Happy-tears-vintage

De 40 leukste doe het zelf bruiloft tips

Zin om je eigen persoonlijke touch toe te voegen aan je bruiloft? Dit zijn de 40 leukste en beste doe het zelf tips en ideeën die we hebben gezien …
Probeer je geld te besparen op je bruiloft? Er is geen betere manier om dit te doen dan door een leuke en budgetvriendelijke doe het zelf ervaring op te bouwen in je bruiloft!

Liefde is zoet

We houden van dit oh zo zoete idee als bedankje, en het is ook zo eenvoudig!

Flesjes drank

Deze schattige, op Alice In Wonderland geïnspireerde tafeldecoraties zijn dubbel zo populair als trouwbedankjes, en je kunt zelfs de tag aanpassen om namen te tonen,  zodat mensen hun zitplaats kunnen vinden.

Aan elkaar vast zitten

Deze wasknijper is perfect getransformeerd in een schattige en rustieke taarttopper, en het is een geweldige manier om te besparen en je eigen draai aan de bruiloft toe te voegen.

Wasknijper-taarttopper

Bruidskoekjes
Het maken van koekjes met je vriendinnen zou een heel leuke manier zijn om je vrijgezellenfeest door te brengen, en je kunt de vruchten van je inspanningen ook op je bruiloft laten zien, door er mooie bedankjes van te maken.

Bruids koekjes

Thee
Deze leuke mand met ‘afternoon tea’ voegt een vleugje romantiek toe, en je gasten zullen het zeer waarderen. Neem verschillende soorten thee, en vul aan met het juiste fruit.

Bedankje-fruit-thee

Flessenpost
Hoe leuk is dit? Begraaf deze kleine flesjes in een grote schaal in het zand , zet er enkele vragen in over jullie, en de gasten zullen zich goed amuseren aan tafel.

flessenpost-bedankjes

Jij bent mijn kopje thee
Het opzetten van een theestation hoeft helemaal niet duur te zijn, en als het zo zoet is ontworpen, zal het een mooi brandpunt vormen voor je bruiloftsgasten om zich te verzamelen.

Thee-bruiloft

Vul het blanco in
Laat je gasten praten door elke tafel te voorzien van een leuke invulkaart. Zo hou je de gasten aan tafel lekker bezig.

spel-tafel-gasten

Liefde groeit
Zelfgemaakte mini plantenbakken voor je gasten om mee naar huis te nemen worden altijd gewaardeerd? Deze schattige rustieke stijl compleet met een vleugje kant is  absoluut schattig.

vetplantje als bedankje

Lees er alles over
Waarom transformeer je geen oude boeken, met behulp van een stuk lint, in een prachtig decoratie item voor je tafels ?

boeken-decoratie-bruiloft

Bak het
Kijk maar eens naar deze schattige bruid en bruidegom cupcakes!

cupcakes-bruid-bruidegom

Zaai de zaden
Deze schattige zakjes met zaden zijn goedkoop, mooi en een leuk idee als bedankje, je gasten kunnen de zaden planten en je grote dag onthouden lang nadat de bruiloft voorbij is.

Bloemzaadjes-bruiloft

Verpleeg hun kater
Je weet dat er katers komen, dus het is het beste om voorbereid te zijn. Deze schattige kater kit is een leuke manier om je gasten een klein cadeautje te geven, zonder te veel te moeten kosten.

Kater-kit-bruiloft

Zeg Cheese
Stel een leuk fotostation samen, compleet met rekwisieten, en moedig je gasten aan om de leukste gekste foto’s te maken.

Foto booth

Flessen coctails
Deze schattige roze en witte cocktails voegen een perfecte extra va-va-voom toe aan je tafels.

cocktails bruiloft

Tattoo’s nemen
Deze tijdelijke tattoo bedankjes zijn een leuke manier om je gasten in de feeststemming te krijgen.

Nep tattos bruiloft

Cupcakes in een potje
Deze kleine gelaagde cupcake in een potje ziet er te goed uit om te eten , en we denken dat het een perfecte bedankje is voor je bruiloftsgasten.

Als muziek het voedsel van liefde is …
Waarom deel je de soundtrack van je grote dag niet met je gasten? Het is tegenwoordig gemakkelijker dan ooit om je eigen cd’s te branden en zoals je ziet is de verpakking van bruin papier erg rustiek chic.

muziek-cd-bruiloft

Jammy dodger
Waarom breng je geen leuke avond door met je vriendinnen of moeder met jam maken? Je kunt je potjes labelen en ze op je grote dag weggeven aan je gasten als een leuke manier om de liefde te verspreiden …

Jam potje-bruiloft

Voor altijd bellen blazen
Met zoveel locaties die geen confetti toestaan, waarom niet kiezen voor sprookjesachtige bubbels? Je kunt je eigen mengsel maken met sprookjesvloeistof in water, of goedkope heldere bubbelbuizen kopen en versieren met linten in je kleurenschema.

