Trouwen

Informatie trouwen in Achtkarspelen ( Friesland)

Jullie gaan trouwen? Doe het dan goed en voordelig ! wij hebben voor jullie hieronder leuke uitgebreide informatie en een selectie van alle trouwbedrijven zowel betrouwbaar als betaalbaar. De meeste trouwlocaties en trouwbedrijven in je eigen regio zijn vaak goedkoper en makkelijk te bereiken. Hier vindt je alle ingredienten voor een spetterend trouwfeest.

Geregistreerd partnerschap omzetten in huwelijk

U kunt uw geregistreerde partnerschap omzetten in een huwelijk. U moet dan bij de gemeente een akte van omzetting laten opmaken. Vanaf 1 september 2015 kan een partnerschap in iedere gemeente in Nederland omgezet worden. Dat hoeft dus niet meer in uw eigen woonplaats.

Kosten 

Kosten geregistreerd partnerschap
• Maandag t/m vrijdag van 9.00 – 17.00 uur: € 215,25
• Zaterdag van 9.00 – 17.00 uur: € 489,95
• Dinsdag en donderdag van 9.15 – 11.15 uur: € 128,50
• Dinsdag- en donderdagmorgen om 9.00 uur: gratis*

Getuige van de gemeente (kosten per getuige): € 10,20

Administratieve kosten voor wijzigen datum en/of tijdstip: € 13,55

Een alternatieve trouwlocatie

Als het registreren van het partnerschap op een dinsdag- of donderdagmorgen om 9.00 uur is, dan is er geen keuze van een trouwambtenaar en is er geen mogelijkheid tot het draaien van muziek. Geadviseerd wordt contact op te nemen met het Klant Contact Centrum. De brochure ‘Huwelijk & geregistreerd partnerschap’ (op deze pagina onder Documenten) is namelijk op een aantal onderdelen niet van toepassing.

Voor het regelen van een partnerschapsregistratie doet u het volgende:
• Maak via telefoonnummer 14 0511 (zonder netnummer) een afspraak bij de gemeente om aangifte te doen/’in ondertrouw’ te gaan. Bij het maken van de afspraak hoort u wat u mee moet nemen.
• Tijdens de afspraak bespreekt u met de ambtenaar de registratiedatum, tijd en eventueel de locatie. U geeft 2, 3 of 4 meerderjarige personen op als getuigen.
• U kunt het geregistreerd partnerschap in een andere gemeente dan de aangiftegemeente laten voltrekken. In dit geval moeten alle documenten, inclusief een afschrift van de akte van aangifte partnerschapsregistratie, in bezit komen van de ambtenaar van de burgerlijke stand van de registratiegemeente.
• Wonen u en uw partner in verschillende gemeenten? U kiest dan zelf in welke van de 2 gemeenten u aangifte doet. Woont u allebei buiten Nederland en heeft minimaal één van u de Nederlandse nationaliteit? Dan doet u de aangifte in Den Haag.

Trouwlocatie

Trouwlocaties in Achtkarspelen

In de gemeente Achtkarspelen is het ook mogelijk om te trouwen in een andere trouwlocatie dan hier genoemd. Hier zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Deze voorwaarden zijn beschreven in de ‘Beleidsregels alternatieve trouwlocaties in Achtkarspelen’. Voor deze voorwaarden en verdere informatie ga je naar de pagina ‘Regels voor een alternatieve trouwlocatie’.Regels voor een alternatieve trouwlocatie

Bruidstaarten-bakkersBruidstaart

WeddingplannersWeddingplanners

Bruiloft-muziekBruiloft-muziek

TrouwfotograafBruidsfotografie

Trouwfilm-videograafTrouwfilm-videograaf

TrouwautoTrouwvervoer

FeestlocatiesFeestlocaties

De Lantearne-Surhuisterveen

Alle gemeenten in Friesland
 

Achtkarspelen      Ameland      De Friese meren      Harlingen      Heerenveen         Leeuwarden      Nordeast-Frysland      Ooststellingwerf      Opsterland      Schiermonnikoog      Smallingerland      Terschelling      Tytsjerksteradiel      Vlieland        Waadhoeke      Weststellingwerf      Zuidwest-Friesland