Gay bruid

Lesbienne in het huwelijksbootje

Het stappen in het huwelijksbootje van twee vrouwen of lesbienne vinden wij onwijs mooi, niet alleen omdat wij voorstanders zijn van het homohuwelijk maar in feite dat iedereen moet kunnen trouwen met wie hij of zij wil. Voor het lesbisch bruidspaar is er eigenlijk geen bepaalde kleding, in principe kan alles gedragen worden van Broekpak tot overweldigende jurk, of een mantelpakje.
Willen jullie wel beide een trouwjurk dragen, zorg dan dat ze matchen met elkaar, maar de bruidsmodezaak kan jullie hier prima over informeren. Een leuke tip is wel dat 1 van jullie een sluier draagt. Wat ook stoer staat dezelfde jurken, de ene knalroze bruidsschoenen, de ander knal oranje of blauw, groen, geel……

Hebben jullie geen zin in de Poespas van een originele trouwjurk, maar je wil wel dat ze zien dat jullie in het huwelijksbootje stappen, kijk dan eens op de site van Linea Raffaelli, deze hebben zeer leuke informele jurken en pakjes, maar toch zeer feestelijk. Zoals je ziet bij een hetero huwelijk (de bruidsjapon en het kostuum) kunnen jullie wel allebei, of een van beiden een trouwjurk dragen.

Kinderen en het huwelijk

Hebben jullie kinderen, wil je deze natuurlijk ook betrekken bij de bruiloft.
Als ze wat groter zijn en je hebt meiden, dan wordt het echt te gek, want dan heb je Bridemaids.
Zijn ze kleiner dan kunnen deze bengeltjes jullie helpen met het gastenboek, rozenblaadjes strooien, en de trouwringen aangeven. Natuurlijk krijgen ze de gepaste jurkjes of pakjes aan. 

Trouwartikelen

Natuurlijk willen jullie geen standaard trouwkaart, maar eentje die past bij jullie, zo ook met de taarttopper, daarbij is het de bedoeling dat er 2 vrouwen op staan. Of misschien kiezen jullie gewoon voor een lovebirds topper. Maar er zijn bedrijven die speciale trouwkaarten en taarttoppers en trouwartikelen voor gay bruiden hebben.

Taarttopper gay bruid

De openingsdans

Je doet hem goed of niet!
Kunnen jullie beide goed dansen? Dan zal dit geen probleem zijn.
Zien jullie er tegenop, kies dan voor een romantische slow, een lied wat jullie beide aanspreekt.
Wil je geen openingsdans , maar wel een goede start van de feestavond, geef een welkoms woordje, en vraag iedereen om samen de eerste dans te doen. Kies wel iets uit waarop iedereen kan dansen. (This is my Life (Shirley Bessey) als voorbeeld.

Wat nog meer

Van alle etiquette over trouwen, trek je er niets van aan, jullie zijn toch al anders en speciaal.
Doe het gewoon zoals jullie zelf leuk vinden. Op deze dag ben je met je dierbaren om jullie grote dag samen te vieren. Maak er een geweldige bruiloftsfeest van.

Statistieken homoparen en heterostellen

Volgens de statistieken trouwen er elk jaar meer dan 1300 homostellen in ons land, met en totaal van naar schatting achttienduizend tot op heden. Het aantal gesloten homohuwelijken nemen verder toe. Wel is het aantal lesbienne huwelijken meer als van het mannelijke geslacht.

Gay Bride beurs

In 2011 werd er in Amsterdam een extra grote Gay Bride trouwbeurs georganiseeert, die speciaal was bedoelt voor homo’s en lesbienne stellen. De Westergasfabriek werd omgetoverd tot sfeervol ingerichte zaal, en er waren ca. 75 standhouders met diverse artikelen: Van bruidskleding specialisten tot trouwvervoer, van trouwringen en fotografen tot cateraars en entertainment, kortom alle gespecialiseerde bedrijven voor wat betreft de gay markt

Waarom trouwen

Waarom Trouwen

Waarom zou je trouwen? Ga je samen een huis kopen of komen er kinderen dan

Geregistreerd partnerschap

Geregistreerd Partnerschap

Geregistreerd Partnerschap Het geregistreerd partnerschap is een wettelijk erkende en geregelde vorm van samenleving tussen