Trouwen

Informatie trouwen op Ameland

Vanaf 1 september 2015 doet u geen huwelijksaangifte of aangifte van geregistreerd partnerschap meer, maar maakt u aan de ambtenaar van de burgerlijke stand (abs) kenbaar het voornemen te hebben met elkaar in het huwelijk te treden of een geregistreerd partnerschap (gps) aan te gaan. Voor het gemak blijven we het wel ondertrouw noemen.
Belangrijkste voordelen hierbij zijn voor u:
Het kan in persoon of schriftelijk.
U kunt rechtstreeks bij de abs van de trouw- of partnerschapsgemeente in ondertrouw en hoeft niet langer in de woonplaats van één van beide partners in ondertrouw te gaan.

 

In ’t huwelijksbootje

Ook is het mogelijk om letterlijk en figuurlijk in het huwelijksbootje te stappen en wel op één van de onderstaande rondvaartboten. Dit kan alleen op één voorwaarde: de boot dient tijdens de huwelijksvoltrekking aangemeerd te zijn bij de pier van Ameland. Natuurlijk is het wel mogelijk om na het ja-woord de Waddenzee op te varen met uw gasten.

Trouwambtenaren

Na het reserveren van een trouwlocatie heeft u nog voldoende tijd om na te denken wat uw wensen voor de plechtigheid zelf zijn. Deze wensen bespreekt u met de trouwambtenaar.

De gemeente Ameland beschikt over ervaren trouwambtenaren. De trouwambtenaar (buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand) leidt de plechtigheid geheel in stijl, dus met mooie Amelander toga. U kunt bij de huwelijksaangifte aangeven door wie u uw huwelijk wilt laten voltrekken. Wij zullen zoveel mogelijk rekening houden met uw voorkeur, echter u zult begrijpen dat het kan voorkomen dat de trouwambtenaar van uw keuze niet beschikbaar is op uw huwelijksdatum. In dat geval vragen wij u voor een andere trouwambtenaar te kiezen.

Tarieven trouwen Ameland

Overzicht kosten trouwen

Gratis trouwen

De gemeente Ameland biedt u de mogelijkheid op een vast moment in de week: iedere woensdagochtend om 9.30 uur in het gemeentehuis. Voor een gratis geregistreerd partnerschap kunt u terecht op woensdagochtend om 9.00 uur in het gemeentehuis.

Meer informatie over trouwen op Ameland

Gemeentehuis Ballum
Jelmeraweg 1
9162 EA Ballum
Tel: 0519 555 555
Website: www.ameland.nl

Trouwlocatie

Trouwlocaties Ameland

Gemeentehuis in Ballum
Cultuur-historisch museum Sorgdrager in Hollum
Doopsgezinde kerk in Nes
Oerdhut in natuurgebied het Oerd
Vuurtoren
Strandpaviljoen ’t Strandhuys
Strandpaviljoen Sjoerd
Beachclub The Sunset
Strandpaviljoen Ballum
Restaurant ’t Koaikershuus

BruidsmodeBruidsmode

Wedding wonderland

GelegenheidskledingGelegenheidskleding

TrouwkostuumTrouwkostuum

Bruidsmake-up-kapstersBruidsvisagie

Bloemist-voor-bruidsboeketBloemisten

WeddingplannersWeddingplanners

Bruiloft-muziekBruiloft-muziek

TrouwfotograafBruidsfotografie

Lifetime Visual Adventures

Trouwfilm-videograafTrouwfilm-videograaf

TrouwautoTrouwvervoer

FeestlocatiesFeestlocaties

Alle gemeenten in Friesland
 

Achtkarspelen      Ameland      De Friese meren      Harlingen      Heerenveen         Leeuwarden      Nordeast-Frysland      Ooststellingwerf      Opsterland      Schiermonnikoog      Smallingerland      Terschelling      Tytsjerksteradiel      Vlieland        Waadhoeke      Weststellingwerf      Zuidwest-Friesland