Bellenblaas-bruiloft

Veeg die tranen
Verwacht je een paar natte ogen op je huwelijksceremonie? Waarom niet een paar schattige vintage zakdoekjes uitdelen, zodat ze die tranen op afstand houden, of je kunt natuurlijk ook happy tears zakdoekjes van papier aanschaffen.

Happy-tears-vintage

Lekker kitscherig
Zoek kringloopwinkelsvoor zoveel mogelijk eclectische mokken en theekopjes als je kunt, en label ze met tafelnummers en namen. Het is een geweldige manier om trouwbedankjes en plaatsingsplannen te combineren, en het voegt een leuke Alice In Wonderland-sfeer toe aan je grote dag!

Oude mokken bruiloft

Ontgrendel je hart
Het goud spuiten van sleutels en ze bevestigen aan bagagelabels is een geweldige manier om gasten te laten zien waar ze moeten zitten.

Oude sleutels bruiloft

Laten we opscheppen
Deze schattige lepels zijn bijgewerkt om belangrijke boodschappen over eeuwige liefde te laten zien, en het zijn ook leuke tafeldecoraties! Lepels vindt je ook in de kringloop.

Lepels decoreren bruiloft

Magische ballon
Zo eenvoudig, zo effectief, kleine paaseitjes, of andere verpakte kleine chocolaatjes in een waterballon doen.

Bedankjes in ballon

Vergeet de kinderen niet
Hoewel ze zo schattig zijn, denken we dat het ook leuk zou zijn om ze aan de volwassenen te geven.

Bedankjes-kinderen-bruiloft

Blikken
Bewaar je blikken en gebruik ze als versiering. Je maakt er prachtige bloemvaasjes van, je kunt er kaarsjes in kwijt, en je kunt ze prachtig versieren met kant en jute, of in kleur spuiten.

Decoraties met blikken

Denk aan je fans
Trouwen op een warme dag? Waarom verander je je programma boekje  niet in een leuke fan, wat een multi-tasker! Koop bij de apotheek houten stokjes, of elders in een winkel als Makro of Sligro.

Programa-waaier-bruiloft

Waarom gebruik je geen oude foto’s als decor voor de ceremonie? Het voegt absoluut een leuke persoonlijke draai toe.

kerk-plaatsnamen-foto-bruiloft

Zit je comfortabel?
Werk je stoelen bij met een chique vleugje organza, bind ze aan met lint en versier met een eenvoudige wilde bloem. Stijlvol, elegant en oh zo rustiek.

Organza-stoelversiering

Wil je komen?
Geweldig toch! Dit paar fotostrips is omgetoverd tot een fantastische huwelijksuitnodiging of save the date kaartje.

Save the date kaarten

Fles omhoog
Deze oude flessen zijn gewassen en omgevormd tot een prachtige decoratie met behulp van een touwtje en felgekleurde bloemen.

Memories
Waarom combineer je geen schone glazen potten met oude familiefoto’s voor een echt unieke tafelomgeving?

Sluit het af
Alleen een papieren kanten kleedje en een bruine draad kunnen je lepels en vorken transformeren in een prachtig tafeldecor.

servetten-kant

Een hap nemen
Laat je inspireren door landelijke markten overal en bak een scala aan cakes en puddingen, als je ze zo mooi presenteert, zullen ze allemaal apart worden versierd! En wie lust dit nu niet.

Sweet table

Denk roze
Als je babyroze als kleurenschema hebt, is roze limonade in hoge glazen met gekke rietjes een geweldige manier om je thema in de verfrissingen te injecteren. Of koop bij Actionshop leuke afgesloten flessen met rietjes voor 60 cent.

Roze-drankjes-bruiloft

Woorden van advies
Waarom zouden je gasten hun liefdesadvies niet delen op kaarten en ze vastzetten aan een potboom? Het zal een mooie herinnering worden voor jezelf en je partner. Je kunt de boom in je tuin planten en de advies kaartjes in een geheugenvakje stoppen, klaar om te worden geopend als het ooit moeilijk gaat worden.

Wensboom als gastenboek

Deel de liefde
Dit is wel erg gewaagd, maar oh zo leuk, durf jij het aan? Laat je gasten helpen je boeket te bouwen terwijl je door het gangpad loopt? Als je van te voren de bloemen en kleur afspreekt, kan het zeker een mooi boeket worden.

Apart bruidsboeket