Alternatieven voor gastenboek

Een dienblad als gastenboek

Over het gastenboek wordt door ieder bruidspaar goed nagedacht, en dan vooral over een alternatief. We hebben al veel alternatieve gastenboeken voorbij zien komen van een wensboom, tot beschilderde WC deuren, maar wat dacht je van een dienblad? Een dienblad is een essentieel onderdeel dat elk pasgetrouwd stel kan gebruiken. Stel je dan voor dat je van een drankje geniet terwijl je al je zegeningen en wensen van bruiloftsgasten kan doorlezen.

Een dienblad is een prachtig alternatief voor een traditioneel gastenboek. Het is makkelijk te maken en dient praktisch te zijn. Je kan zelf een dienblad maken van een oude of nieuwe lade, zo komt alles overeen met de stijl van je bruiloft. Je kan ook bij Xenos of Actionshop een zeer groot dienblad kant en klaar kopen.

Om te beginnen kun je een eenvoudige lege lade kiezen en je gasten vragen direct op de lade te schrijven of hun berichten in het zachte hout af te snijden. Na de bruiloft kun je de bak lakken of bedekken met een fineerbekleding om de warme wensen te behouden.

Een andere optie is om de gasten te vragen om hun berichten op kleine tegels te schrijven, die je vervolgens in de basis van de lade kan plakken, bijna als een puzzel. Je kunt het vervolgens bedekken met een perspex of glazen plaat zodat de berichten zichtbaar zijn. Je kunt ook gebruik maken van mozaiek tegels of kiezelstenen die je kunt gebruiken om zelfs een bijzet tafel te maken in bijvoorbeeld stijgerhout, die je bij de loungeset in de tuin plaatst. Iedere bouwmarkt verkoopt deze mooie mozaiek kiezelstenen.

Of ga eens langs Actionshop waar ze vaak kleine houten hartjes vlindertjes of bloemen hebben, en laat daar je gasten op schrijven, en plak deze op je dienblad.

Met deze leuke tips zul je nog lang genieten van alle warme wensen van jullie gasten.