Digitaal uitnodigingen versturen voor save the date en trouwkaarten

Digitaal uitnodigingen versturen voor save the date en trouwkaarten

Met zoveel trouwtradities om te breken, lijken digitale uitnodigingen voor bruiloften het nieuwste slachtoffer te worden. Digitale uitnodigingen zijn niet langer alleen voor verjaardagen of vrijgezellenfeesten. Er zijn veel redenen waarom een ​​bruidspaar deze beslissing neemt, het bespaart tijd en kosten, op je save the date kaarten en trouwkaarten, maar is het iets voor jou?

We helpen je beslissen met een ouderwetse lijst met voor en nadelen.Voordelen

Eco vriendelijk

Een van de geweldige dingen over het kiezen van een E uitnodiging is een lage impact op het milieu. Digitale huwelijksuitnodigingen zijn niet alleen gemakkelijk en minder duur, maar ze zijn ook milieuvriendelijk. Dit bespaart is een heleboel verloren bomen om mooie papieren uitnodigingen te maken.Minder stress

Als je de meeste bruidsparen hoort, zijn de RSVP’s voor de bruiloft een van de meest stressvolle onderdelen van het plannen van een bruiloft. Gasten klikken eerder op ‘wij zullen er zijn’ op een E-uitnodiging dan de moeite nemen om een ​​RSVP-envelop op de post te doen. Het is triest, maar waar!

Kosten

Laten we eerlijk zijn. Trouwkaarten kunnen duur zijn, en zeker als je een grote bruiloft hebt met veel mensen. Voor stelletjes die willen bezuinigen op uitgaven of het geld elders in de bruiloft willen gebruiken, zijn digitale uitnodigingen een geweldige en kosten besparende optie.

Tijdsbeperkingen

Sommige bruiloften zijn veel sneller gepland dan andere. Als een familielid ziek is, de bruid verwacht een kindje, kan het nodig zijn om dingen snel te doen. Dus dan zijn de digitale trouwkaarten versturen sneller en minder tijdrovend dan traditionele uitnodigingen.

Jij hebt de leiding

We hebben al vaak genoeg gehoord dat de uitnodigingen verkeerd ging. Ze vroegen om lila glans en werd uiteindelijk poepbruin mat. Met een Digitale uitnodiging heb je de leiding van begin tot einde en kun je een voorbeeld van het voltooide product bekijken voordat je op verzenden klikt. Klopt het lettertype niet of beviel het kleurenpalet niet? Geen probleem, klik gewoon terug en je repareert het.

Digitaal uitnodigingen versturen voor save the date en trouwkaarten

Etiquette

Sommige oudere mensen of zelfs vrienden en familie kunnen beledigd zijn als ze een E-kaart ontvangen. Sommige culturen geloven nog steeds in het persoonlijk leveren van een huwelijksuitnodiging aan elke uitgenodigd familielid. In sommige omstandigheden kan een E-uitnodiging overkomen als een gebrek aan respect. Maar de meeste mensen snappen echt wel dat we in een nieuw tijdperk zitten.

De oudere generatie

Er zijn maar weinig van onze grootouders of tantes en ooms die niet werken met Facebook of e-mail, mijn vader is 78, en is goed actief op internet. Maar je oma bellen en zeggen “Ik heb zojuist mijn huwelijksuitnodiging naar je inbox gestuurd. Laat me weten wanneer je het krijgt “kan een beetje verwarring veroorzaken. Ze denken misschien dat ‘inbox’ het nieuwe woord voor brievenbus is en checkt elke dag trouw haar brievenbus. Houd dit in gedachten of druk misschien nog een paar papieren uitnodigingen af ​​voor de niet technische mensen. Je ziet hier dat je al zeer leuke save the date kaartjes hebt voor € 1.30 p stuk.

Spamfilters

Het laatste dat je wilt is dat je mooie digitale trouwkaart in de spam of ongewenste e-mail terecht komt. Dit is slechts een van de risico’s die je neemt bij het digitaal gaan. Maar vraag altijd om een leesbevestiging.

Je moet heel specifiek zijn

Met een digitale uitnodiging kan het nogal onduidelijk zijn wie je uitnodigt. Als ouders met kinderen thuis een uitnodiging via e-mail ontvangen, omvat dit dan ook het hele gezin? Geef aan wie je uitnodigt en zorg ervoor dat je kinderen of partners vermeldt als je die erbij wilt hebben. Als er mensen zijn die niet zijn uitgenodigd, wees dan zo subtiel als je kunt, maar neem het ergens op om verwarring te voorkomen.

uitnodiging-festivalbruiloft

Doos met herinneringen

Veel bruiden kiezen ervoor om alles van hun bloemen tot bedankjes en briefpapier in een memorie box te bewaren. Als je een digitale uitnodiging kiest, heb je deze optie niet. Je krijgt ook geen mooie foto van je uitnodiging tegen je bruidsboeket. Je kunt altijd een kopie afdrukken, maar de kans is groot dat het er niet zo mooi uitziet als een traditionele uitnodiging.

Hoe begin ik

Misschien ben je zelf wel handig genoeg om iets leuks te maken, er zijn namelijk genoeg leuke lettertypes, en plaatjes te vinden. Maar er zijn ook programma’s die je kunnen helpen. Bij www.greenvelope.com maak je alles naar keuze, kun je direct de e-mail verzenden, zien wie reageert op de RSVP, dit kost wel geld, maar is aanzienlijk goedkoper dan de trouwkaart drukken, en per post versturen. Voor 60 e-mail adressen kost het je 59€. Dit zou je normaal al aan postzegels kwijt zijn.