trouwen met kerst

Trouwen met kerst

Het is de mooiste tijd van het jaar, met alle familie om je heen, en de kerk of trouwlocatie is al ingericht. Waarom niet trouwen in de kerstperiode? Hier zijn ideeén en tips om een fantastische kerst bruiloft te plannen met alles erop en eraan.
Bruiloft Kleuren:
Rood en groen zijn natuurlijke kleuren voor een huwelijk met Kerstmis. Het is waarschijnlijk dat de kerk of trouwlocatie al prachtig is ingericht. Meestal in rood en groen Maar voel je niet beperkt tot deze kleuren,. Andere mogelijkheden, die werken met bestaande decoraties zijn:

zilver en wit
zilver en lichtblauw
bordeaux, bos groen en goud
goud en roomKerst trouwkaarten:

Je wilt het seizoen en het thema mee geven, maar je zult niet willen dat het eruit ziet als een vakantiekaart. De oplossing? Afzien van een gevouwen kaart, kiezen voor de traditionele dikke witte kaart, met een rand en gegraveerd met de mooiste tekst. Je kunt het kerst bruiloft thema benadrukken in het grensgebied met witte sneeuwvlokken, een elegante hulstversiering, of een tekening van een poinsettia. Omdat mensen vroeg plannen maken voor de feestdagen , is het raadzaam de trouwkaarten vroeg te versturen zo’n 12 weken van te voren.

Bruidstaart kerst:

Elke laag als een individueel verpakt pakket is een populaire look die perfect is voor kerst. Je zou dit ook kunnen doen met een kerststronk, met een gelaagde chocoladetaart dat Hulst heeft – hetzij echt of gemaakt van marsepein plakken. Gebruik marsepein, een amandelspijs, en chocolade als vulling. Maar een sneeuwwitte ijstaart is zeker ook een perfect!!

Kerstkleding voor de Bruidsmeisjes:

Mijn favoriete bruidsmeisje voor kerst zijn lange jurken met een mofje van bont. Maar je kunt ze kleden in je eigen bruiloft kleuren, geef ze sprankelende accessoires, die allemaal zullen helpen het thema op te roepen.

En de bruid draagt

Eem kerst trouwjurk hoeft niet zo verschillend te zijn als van een ander soort. Draag degene die je het meest flatteert, en maak het af met een lange rode fluwelen cape, of een witte bont stola. Of door toevoeging van een mooie rode zijden sjerp om de taille van je jurk. Je kan ook proberen een jurk met veel glinsterende kralen en pailletten aan de schaffen .En natuurlijk, en mof is altijd leuk.

Het kerst bruidsboeket

Wil je echt een prachtig bruidsboeket voor kerst heb je eigenlijk niet veel nodig, denk aan mooie bessen, lint, en natuurlijk dennengroen. In elke kleur is het bruidsboeket wel aan te passen, er zijn zoveel leuke decoraties, denk aan Eucalypthus takjes, kleine kerstballetjes, kralen, en natuurlijk zijn de meeste bloemsoorten ook leverbaar. Iedere bloemist heeft met de kerstperiode volop bling en decoratiematerialen in huis.

Bloemen en Decoratie:

Omdat bloemen duurder kunnen zijn in deze tijd van het jaar, even creatief denken. Een gespiegelde schotel met kaarsen en takjes hulst is zowel elegant en romantisch. Koop ornamenten echte of van piepschuim en maak decoraties met schalen, vazen, en ornamenten. Voor een eenvoudige maar elegante look, zet potten met kerstrozen met een lint versiering in het midden van elke tafel. Groentakken zijn er met kerst in overvloed, een mooie schaal met groen met kerstballen erop geeft al een verbluffend resultaat. Ook voor de stoeldecoratie kan je een mooie rode strik gebruiken.

Tot slot
Een kerstbruiloft zal niemand snel vergeten, en de sfeer is gelijk gezet. Misschien heb je nog geluk dat het sneeuwt voor een prachtige trouwreportage. En natuurlijk vergeet de kerstboom niet, maar vaak is iedere locatie in deze periode al rijkelijk versierd met groen en lichtjes, en staat de kerstboom al in het middelpunt.

 Voor nog meer tips en ideeën bekijk ook dit artikel

thema kerst blauw

Ook lichtblauw en zilver zijn een prachtige combinatie voor een kerstbruiloft.

thema kerst blauw

kerst bruidsboeket

Een bruidsboeket met traditionele kersttakken

kerstballen

Een schaal met rode kerstballen zijn een perfecte decoratie