Bruidstaarten met kant

Bruidstaarten met kant

Bepaalde trouwjurken kunnen alleen maar worden omschreven als “zo mooi, je wilt ze bijna opeten” een vergelijking die velen taartenbakkers letterlijk nemen op de bruidstaart. Kant is een topper en niet alleen voor de jurken, en daarom springen de taartdesigners daar gretig op in, met subtiel bewerkte kant voor het broodnodige vleugje romantiek op de bruidstaart.Bruidstaarten-met-kant

De eigenzinnigheid van kant ligt in zijn semi-transparante constructie, die zorgt voor veel laagjes om uiteindelijk een taart ontwerp met dimensie te krijgen. Natuurlijk hoeft de taart niet helemaal van kant te zijn, maar laat er enkele elementen uitspingen.

Hier zijn een paar ideeën om mee te beginnen:

Wikkel de hele taart in echt kant of wikkel gewoon een stukje kanten lint rond elk niveau.
taart ontwerpers hebben het magische vermogen om eetbare “kant” ambacht uit fondant of chocolade te maken. Gewikkeld rond de meerdere lagen cake, ziet het er niet alleen stijlvol uit, maar is het ook heerlijk!
Een andere optie zou zijn om een chocolatier een kanten opdruk te laten maken in een dunne plaat van chocolade en wikkel dit vervolgens om de afzonderlijke lagen.

  • Maak een grote rozet van kanten lint en gebruik het als je cake topper of “roos” decoratie op de taart. Je kan vervolgens dezelfde kleine rozetjes maken om op enkele plekken op de taart verder te decoreren.
  • Kies voor cupcakes gebakken in kanten bakpapier, die uiteindelijk vergelijkbaar zijn met kant.
  • Als alternatief bak de cakejes in normale papieren bekertjes en das gewoon een kanten lint rond de beker.
  • Gebruik kleine fijn bewerkte papieren kleedjes om de taart of cupcakes op te dienen aan uw gasten.
  • Vul het vintage karakter van de kant met andere nostalgische elementen, bijvoorbeeld een vintage taart staander, cake parels, of keramische taart toppers.
    Zo creër je je een heuse vintage of romantische bruidstaart

Om het geheel af te maken maak een mooie tafel waar de bruidstaart op staat, en zet er wat glazen wekflessen bij met spek en snoep, een mooie vintage bloemenvaas met rozen, en een paar engelse kop en schotels.