Trouwen onder een boom

Trouwen onder een oude boom

Trouwen onder de mooiste oude boom

De nieuwste hype is trouwen onder een boom? Heb je er weleens over nagedacht om te trouwen in de open lucht onder bijvoorbeeld een schitterende boom dicht bij de natuur? Wil je meer inspiratie voor je trouwplannen over dit onderwerp lees dan dit artikel om precies te weten waar en hoe je dit kan doen.

Trouwlocaties trends

Je hebt tegenwoordig als aanstaand bruidspaar de keuze en mogelijkheid om zelf een trouwlocatie te kiezen.
Een nieuwe trend in trouwlocaties dit jaar is elkaar het Jawoord geven onder een boom, erg populair bij koppeltjes die o.a. milieu bewust mee willen doen. Op een plek waar je onder een boom je huwelijk op een romantisch manier kunt laten voltrekken in de open lucht. In o.a. de zomer, de lente of vroeg in het herfst seizoen. Deze locatie hieronder is uiteraard voor ieder bruidspaar toegankelijk en zeer geschikt als trouwlocatie.

Trouwlocatie de Kroezeboom
Een eeuwenoude giga boom op de Fleringeres, genoemd als de Kroezeboom naast een kapelletje is een van de oudste eiken en bekendsteen officiële trouwboom in Nederland, iets ten zuiden van Tubbergen in Twente. De Kroezeboom op de Fleringer is zeer geschikt als trouwlocatie, waar een sprookjesachtige bruiloft onder de takken kan plaats vinden. Voor aanstaande paartjes met een eigen lijfstijl is dit iets unieks.

Het huwelijk laten voltrekken

Bij de Kroezeboom locatie worden stoelen voor de gasten en een tafel met stoelen voor het bruidspaar onder de boom geplaatst, zodat u en uw gasten overzichtelijk onder deze eeuwenoude boom kunnen plaatsnemen. De bode van deze locatie ontvangt de gasten bij de Kroezeboom en wijst hen naar hun plaatsen, als iedereen aanwezig is begint de plechtigheid. dit gebeurd op de wijze zoals jullie van tevoren hebben aangegeven. Wat betreft de bruiloftsgasten zal dit voor hun een prachtige belevenis zijn, maar ook omdat zoiets niet vaak voorkomt bij een huwelijk. kortom in een woord, dit is het droomhuwelijk voor iedere bruid en bruidegom die van de natuur houden. Er dient wel een verzoek ingedient worden bij de Gemeente Tubbergen.

Huwelijksceremonie onder de boom

De stam van de boom worden ingeroepen bij de huwelijksinzegening door een ambtenaar van de burgerlijke stand om voor eeuwig elkaars liefde te steunen, zoals de wortels deze boom al eeuwenlang steunen. De wortels van de boom zijn het symbool van de liefde. In de zomer spreiden de takken van de boom zich, gevuld met mooie blaadjes zodat jullie kunnen schuilen onder de zomerzon, en als symbolisch teken van het huwelijk, prachtig toch? Vergeet ook niet als je kiest voor deze optie, een geschikte Weddingpastors op tijd te bespreken voor jullie huwelijksinzegening.

De mogelijkheid
De mogelijkheden aan trouwlocaties zijn enorm in ons land, maar als je op je budget wilt besparen kun je bijvoorbeeld ook trouwen onder je eigen boom, thuis in je achtertuin. Want deze mogelijkheid bestaat ook nog, als je tenminste een prachtige boom en de ruimte hebt. Maar als je dat doet, moet je een officiëel en schriftelijk verzoek indienen bij je eigen gemeente.

Tips: bij trouwen onder een boom in de herfst

Afhankelijk van de tijd van het jaar, in het midden tot eind september zijn er een aantal eiken bomen die hun bladeren beginnen te verliezen dus houd daar rekening mee als je trouwt in de herfst. Zo kun je bijvoorbeeld de huwelijksuitnodigingen aanpassen aan deze gelegenheid door een foto van deze boom op je trouwkaarten te verwerken, als leuke herinnering aan jullie huwelijk. Nog een suggesties! De bruidstaart in de vorm van een boom met takken, en marsepeinen blaadjes in de taart verwerken. Niet makkelijk, maar wel te doen als je een creatieve banketbakker hebt.

Decoratie
Als je de locatie hebt gevonden rest nog de buiten lucht decoratie, geïnspireerd door de natuurlijke schoonheid en de boom als achtergrond kun je deze omhelzen door middel van een prachtig decor. Je kan afhankelijk van het aantal gasten wat je hebt uitgenodigd je voorbereiden op het aantal stoelen en tafels die je nodig hebt. Plaats deze rondom de boom en bekleed te tafels met gekleurd of wit tafellinnen. Gebruik veel soorten bloemen van het seizoen om de tafels te versieren, gekleurde linten kunnen ook van pas komen voor de stoelen te decoreren. Voor al deze decoraties zijn jullie natuurlijk afhankelijk van het seizoen, maar erg belangrijk is ook om te kijken wat bij jullie in de smaak valt. Gebruik daarom je inspiratie en alles komt goed. Voor meer tips over decoratie kun je hier alles vinden. Zoek bijvoorbeeld in de navigatiebalk boven bij bruiloftinspiratie naar tafeldecoratie, of decoratie voor ceremonie, en je vindt volop leuke voorbeelden kleuren en tips. Veel succes als je trouwt onder een boom.

 

Trouwlocaties :Achterhoek Almere Amersfoort Amsterdam Apeldoorn Arnhem Breda Den Bosch Den Haag Deventer Dordrecht Eindhoven Emmen Enschede Gouda Haarlem Heerlen Helmondhilversum leiden Maastricht Nijmegen Rotterdam Tilburg Venlo Zaanstreek ZwolleDrenthe Flevoland Friesland Gelderland Groningen Limburg Brabant Noord Holland Overijssel Utrecht Zeeland Zuid Holland