Trouwceremonie

Trouwceremonie

Een speciale trouwceremonie

Moderne trouwceremonies zorgen voor een vrijheid van geest en persoonlijke keuze, die een sfeer van warmte en liefde creëren. Ze kunnen een vleugje humor en vreugde bevatten. Het is die speciale dag. Je wilt dat je trouwcermonie een perfecte balans toevoegd aan je bruiloft. Kortom iedere huwelijksvoltrekking is uniek.

Lezingen

Zijn een belangrijk onderdeel van een bruiloft, omdat ze bijdragen aan de stemming van je trouwceremonie. De lezingen moeten een weerspiegeling zijn van de belangens en gevoelens voor elkaar. Ze moeten persoonlijk zijn, zinvol zijn, en jullie liefde voor elkaar betuigen. Wie doet de lezing? altijd iemand die dicht bij je hart staat. Dit kan zijn een vriend of dierbare.

Als je kiest voor een meer moderne aanpak dan zul je waarschijnlijk in staat zijn om te kiezen wie je wilt als ambtenaar of pastor voor je huwelijksvoltrekking. Veel bruidsparen hebben niet zo veel meer met de kerk, maar willen toch graag een huwelijksinzegening.
Er zijn onafhankelijke pastors voor, die op een moderne manier jullie huwelijk inzegenen, geheel naar jullie eigen wensen.

Ga je naar het gemeentehuis maar wil je geen snelle onpersoonlijke ceremonie, dan kun je een onafhankelijke trouwambtenaar inhuren. Dit zijn de zogenaamde Babs. Ook als je een trouwlocatie hebt, buiten het gemeentehuis, een out-door locatie, kan een Babs de oplossing zijn. Huwelijkssluiting: familie of goede vriend(in) als trouwambtenaar. Normaal gesproken wordt het huwelijk gesloten door een trouwambtenaar van de gemeente waarin jullie trouwen. (Of door een bijzonder ambtenaar van de burgerlijke stand. Maar het kan ook anders. De huwelijkssluiting wordt heel erg privé en ook persoonlijker wanneer je je laat trouwen door je vader, moeder of goede vriend/vriendin, als trouwambtenaar. In een aantal gemeenten is dat nu mogelijk. Informeer bij de gemeente waar jullie willen trouwen.

Deel

Categorie trouwceremonie

  • Gedichten trouwen
  • Huwelijksgedichten
  • Huwelijksinzegening
  • Huwelijkssluiting
  • Huwelijksvoltrekking
  • Trouwambtenaar
  • Trouwbelofte schrijven
  • Trouwen in de kerk