trouwringen-briljant

Op trouwringenjacht

Trouwringen van goud

Trouwringen van goud zijn mooi en dat blijven ze ook! Bij een trouwring denk je misschien meteen aan een geelgouden ring, maar trouwringen kunnen ook van roségoud of witgoud zijn. Geelgouden ringen hebben de meest tijdloze uitstraling, vinden veel mensen. Trouwringen in goud zijn al eeuwen populair. Goud staat symbool voor heel wat moois. Voor geluk en gezondheid, voor de zon en voor de eeuwigheid. De cirkel van een ring staat voor een band die niet kan worden verbroken. Een gouden ring zit dus vol symboliek. En nog een bijzondere eigenschap van geelgoud: het staat goed aan vrijwel elke hand!

Gouden trouwringen met briljant

Goud en briljant matchen volmaakt. Allebei kostbaar en zeldzaam. En sterk, zodat je er je hele leven van kunt genieten. Gouden trouwringen kun je laten bezetten met een heel klein briljantje, of juist met een grote die als blikvanger dient. Ook mooi is een hele ris kleine briljantjes strak op een rij. Of een briljant aan de binnenkant van je ring! Steeds meer mannen kiezen hiervoor. Een romantisch idee, zo’n fonkelend steentje naast de gravure met de naam van je lief.
Een topper uit onze collectie is model Tesoro, hieronder. Een eyecatcher met een uniek ontwerp. De steen is zó gezet, dat hij meteen alle aandacht trekt. De mooie vormgeving doet de rest. Een heel aparte trouwring bezet met een grote briljant!
trouwringen

De voordelen van goud

Goud heeft ongelofelijk veel pluspunten. Gouden sieraden zijn oersterk en houden altijd een mooie, warme glans. Goud verkleurt niet en geeft niet zwart of groen af, zoals zilver of koper. Het is bovendien veel beter bestand tegen krassen dan bijvoorbeeld zilver. Wist je trouwens dat gouden sieraden altijd bestaan uit goud gelegeerd met andere metalen? Meestal koper en zilver. Puur goud is namelijk veel te zacht om er sieraden van te kunnen maken. Een sieraad van puur goud (24 karaat), zou meteen vervormen.
De meeste mensen kiezen voor trouwringen van 14 karaat goud (hierin zit 58,5% puur goud), maar je kunt ook gaan voor een gouden ring in 18 karaat. Dan heb je een meer ‘pure’ gouden trouwring om je vinger, van maar liefst 75% goud. 18 karaats ringen hebben een heel intense uitstraling.
Door al zijn goeie eigenschappen maken mensen al eeuwen sieraden van goud. De gouden sieraden die zijn gevonden bij opgravingen in het Bulgaarse Varna behoren tot de oudste gouden juwelen die ooit zijn gevonden. Ze zijn meer dan 6000 jaar oud. De klassieke gladde gouden trouwring zoals we die nu nog kennen, kwam in de zestiende eeuw in de mode. Allereerst in Engeland en van daaruit veroverde de plain trouwring het vasteland van Europa.

Een gouden trouwring om je vinger

Er valt dus veel te zeggen voor goud en er valt ook veel over te vertellen. Maar eigenlijk moet je een gouden ring gewoon om je vinger voelen en zien hoe hij staat aan je hand. Dat kan in de trouwringenstudio in Amersfoort en bij de edelsmederij in Veenhuizen, de plek waar ringen in het vuur worden gesmeed!