Trouwen

Informatie trouwen in Harlingen

Vanaf 1 september 2015 doet u geen huwelijksaangifte of aangifte van geregistreerd partnerschap meer, maar maakt u aan de ambtenaar van de burgerlijke stand (abs) kenbaar het voornemen te hebben met elkaar in het huwelijk te treden of een geregistreerd partnerschap (gps) aan te gaan. Voor het gemak blijven we het wel ondertrouw noemen.
Belangrijkste voordelen hierbij zijn voor u:
Het kan in persoon of schriftelijk.
U kunt rechtstreeks bij de abs van de trouw- of partnerschapsgemeente in ondertrouw en hoeft niet langer in de woonplaats van één van beide partners in ondertrouw te gaan.

Vrije trouwlocatie

Ook kan er een trouwlocatie door het bruidspaar worden aangewezen, neem contact op met de gemeente Harlingen voor meer informatie.

Eigen trouwambtenaar aanwijzen

Ook is er de mogelijkheid om een ambtenaar van een andere gemeente het huwelijk te laten voltrekken. Neem voor meer informatie contact op met de gemeente Harlingen.

Tarieven trouwen Harlingen

Overzicht kosten huwelijk

Gratis trouwen

Op maandag om 09.00 uur en 09.15 uur kun je gratis trouwen. Dit wordt gedaan door een ambtenaar van de gemeente. Je kunt niet kiezen voor een van de ambtenaren van de burgerlijke stand. De plechtigheid neemt ongeveer 10 minuten in beslag en is toegankelijk voor maximaal 6 personen, inclusief het bruidspaar.

Meer informatie over trouwen in Harlingen

Stadhuis Harlingen
Voorstraat 35
8861 BD Harlingen
Tel: 14 0517
Website: www.harlingen.nl
E-mail: info@harlingen.nl

 

Trouwlocaties in Harlingen

• Stadhuis
• De Gouden Vloot – Klipper Isis
• Trebol
• Regina Andrea
• Koh-ï-Noor

BruidsmodeBruidsmode

GelegenheidskledingGelegenheidskleding

TrouwkostuumTrouwkostuum

Bruidsmake-up-kapstersBruidsvisagie

Bruidstaarten-bakkersBruidstaart

WeddingplannersWeddingplanners

Bruiloft-muziekBruiloft-muziek

Trouwfilm-videograafTrouwfilm-videograaf

TrouwautoTrouwvervoer

FeestlocatiesFeestlocaties

Alle gemeenten in Friesland
 

Achtkarspelen      Ameland      De Friese meren      Harlingen      Heerenveen         Leeuwarden      Nordeast-Frysland      Ooststellingwerf      Opsterland      Schiermonnikoog      Smallingerland      Terschelling      Tytsjerksteradiel      Vlieland        Waadhoeke      Weststellingwerf      Zuidwest-Friesland