Trouwen-in-Italie

Wie wil er nou niet trouwen in Italië ?

Gefascineerd door de charme van dit land, genieten van een lieve en ontspannen manier van leven, zoals de ongelooflijke Italiaanse “Dolce Vita”. Er zijn maar weinig andere landen in de wereld die zo’n grote verscheidenheid aan natuurlijke landschappen hebben. De unieke geschiedenis en verbazingwekkende locaties, zijn de reden om te trouwen in Italië, en een bijzondere betekenis geeft aan het begin van samen leven.
Laat je leiden door een van deze Italiaanse bestemmingen, en maak je trouwdag uniek.
Italië zal een onvergetelijke ervaring voor jullie worden.Een heerlijke warme zon, een blauwe hemel, velden vol olijfbomen, en langgerekte cipressen. Romantisch villa’s aan het Comomeer, schitterende kastelen aan het Gardameer, buiten bruiloften op de Italiaanse stranden en romantische ceremonies tussen olijfbomen. Wil je meer mogelijkheden om het ja woord te geven in Italië? Dan zijn er langs de kust van Amalfi, het schiereiland van Sorrento, Capri en Sardinië, zoveel mooie plaatsen in Italie om in het huwelijk te treden.Meer romantiek als een bruiloft in Venetie bestaat er toch niet!! De Italianen zijn een gastvrij temperamentvol volk, waar familie en traditie hoog staat, zij zullen jullie met open armen ontvangen, om je droom bruiloft in Italie te vieren. Met een bruidssuite kan je je huwelijksfeest afsluiten in een van de prachtige luxe Italiaanse suites, en een eigen terras met schitterende uitzichten. Door al deze ingrediënten wordt iedere bruiloft een droom van werkelijkheid?

Trouwen-Italie-Capri

Trouwen in Italië op betoverende locaties in steden, kust, kastelen en platteland!

Trouwen in Italië, het land van de liefde, met zoveel adembenemende landschappen, biedt een prachtige achtergrond voor je trouwdag. Vanuit het noorden van Italië, geborduurd door de besneeuwde Alpen tot de betoverende schoonheid van het merengebied.

De zonovergoten terrassen met uitzicht op de prachtige kust van Amalfi en de glinsterende zee, of het prachtige stadslandschap van Florence of Rome, waar je liefdesverhaal zal worden gezegend door de geschiedenis van de wereld.

Stel je een romantische wandeling langs de Venetiaanse grachten voor, op en neer over de bruggen, of per gondel naar je palazzo. Rijden over glooiende Toscaanse heuvels op een vintage vespa, in stijl aankomend bij je ceremonie.

De zandstranden van Sardinië maken altijd indruk, of de ongerepte schoonheid van Apulië, wat je ook kiest , Kunststeden om te verkennen, ontspannen platteland, meren om te zeilen, bergen om uit te dagen en onvergelijkbare landschappen om nooit te vergeten!

De unieke “boot” vorm van Italië biedt zoveel prachtige kustlijn met historische steden en landschappen daartussen, waardoor je verwend wordt met keuzemogelijkheden en de eindeloze mogelijkheden.

Bruiloft-in-Italie

Doorzoek elke regio en ontdek meer dan je had gehoopt.

trouwen-in-Italie

Begrijp lokale gebruiken

Bruiloften in Italië zijn meestal vrij traditioneel, vaak katholieke zaken, zonder de extra’s die in andere landen gebruikelijk zijn. Italiaanse paren zullen bijvoorbeeld meestal maar één beste man en één bruidsmeisje hebben, die ook als wettelijke getuigen optreden, in plaats van een groep bruidsmeisjes.“Ceremonies worden ’s morgens gehouden rond 11 uur en recepties zijn een lange lunch, die vijf of zes uur duurt. En meestal wordt er geen muziek gespeeld op bruiloften tenzij de bruid en bruidegom later op de avond een feestje houden met hun eigen vrienden.”

Hoewel buitenlandse partners geen reden hebben om hun eigen tradities niet mee te nemen, is het nuttig om te begrijpen hoe bruiloften in Italië werken. Op deze manier vermijdt je kibbelingen met leveranciers en locaties en zorg je ervoor dat je verwachtingen voor de dag overeenkomen.

Plaats

Toscane is de meest populaire regio voor buitenlandse huwelijken. De kust van Amalfi is de tweede meest populaire en er is geen twijfel waarom, het is absoluut prachtig

Advies

Je kunt ook in Italië trouwen als jij en je partner niet in Italië wonen. Italianen die in Nederland wonen moeten hiervoor een huwelijksafkondiging aanvragen op het Consulaat Generaal. Buitenlanders moeten bij de eigen autoriteiten een nullaosta, verklaring van geen bezwaar, aanvragen. In het algemeen heb je de volgende documenten nodig:
Geldige paspoorten of identiteitsbewijs.Geboorteakte (meertalig model, met vermelding van de namen van de ouders); Verklaring van huwelijksbevoegdheid (meertalig model) uit de Nederlandse gemeente waar u bent ingeschreven.

Houd er rekening mee dat men in Italië slechts 1 getuige per persoon toestaat.

Vervolgens moet je contact opnemen met de Italiaanse gemeente waar je wilt gaan trouwen om de huwelijkssluiting aan te vragen.

Bekijk meer informatie trouwen-buitenland

Tradities bij een huwelijk in Italie

Italië is een land van tradities. Misschien is het leuk om een aantal tradities in jouw bruiloft te verwerken.

De Italianen geloven dat bruidsparen die op zondag trouwen, het gelukkigst in het huwelijk zijn. Eten is voor Italianen erg belangrijk. Dit zie je dan ook terug in feesten en op bruiloften, maar zelfs al in het dagelijkse leven.

Kaarsen op tafel is uit den boze!. Dit hoort op een begrafenis, volgens de Italianen. Wel mag de tafel pronken met bloemen.

De Italianen geven nog steeds na afloop van de bruiloft alle gasten een bedankje mee!Dit zijn over het algemeen bruidssuikers. Vijf witte amanelbonen in een zakje of doosje is traditie.

  • Draag iets groens in de huwelijksnacht! Dit brengt geluk en rijkdom.

    Bruiloft-in-Italie

Enkele aanbieders voor trouwen in Italie

Eventi Italië

behalve jullie trouwdag in Italië regelen.
kunnen wij alle aanvullende
diensten voor jullie verzorgen

Trouwen in Le Marche

Willen jullie trouwen in Italië en
genieten van een bijzondere omgeving.De mogelijkheden in Le Marche zijn talloos.