Trends en tips trouwringen

Soorten en stijlen trouwringen

Een trouwring is voor het leven kies deze daarom dan ook zorgvuldig uit. Je kan voor een uniek ontwerp een edelsmid bezoeken. Of je kan voor de merknamen gaan verkrijgbaar bij de juwelier. Er zijn verschillende edelmetalen voor trouwringen zoals wit-goud, geel-goed, titanium, zilver, en natuurlijk kunnen er nog diverse edelstenen zoals briljanten diamanten en meer in verwerkt worden. Ga wel voor kwaliteit daar een trouwring wel 50 jaar mee kan gaan. Het dragen van een trouwring kan worden doordrenkt van traditie, maar dat betekent niet dat uw ringontwerp dat moet volgen. Modebewuste bruiden met een scherp oog voor esthetiek willen een verlovingsring die net zo stijlvol is als zij is. Een eenvoudig en elegant solitaire wordt altijd een klassieke keuze, maar als u op zoek bent naar iets uniekers, zijn er tal van ongewone en toch stijlvolle ringontwerpen beschikbaar. Voor de meesten van ons is een trouwring een eeuwige aankoop, tenzij je Victoria Beckham bent, die naar verluidt 13 ringen heeft om uit te kiezen, dus het is raadzaam om een stijl te vinden die bij je persoonlijke smaak past en laat de huidige mode je keuze niet teveel dicteren . Gelukkig voor ons zijn verlovingsringtrends langzamer te evolueren en minder baanbrekend dan modetrends. Omdat het geen een dags vliegen zijn, hoef je je geen zorgen te maken dat deze stijlen hun allure verliezen of er gedateerd uitzien naarmate de tijd vordert. Lees verder om het volledige overzicht te krijgen van welke verlovingsringen het populairst zijn in 2019 en daarna. Trouwring-roze-goud

Roze gouden trouwringen

Roze-goud is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een toonaangevende trend in mooie juwelen. Met een subtiele warme gloed die zowel verfijnd als romantisch is, is het geen wonder dat deze nu is gefilterd in de categorie trouwringen. De vrouwelijke roze tint is vleiend voor alle huidtinten en hoewel het perfect bij een heldere witte diamant past, ziet het er ook spectaculair samen met gekleurde edelstenen zoals roze of zwarte diamanten. Voor het eerst gepopulariseerd in het Victoriaanse tijdperk, heeft rosé goud ook een tijdloze vintage aantrekkingskracht.

Roze diamanten verlovingsringen

Gekleurde edelstenen worden een steeds populairdere keuze voor bruiden in wording die een meer unieke middensteen willen dan de alomtegenwoordige witte diamant. Vooral roze diamanten verlovingsringen genieten een moment in de schijnwerpers, wat niet verwonderlijk is vanwege hun onweerstaanbare schoonheid en extreme zeldzaamheid. trouwring-wit-goud-blauwe-steen Deze exclusieve trouwringen zijn ontworpen door edelsmid Hildardjan Verweij van Bijzondere Trouwringen.nl De ronde briljant is al decennialang de populairste, en het valt niet te ontkennen dat zijn sprankelende schittering hem de perfecte kandidaat maakt voor een centrale steen. Onlangs hebben we echter een groeiende trend gezien voor vrouwen om zich af te wenden van het ronde solitair ten gunste van meer ongewone fancy cuts. Vintage geïnspireerde stenen zoals de smaragd hebben een opleving in populariteit gezien Langwerpige middenstenen zoals ovale, peervormige, smaragdgroene of markiezinvormige edelstenen worden traditioneel verticaal geplaatst, waarbij het langste deel van de steen zich langs de vinger uitstrekt. Ook bekend als een Oost-West-omgeving, zorgt het draaien van een middelste steen op zijn kant voor een frisse uitstraling, onderscheidend en toch elegant, dat de gunst geniet van beroemdheden als Kate Beckinsale, Portia Rossi en Catherine Zeta-Jones. Terwijl je het langwerpige effect van een verticaal geplaatste steen verliest, is deze moderne zijwaartse instelling erg flatterend voor mensen met bredere vingers. Het is ook de moeite waard om in gedachten te houden dat deze stijl het beste werkt met grotere edelstenen om ervoor te zorgen dat de middelste steen niet in de band past. Horizontaal geplaatste diamanten van welke vorm dan ook kunnen worden gecombineerd met een halo om hun vorm te accentueren en schittering te maximaliseren, maar ze zien er ook prachtig uit. Trouwring-diamant

Ongewone trouwring ontwerpen

Als je op zoek bent naar een onconventionele trouwringring, zijn er een groot aantal keuzemogelijkheden voor uitbraakbrekende bruiden die de generieke diamantsolitaire willen vermijden. Van gekleurde edelstenen tot ongewone omgevingen, er is nog nooit een leukere tijd geweest om eigenzinnige ontwerpen op te sporen. Sommige bruiden verwijderen de middensteen helemaal en kiezen ringen met gepolijste banden of open ontwerpen die de huidige trend van koppeljuwelen weerspiegelen. Maak een prachtig kleurenwiel aan je vinger met de nieuwe Solaris-ringen van het Duitse sieradenmerk Niessing, die verkrijgbaar zijn in de kleur goud of naar keuze en met of zonder diamant. In Basel onthulde het Duitse merk Niessing dit jaar de nieuwste toevoegingen aan zijn immens populaire satellietassortiment. Deze slanke en kleurrijke stapelringen vormen een wiel van kleur op de vinger en vormen een leuk alternatief voor het traditionele trio van verlovings en trouwringen. De nieuwe solarisringen, links, vangen de kleuren van een prachtige zonsondergang en zijn verkrijgbaar in gouden tinten die variëren van heldere zonnige gele tot zachte tonen van perzik en diep, warm rood. Met een voelbare, fluweelachtige textuur kan de band worden ingesteld met een enkele witte diamant van 0,005 ct of een volledige cirkel van diamanten die rond de baan cirkelen als sprankelende satellieten. Nieuwe ringen kunnen worden toegevoegd op verjaardagen of jubilea, en creëer je eigen, zeer persoonlijke stapel. Solrais-trouwringen

Trends in trouwringen

Een trouwring is voor het leven die mag dus best bijzonder zijn! Stellen die echt iets bijzonders willen, kiezen niet voor trouwringen uit de standaardcollecties van bekende merken, maar laten hun ringen door een edelsmid met de hand maken.

Witgoud, platina of edelstaal

Wat momenteel erg in is zijn trouwringen in witgoud, platina of edelstaal, bezet met witte of zwarte briljanten. Kleurstenen als gele saffier of oranje korund zijn ook populair. Zulke stenen zijn opvallend en bovendien duurzaam.

Trouwringen in zirkonium en titanium

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor trouwringen in minder bekende metalen, zoals zirkonium en titanium. Deze metalen zijn zeer sterk en licht in gewicht. In combinatie met geelgoud, witgoud of roodgoud zorgen ze voor mooie contrasten.

Verschillende metalen combineren

Zo staat grijs titanium heel mooi bij witgoud. Zwart zirkonium contrasteert prachtig met warm roodgoud. Door verschillende metalen te combineren maakt een edelsmid de mooiste trouwringen en vriendschapsringen.

Alternatieven

Wil je beslist geen trouwring, dan kan je kiezen voor een ander sieraad. Wat tegenwoordig ook gedaan wordt is een trouw-tatoeage.