heeft, in de ochtend of in de middag wordt getrouwd.
U kunt geen voorkeur opgeven voor een trouwambtenaar en er is ook geen voorgesprek met de trouwambtenaar. Deze houdt slechts een korte toespraak en er is geen ruimte voor toespraken van andere aanwezigen. Er zijn 10 zitplaatsen, inclusief zitplaatsen voor het bruidspaar en de trouwambtenaar. In totaal mogen er 20 mensen meekomen naar de ceremonie, inclusief de getuigen. Wij verwachten dat u beiden een identiteitsbewijs meeneemt naar de ceremonie, zodat wij uw identiteit kunnen vaststellen.

Meer informatie over trouwen in Nijkerk

Stadhuis Nijkerk
Kolkstraat 27
3861 AK Nijkerk
Tel: 033 2472222
Website: www.nijkerk.eu
E-mail: gemeente@nijkerk.eu

Trouwlocatie

Trouwlocaties

In de gemeente Nijkerk kun je vrijwel overal trouwen waar je wilt, zowel binnen als buiten. Natuurlijk zijn er voorwaarden als je buiten wilt trouwen of op een locatie waar nog niet eerder is getrouwd, maar de gemeente denkt graag met jullie mee om het huwelijk naar jullie wensen in te vullen.
• Stadhuis
• Overige locaties

Zelf een locatie kiezen

Daarnaast is het mogelijk om zelf een incidentele locatie te kiezen. U kunt elke locatie kiezen voor het huwelijk, ook in de buitenlucht! Wilt u trouwen op een locatie waar nog nooit een huwelijksceremonie heeft plaats gevonden, dan zullen wij vooraf de locatie bezoeken om te kijken of daar een huwelijk kan worden voltrokken. Wilt u buiten trouwen, dan wordt er in verband met de veiligheid als eis gesteld dat er kan worden uitgeweken naar een gebouw als het weer daartoe aanleiding geeft.

Trouwleveranciers in de gemeente

BruidsmodeBruidsmode

GelegenheidskledingGelegenheidskleding

TrouwkostuumTrouwkostuum

Van den Brandhof

Singel 1 3861 AD Nijkerk Tel.: 033 2454230

Bruidsmake-up-kapstersBruidsvisagie

Bloemist-voor-bruidsboeketBloemisten

Optima Flora

Douwencamp 58 3861 LE Nijkerk Tel.: 033 2465207

Ponderosa Flowers Nijkerk

Vergeet mij niet Bruidswerk Nijkerk

WeddingplannersWeddingplanners

Bruiloft-muziekBruiloft-muziek

Show design Nijkerk

TrouwfotograafBruidsfotografie

Favori Nijker

Trouwfilm-videograafTrouwfilm-videograaf

TrouwautoTrouwvervoer

FeestlocatiesFeestlocaties

Starlight- Nijkerk

Zaalverhuur Ampt van Nijkerk-Nijkerk