Trouwen in

Tips trouwen

Trouwen blijft een van de belangrijkste delen uit jullie leven, maar vaak wordt het uitgesteld door de hoge kosten, en zeker in deze tijd van crisis.

Er word al gauw gesproken dat een bruiloft tussen de 15.000 € en hoger ligt, maar laat je daar niet door afschrikken.
Er kan echt getrouwd worden voor 5000 € of zelfs minder, natuurlijk moet je dan wel een strak plan maken, en alleen familie en goede vrienden uitnodigen.

Informeer bij je gemeente wanneer de kosten het hoogste of laagste zijn. Probeer zo laat mogelijk in de middag te trouwen. Is dit niet mogelijk huur een babs in die jullie trouwd op de locatie.Diner

Inplaatst van een luxe 5 gangen diner, kies voor een buffet. Vaak is dit ook gezelliger voor de gasten, en ze kunnen zelf kiezen wat ze opscheppen.

Inplaatst van een groot avondfeest kan je ook alleen een receptie geven van 3 uur, met een hapje en een drankje, de grootste besparing pak je op de drank serveer alleen bier wijn en fris.

De bruidskleding

Koop deze als er een uitverkoop is of in de outlet, de bruidskleding zal er echt niet minder mooi door zijn.

Fotoreportage

Er zijn nogal wat verschillen in prijzen van fotografen. Een goedkopere fotograaf hoet echt niet slechter te zijn. Vraag naar zijn werkervaring en bekijk zijn werk. Als dit jullie aanspreekt boek dan deze fotograaf, maar maak wel goede afspraken.

Trouwvervoer

Er is altijd wel iemand van vrienden of familie die een geschikte auto heeft, of het moet zijn dat jullie echt specifieke wensen hebben voor bijvoorbeeld een oldtimer of speciaal vervoer.

Bruidsbloemen

Je kunt een handgebonden boeket nemen wat een van de duurste opties is, maar een bruidsboeket gestoken in een houder is goedkoper. Aan de hand van onze ideeen op onze site kan je ook je boeket zelf maken. Of kies voor 1 grote bloem.

Decoratie

De voordeligste decoratie is om zelf ballonnen te plaatsen in de zaal in de gewenste kleur. Ga je voor bloemdecoraties probeer dan te werken met tuinmateriaal.

Als je goedkoop wil trouwen kan je natuurlijk niet voor alle luxe en opties kiezen, maar als je handig bent kan je wel een hoop zelf doen. Door minder luxe te kiezen heb je echt geen minder mooie bruiloft.
Bedenk wel dat als je denkt dat een thuis bruiloft goedkoper is, dit vaak tegenvalt.
Je moet zoveel inhuren dat je meestal duurder uit bent.
Verder kan je op alle kleine details veel geld besparen zoals de bedankjes, laat de bruidstaart lekker weg, en maak een mooie toren van bijvoorbeeld macarons in verschillende kleuren. Kies niet voor een peperdure trouwkaart, maar ontwerp zelfs iets leuks.

Trouwen

Weet je nog een leuke tip laat het weten.