Trouwen

Informatie trouwen in Tytsjerksteradiel

Ook in de gemeente Midden Drenthe mag u zelf een trouwlocatiekiezen. Dit mag zowel buiten alles binnen zijn, er zijn wel enkele voorwaarden, informeer hierover bij de gemeente.
Tytsjerksteradiel

Trouwambtenaren

De huwelijksvoltrekking is een intiem moment waar het bruidspaar lang naartoe leeft. Dit moment wordt meebeleefd door de trouwambtenaar, ook wel buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand genoemd. De gemeente Tytsjerksteradiel beschikt over meerdere trouwambtenaren

Kosten huwelijk

De kosten zijn afhankelijk van de dag en het tijdstip waarop jullie willen trouwen. Op de website van de gemeente staat een overzicht van alle kosten die voor een huwelijk kunnen worden gerekend. 

Gratis trouwen

Op maandag en woensdagmorgen om 09.00 uur is het mogelijk om gratis te trouwen. Voorwaarde is dat één van de partners in de gemeente Tytsjerksteradiel woont. 

Meer informatie over trouwen in Tytsjerksteradiel

Gemeente Tytsjerksteradiel
Raadhuisweg 7
9251 GH Burgum
Tel: 0511-460860
Website: www.tytsjerksteradiel.nl
E-mail: gemeente@t-diel.nl

Trouwlocatie

Trouwlocaties

Het gemeentehuis in Burgum is een vaste trouwlocatie in de gemeente Tytsjerksteradiel. Dit betekent dat er een gemeentebode aanwezig is bij huwelijken die op het gemeentehuis worden gesloten. Er is geen gemeentebode aanwezig bij de zogenaamde gratis huwelijken. Daarnaast kan onder de gestelde voorwaarden iedere locatie als incidentele trouwlocatie dienen. De voorwaarden gaan over de veiligheid, de uitstraling, de openbare toegankelijkheid en de overkapping van de locatie. Ook een schip kan trouwlocatei zijn, als het aan de voorwaarden voldoet. Voor een incidentele locatie sluit de gemeente een overeenkomst met het bruidspaar en de eigenaar van de locatie. Hierin zijn afspraken opgenomen over de inrichting, de bereikbaarheid, de verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid. 

 

BruidsmodeBruidsmode

GelegenheidskledingGelegenheidskleding

TrouwkostuumTrouwkostuum

Bruidsmake-up-kapstersBruidsvisagie

Bloemist-voor-bruidsboeketBloemisten

Bruidstaarten-bakkersBruidstaart

WeddingplannersWeddingplanners

Bruiloft-muziekBruiloft-muziek

TrouwfotograafBruidsfotografie

Trouwfilm-videograafTrouwfilm-videograaf

TrouwautoTrouwvervoer

Alle gemeenten in Friesland
 

Achtkarspelen      Ameland      De Friese meren      Harlingen      Heerenveen         Leeuwarden      Nordeast-Frysland      Ooststellingwerf      Opsterland      Schiermonnikoog      Smallingerland      Terschelling      Tytsjerksteradiel      Vlieland        Waadhoeke      Weststellingwerf      Zuidwest-Friesland