Waar let je op als je trouwringen gaat kopen

Trouwringen juweliers en edelsmeden

Een trouwring kiezen is vaak moeilijker dan je denkt, je kan gaan voor goedkope trouwringen, maar de ringen moeten wel een leven lang meegaan. Veel bruidsparen kiezen ervoor handgesmede ringen te laten maken bij een edelsmid, zo ben je ervan verzekerd dat je een bijzonder sieraad hebt.

Steeds meer wordt er gekozen voor titanium ringen of witgoud, en voor de bruid worden er mooie briljantjes in de ring gezet. Er zijn veel ontwerpers en veel merken, enkele bekende merken zijn: Dora-Martinshof-Flamingo-Promises -Aller spanninga-Christian bauer-Desire. Je kunt natuurlijk ook een ring laten ontwerpen. Laat je creativiteit spreken je zou bijvoorbeeld jullie initialen kunnen laten verwerken in jullie ring. Of je kunt zelf een ontwerp maken. Of een vingerafdruk in jullie ringen laten zetten. Een handgesmede ring betekend dat je een unieke trouwring hebt.

De trouwringen

Trouwringen zijn een zichtbaar symbool van een onzichtbare band. Oorspronkelijk is de ring een teken dat de bruid besproken is. Maar in de allereerste plaats is het natuurlijk een symbool van liefde voor elkaar. Een gladde ring is het symbool van eeuwige trouw waar geen begin en geen einde aan komt. Vroeger dacht men dat vanuit de ringvinger van de linkerhand er rechtstreeks een ader `de vena amoris’ naar het hart loopt.  De Katholieken dragen nog steeds de ring om deze vinger, anderen dragen hem rechts.
In Nederland is het de gewoonte om bij de verloving een ring te kopen die later als trouwring dient. Aangezien er steeds minder verloofd wordt is dit gebruik in onmin geraakt en koopt men nu een paar ringen om een relatie te bezegelen. Officieel betaalt het meisje de ring van de jongen en de jongen de ring van het meisje. In de praktijk zullen jullie ze echter vaak samen gaan kopen.

trouwringen

Tips trouwringen

Je hoeft niet te kiezen voor een gladde ring. Een sieraad is iets persoonlijks en mag dus best afwijken van de doorsnee trouwring. In Nederland wordt steeds vaker gekozen voor een ring met diamanten. Het is belangrijk dat een ring niet hindert bij de dagelijkse bezigheden. Sommige mensen kiezen daarom voor een alternatief, zoals bijvoorbeeld een sieraad aan een bijpassende ketting. Willen jullie beide geen trouwringen en zijn jullie op zoek naar een alternatief, dan kan je gaan voor een tatoeage. Deze kan je bijvoorbeeld laten zetten op je ringvinger, of samen kiezen voor een andere plaatst op het lichaam. Bedenk wel dat een tatoeage voor het leven is. Ook kan je i.p.v een trouwring een ketting nemen.

 

Trouwringen met braille

Een Belgische goudsmid denkt een gat in de markt gevonden te hebben. Hij maakt sinds kort trouwringen met persoonlijke boodschappen in braille. Menig pasgetrouwd stel wil hun liefde vereeuwigen met een persoonlijke boodschap die in de trouwringen wordt gegraveerd. De Goudsmid Hugo Depaepe uit het Vlaamse Beigem heeft daar een ludieke toevoeging op bedacht: boodschappen in braille aan de buitenkant van de ringen.

Artikelen trouwringen

Eco trouwringen

10 leuke alternatieven voor ringkussen en boxen

Ringdragers en ringkussens

Juwelier voor trouwringen in de regio
Achterhoek Enschede Drenthe
Alkmaar Haarlem Flevoland
Almere Helmond Friesland
Amersfoort Hilversum Gelderland
Amsterdam Leiden Groningen
Apeldoorn Maastricht Limburg
Arnhem Nijmegen Noord-Brabant
Breda Rotterdam Noord Holland
Den Bosch Tilburg Overijssel
Den Haag Venlo Utrecht
Dordrecht Zaanstreek Zeeland
Eindhoven Zwolle Zuid Holland

 

Uitgelichte Edelsmid en juwelier

bijzondere trouwringen

Bijzondere trouwringen
Wij zijn gespecialiseerd in het maken van trouwringen, helemaal naar jullie eigen wens.
Maatwerk dus! Samen met jullie gaat de goudsmid op zoek naar een passend ontwerp.
Onze uitgebreide collectie bijzondere modellen is daarbij een prima inspiratiebron.

Elnora trouwringen
In elke collectie van Elnora, van klassiek tot modern en design, zullen jullie schitterende ringen vinden.Deze ringen worden uitsluitend van 18 karaat goud vervaardigt. Zij beschikken over een team van experts die alleen maar de beste kwaliteit en beoordeling in huis hebben.

bijzondere trouwringen

Trouwringen 24
Online trouwringen kopen, dat gaat snel en makkelijk bij Trouwringen24.nl. Laat je inspireren door de uitgebreide collectie mooie trouwringen van hoge kwaliteit in onze webshop! Natuurlijk kun je onze ringen ook live bekijken in onze trouwringenstudio in Amersfoort of Veenhuizen.