Trouwen-in-Frankrijk

Je bruiloft in Frankrijk

Stel je voor je huwelijk op een Franse plaats onder een prachtige azuur-blauwe hemel, de Middellandse zee, of rond een zwembad in een stad, zoals; Monte Carlo in Monaco, Cannes, of St Tropez, onder zon, zee en strand? Luxe en comfort in een adembenemend trouwlocaties of op een prive strand. Op de zuid Franse Rivièra la Côte d’Azur zijn er prachtige kastelen gelegen aan de zijkant van de zandstenen rotsen met uitzicht op de Middellandse Zee. Geen land is rijker aan kastelen dan Frankrijk. Mocht je de beslissing nemen om Frankrijk als bruiloftslocatie te nemen en er een budget voor is, dan is dit een uitstekende keuze.Frankrijk wordt steeds populairder bij koppels op zoek naar een unieke trouwlocatie.

De ‘wow’ factor is om in een romantisch kasteel te trouwen, de spectaculaire omgeving maken de Franse locaties ongewoon uniek.
Het sprookjesachtige landschap, de wereldberoemde keuken en wijnen zijn voortreffelijk, de perfecte aanvulling op een bruiloftsfeest. Sommige Chateau’s kunnen meer dan 500 gasten voorzien van de benodigde middelen, uiteraard voor een groot aantal aan bruiloftsgasten. Maar er zij ook mogelijkheden om kleine gezelschappen te ontvangen.

Trouwen op Le Roc Foucaud een waar feest

Wilt u uw bruiloft op een unieke manier gaan vieren, dan bent u op Le Roc Foucaud in de Auvergne op het juiste domein. Statig, romantisch, apart én de ruimte en mogelijkheid om er uw eigen invulling aan te geven. Een trouwdag precies zoals u zelf in gedachten heeft.
Door de verschillende plekjes op het ruim 4 ha. grote domein zijn er voor elk feest mooie mogelijkheden. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om onder de indrukwekkende 200 jaar oude plataan te trouwen. Of op het eiland, binnen de halve cirkel van bomen, die een bijzonder sfeervolle ceremoniële plek omzomen. De grote feestzaal met openslaande tuindeuren is voorzien van een geluids- en lichtinstallatie, bar en een podium met diverse muziekinstrumenten.
Bij mooi weer kunt u heerlijk buiten zitten aan lange tafels. Er zijn 24 kamers met 60 bedden en een prachtige bruidssuite. De accomodatie biedt plaats tot 200 personen. Op Le Roc Foucaud kan uw festiviteit zo een persoonlijk tintje krijgen. Voor meer informatie bekijk de website van Le Roc Foucaud

e roc foucaud

Unieke wijnstreken

Andere uitstekende locaties in Frankrijk zijn de wijnstreken met regionale boerderijen, wijnvelden, zonnebloemen, lavendelvelden en berglandschappen.
Een formidabele keuze voor een buiten bruiloft, met de authentieke sfeer van Frankrijk.
In deze streken worden de bruiloften nog vaak gehouden op eigen landgoed, of boerenschuur, er zijn in deze streek overal locaties te vinden die je kan huren. Enig nadeel van Frankrijk is dat er alleen Frans word gesproken, de meeste kennen geen of nauwelijks Engels. Zorg daarom dat je iemand meeneemt die de taal goed machtig is.

Trouwen-in-Frankrijk

Belangrijke informatie

De wetgeving in Frankrijk is wel gecompliceerd, dus je kunt niet zomaar trouwen in Frankrijk, en ook niet in elke gemeente. Zorg er dus voor dat je vooraf ( Zeker 6 maanden van te voren) alles geregeld hebt. Je kan enkel in Frankrijk trouwen als je een 2e huis hebt in dit land, of als een van beide ouders Frans is, of in Frankrijk wonen, en in bijzondere gevallen als ’n ander familielid hier woont. Voor de Franse zelf is het al zeer ingewikkeld te trouwen in hun eigen land..Als je toch voor een Franse trouwlocatie kiest. Wil je alleen je bruiloft in dit land vieren, zorg dan dat je al officieel getrouwd bent in Nederland. Je kan dan nog met alle familie en vrienden in Frankrijk elkaar het Jawoord geven, de ringen uitwisselen, of daar voor een huwelijksinzegening kiezen met een onafhankelijk pastor. Zo kun je op het Franse land toch een fantastisch bruiloftsfeest geven.
Wil je een buiten bruiloft, kies dan voor de periode juni, juli, augustus, dan zijn de temperaturen in de avonden ook aangenaam. 

Trouwen-Frankrijk-wijnstreek

Prachtige landschappen met zonnebloemen en een geweldig uitzicht, dat is de kracht van Frankrijk.

Trouwen-Frankrijk-Lavendel

Ook voor een prachtige trouwreportage tussen zonnebloemen.

Trouwen-Frankrijk-buiten

Een Franse buiten bruiloft.Artikelen trouwen in het buitenland