Openingsdans bruiloft

Menig bruidspaar heeft maanden voor de bruiloft al schrik voor de openingsdans.
Ja je staat inderdaad helemaal in het middelpunt, maar ben niet bevreesd, het mag best fout gaan, het is een “once in a lifetime moment”. Zijn jullie helemaal geen danstypes, maar wil je je toch van een beste kant laten zien, kun je even wat danslessen halen, maar dan nog sta je misschien stuntelig en houterig een Quicktep te forseren.
En ja, schoonmoeder zit al bevreesd toe te kijken wanneer zij aan de beurt is!!
Ja en dan moet er gewisseld worden, en wordt er verwacht dat iedereen mee doet, Vergeet het maar!!!!
Einde openingsdans staan er 6 mensen op de vloer, want iedereen past ervoor.Hoe los je dit op

Ga gewoon voor een langzaam slow nummer, wat je samen uit danst, na een paar minuten vraag je de ouders en schoonouders om er bij te komen. De DJ of band zal dit in goede banen leiden. Daarna vraagt de DJ of iedereen op de dansvloer wil komen, om samen met jullie te dansen. Er zijn natuurlijk honderden favoriete liedjes voor, zo heeft ieder pas getrouwd stelletje zijn voorkeur. Daarna is het ijs gebroken, en zullen de gasten makkelijker op de vloer blijven bij het volgende nummer.

Spectaculaire openingsdans

Zijn jullie echte dansfreaks verras jullie gasten dan met een spectaculaire openingsdans, misschien een tango, rumba, of een mambo, de keus is aan jullie.
Maar ga dan niet “changer” roepen, en dans deze samen uit, of verander tussendoor het ritme, zodat alle gasten mee kunnen swingen. Dit geeft de juiste toon aan de sfeer, en iedereen is los voor een grandioze feestavond.

openingsdans-slotdans

Dit is wat je zegt een Spectaculaire openingsdans.

De Laatste Dans

De laatste dans op een bruiloft is van oudsher dat bruid en bruidegom langzaam dansend op een favoriet of sentimenteel lied. Terwijl alle gasten een cirkel vormen rond het bruidspaar. Hoewel dit nog steeds de traditie is voor veel koppels, begint deze traditie wel iets te veranderen Als je niet het gevoel hebt een”traditionele” bruid of bruidegom, te willen zijn, kun je aan de laatste dans een onvergetelijke ervaring voor zowel jullie zelf, als de gasten maken, door te kiezen voor een snel nummer dat ofwel jij en je kersverse echtgenoot of echtgenote danst op (eventueel choreografie ) in het midden van de cirkel, of dat alle gasten met jullie mee dansen. Waarom niet op het einde van jullie bruiloft met al jullie vrienden en familie op de dansvloer. Lekker jammend samen op een spannend en vrolijke liedje? Het is een geweldige manier om alle gasten opgepimd te krijgen voor een eventuele afther party. En natuurlijk bij de slotdans horen sterretjes, maar dit is niet overal toegestaan, dus kun je beter voor glowsticks gaan, deze hebben een supermooi effect.

Vraag de bruiloft DJ of band voor suggesties over goede nummers , die swingend en toepasselijk zijn.

In de tussentijd, hier zijn een paar van onze tips voor leuke laatste dans nummers:

“Take Me Home Tonight” – Eddie Money

“Not Stop Believin ‘- Journey

“Last Dance” – Donna Summer

“The time of my life” – Bill Medley en Jennifer Warnes

“You Make My Dreams” – Hall and Oates

“I’ll Be There For You” – The Rembrandts

“Let’s Go Crazy” – Prince

Veel plezier!

Zo heb je een onvergetelijke swingende slotdans.