Trouwen in

Trouwen in Dordrecht

Dordrecht een stad met water, de Biesbos, gezellige haventjes. Hier kan je letterlijk in het huwelijksbootje stappen. Maar zeker ook voor bruidsmode, trouwartikelen, en benodigdheden voor je huwelijk vindt je hier de beste trouwleveranciers als je gaat trouwen.

Trouwambtenaren

In de gemeente Dordrecht sluiten buitengewoon ambtenaren van de burgerlijke stand de huwelijken. Deze ambtenaren zijn hiervoor speciaal benoemd en beëdigd. Op de website van de gemeente Dordrecht stellen zij zich aan jullie voor. Bij de melding van het huwelijk kun je een eventuele voorkeur voor een trouwambtenaar opgeven. Ook kan iemand uit je eigen gezelschap de toespraak houden. Je bespreekt dit met de trouwambtenaar zodat er rekening mee gehouden kan worden. De trouwambtenaar doet dan alleen het officiële gedeelte: het ja-woord vragen en ondertekenen van de trouwakte.

Kies je voor een trouwambtenaar uit een andere gemeente? Dan kunnen wij deze voor één dag benoemen. Schrijf hiervoor een brief naar de gemeente met de naam van de ambtenaar en de plaats waar deze werkt. Stuur kopieën mee van:

 

• het benoemingsbesluit
• het beëdigingsbesluit van de rechtbank
• een geldig legitimatiebewijs van deze ambtenaar

Kosten van het huwelijk

Overzicht kosten huwelijk

Gratis trouwen

• Alleen op dinsdagmorgen om 09.00 en 09.30 uur bij de gemeente
• Alleen formaliteiten: ja-woord en akte tekenen. Geen toespraak.
• Duur: circa 10 minuten
• Maximaal 8 personen (incl. bruidspaar en getuigen)

Meer informatie over trouwen in Dordrecht

Stadskantoor Dordrecht
Spuiboulevard 300
3311 GR Dordrecht
Tel: 078 639 89 89
Website: www.dordrecht.nl
E-mail: gemeentebestuur@dordrecht.nl

Trouwlocaties

Trouwlocaties

• Stadhuis
• Stadwinkel
• Partycentrum Wantijpaviljoen

Locatie naar keuze

• bij je thuis
• in een hotel of restaurant
• op een boot
• ergens in de buitenlucht

De gemeente toetst de door jou gekozen locatie op veiligheid, goede smaak en zeden. Vraag minimaal 3 maanden vóór de gewenste trouwdatum toestemming om te trouwen op de locatie naar jouw keuze. Wil je trouwen in een privéwoning? Dan heb je ook toestemming nodig van de eigenaar van de woning. 

BruidsmodeBruidsmode

In Dordrecht zijn volop bruidsmodezaken, denk aan de Honeymoonshop , maar dat is er maar 1 van. in Dordrecht en Drechtsteden zijn nog veel meer leuke bruidszaken te vinden.

trouwpakTrouwkostuums

Dordrecht heeft volop herenmodezaken waar je zeker zal slagen voor een mooi trouwkostuum.

GelegenheidskledingGelegenheidskleding

In Dordrecht hebben we leuke aanbieders gevonden voor gelegenheidskleding en avondkleding, In deze Drechtsteden vind je alle feestelijke kleding

Bruidsmake-upBruidsmake-up

Ook in Dordrecht zijn vele visagisten aan het werk, die jou als bruid je bruidsmake-up en bruidskapsel kunnen verzorgen. Zowel aan huis, als op locatie.

BruidstaartenBruidstaarten

Zoals in iedere stad zitten de bakkers in Dordrecht ook niet stil. Er zijn enkele leuke bakkers die een bruidstaart voor je kunnen maken.

CateringCatering en Partyservice

Ben je op zoek naar een cateringbedrijf voor je bruiloft, dan zul je deze zeker ook in Dordrecht of omgeving vinden.

TrouwringenTrouwringen

Een trouwring het begin van jullie huwelijk, je kan niet zonder. in Dordrecht hebben we leuke juweliers en edelsmeden. Een ervan is de bekende Circles, die de mooiste trouwringen maakt.

TrouwfotograafBruidsfotografen

In Dordrecht hebben we een aantal goede trouwfotografen gevonden voor je bruidsreportage. Een trouwfotograaf in je eigen regio is erg makkelijk.

TrouwautoTrouwauto

Naar welke bruidsauto je ook op zoek bent, in Dordrecht zijn vele trouwauto’s te huur. Van een Jaquar tot Porsche, en ook zul je er zeker een trouwkoets vinden.

TrouwlocatiesTrouwlocaties

Buiten het gemeentehuis in Dordrecht zijn er nog tal van andere leuke trouwlocaties in de Drechtsteden.

FeestlocatiesFeestlocaties

Dordrecht heeft enkele zeer leuke feestlocaties, ook in de oude binnenstad.

BruidssuiteBruidssuite

Hotels en mooie locaties voor je huwelijksnacht, waar je heerlijk kunt vertoeven.

VideograafVideograaf trouwfilm

Op je bruiloft kan je haast niet meer zonder een videograaf voor een trouwfilm. Ook in Dordrecht hebben we de beste videografen gevonden.

DJ muziek bands bruiloftBruiloft DJ en bruiloftbands

Skyfly DJ Dordrecht

Alle gemeenten in Zuid Holland

Alblasserdam       Albrandswaard       Alphen aan den Rijn       Barendrecht       Bodegraven-Reeuwijk       Brielle        Capelle aan den IJssel       Delft        Den-Haag       Dordrecht       Goeree-Overflakkee       Gorinchem        Gouda       Hardinxveld-Giessendam  Hellevoetsluis       Hillegom       Hoeksche Waard       Kaag en Braassem       Katwijk       Krimpenerwaard       Krimpen aan den IJssel       Lansingerland       Leiden       Leiderdorp           Leidschendam-Voorburg       Lisse        Molenwaard       Nieuwkoop     Molenlanden       Nissewaard       Noordwijk       Oegstgeest       Papendrecht       Pijnacker- Nootdorp        Ridderkerk       Rijswijk       Rotterdam       Schiedam       Sliedrecht       Vlaardingen       Voorschoten       Waddinxveen       Wassenaar       Westland       Westvoorne       Zoetermeer       Zoeterwoude       Zuidplas       Zwijndrecht