tips trouwem

10 dingen die je moet weten voordat je gaat trouwen

Respect is belangrijker dan liefde

Niet dat liefde niet belangrijk is. Maar er zijn veel gevallen waarin paren ervoor kiezen om bij elkaar te blijven, ook al was de liefde al lang geleden overleden. Soms om hun kinderen te ondersteunen totdat ze volwassen zijn of om financiële zekerheid te verkrijgen. Integendeel, als je eenmaal het respect voor je partner verliest, kun je niet naast elkaar bestaan. Je kunt verloren liefde doen herleven, maar gebrek aan respect is onherstelbaar.

Het uiterlijk

Als je besluit verliefd te worden op het uiterlijk, zorg dan dat je voor de ogen valt, want die worden nooit ouder. De knappe kerel die je vandaag kent, kan over een paar jaar zal een bierbuik en dunner wordend haar hebben, en de adembenemende vrouw die je nu lekker vindt zal een gerimpeld gezicht en een verzakte houding hebben. Bedenk dat de ogen het venster van de ziel zijn. Je zult de passie, vreugde en verlangens van je partner zien, ongeacht hoe oud ze zijn.

Kruis mijnenvelden samen

wanneer je partner een moeilijke periode doormaakt in zijn carrière of als ze worstelen met een aantal gezondheidsproblemen, of zelfs gek worden. Dit is wat ik het mijnenveld van je huwelijksleven noem. Je moet het samen oversteken. Als je besluit om te wachten op hem / haar aan de andere kant van het mijnenveld en ze het zelf laat oversteken, zul je ze zeker verliezen. Als ze de andere kant niet bereiken, zijn ze verloren. Als ze het zelf hebben gedaan zonder jouw steun … Je bent ze ook kwijtgeraakt.

Over tien jaar ben je niet meer dezelfde persoon
Mensen veranderen de hele tijd. Je bent halsoverkop gevallen voor deze persoon. Jaren van voortdurende verplettering onder de wielen van het bedrijfsleven, marathon na de kinderen en verdrinken in het dagelijkse huishoudelijk werk, maken de persoonlijkheid van je partner bijna onherkenbaar. Ze kunnen nerveuzer, minder gevoelig, agressiever of minder vergevingsgezind worden. Ze zullen zeker niet dezelfde persoon zijn. En je moet komen tot een akkoord met de nieuwe versie van jou en je partner, anders zal je leven ondraaglijk zijn.

Werk als een team

Je hebt ontdekt dat je na een paar jaar allebei bent veranderd. Meer dan ooit moet je als een team werken. Het is zo moeilijk om een ​​schip met twee kapiteins te hebben. Laat haar soms de baas zijn en laat hem soms leiden. Aan het einde van de dag wil je veilig aan de andere kant aankomen.

Voed je intimiteit

Seks is als eten en drinken. Iedereen weet dat. Maar sommige mensen denken dat iedereen kan overleven met dezelfde hoeveelheid voedsel. Voor sommige mensen is ’n kindermaaltijd meer dan genoeg. Maar sommigen zullen zich niet verzadigd voelen voordat ze een hele familiemaaltijd verslinden. Hetzelfde met seks. Verwacht niet dat je partner dezelfde eetlust heeft als jij. Als een partner uitgehongerd was, zou dat kunnen leiden tot ontrouw. Je moet je gevoel, behoeften en zorgen communiceren, anders blijf je vastzitten in een kat muis relatie.

Vrienden zijn

Op een dag, over vele jaren, als de cycloon van emotie, intimiteit, kinderen die groeien en werkroutines hebben, tot rust komt, kijk je terug op je huwelijksjaren en denk je na. Je hebt veel tijd om samen door te brengen. Als de uren als de eeuwigheid zijn verstreken en je niets te zeggen hebt, dan ben je je hele leven geen vrienden geweest. Vriendschap is de lijm die het paar bij elkaar houdt. Helemaal tot het einde.

Neem de dingen niet als vanzelfsprekend aan

‘Gelukkig ooit’ is een ongrijpbare uitspraak. Er zijn ups en downs in elk huwelijk. Soms heb je het gevoel dat je met de perfecte partner bent getrouwd en soms heb je ze als partner uit de hel gezien. Het is altijd werk in uitvoering. Dus, vier de goede tijd en wees klaar voor de ontberingen.

Niet vergelijken

Het volgende scenario kan je na een paar jaar huwelijk overkomen: je dineert met je partner met een ander stel dat op de Romeo en Julia van de moderne dag lijkt. Ze kijken hartstochtelijk naar elkaar en raken handen alsof het hun eerste keer is. Ze expliciteert haar man als de perfecte echtgenoot. En hij praat over haar als de trofeevrouw. Aan je zijde van de tafel: zucht … kijk naar elkaar … waarom kan mijn partner niet zo zijn? Wees voorzichtig, wat je hebt gezien, zou een show kunnen zijn. Zoals degene die je in de bioscoop bekijkt. Het had begin en eindtijd. Sommige mensen zijn goed in het acteren in het openbaar.

Geduld … Geduld … en nog meer Geduld:
wanneer je obstakels tegenkomt, onthoud dan dat tijd alle problemen heelt.