Trouwen-in-Griekenland

Unieke Geschiedenis

Jarenlang behoort Griekenland (Ellás) met haar unieke Geschiedenis en cultuur tot een van de meest favoriete toeristische landen, ondanks de Eurocrisis en door begrotingstekorten. De Griekse staat is omringd door prachtige eilanden zoals: Rhodos, Kos, Corfu, Kreta en de Cycladen. Aanwezige opgravingen en vondsten dateren uit zo’n 3500 jaar voor Christus.
Deze tonen aan dat een Minoïsche hoogwaardige beschaving van de staat Griekenland aanwezig waren in een vroeg stadium. Kreta was het eiland wat centraal binnen deze beschaving stond, de vele kilometers lange stranden langs de kustlijn maken de Griekse eilanden zo populair. Met alle deze ingrediënten, lekkere keuken, en de Griekse charmes en een hoogwaardige beschaving, is Griekenland in de Middellandse zee bij uitstek een land om te trouwen en een bruiloft te vieren.

Stijlvolle mediterranee sfeer

Een adembenemend landschap en een stijlvolle mediterrane sfeer maken dat Griekenland een uitstekend land is om een huwelijk te voltrekken, dit ook omdat bruiloftsfeesten meestal in de openlucht plaats vinden. Griekse bruiloften worden in het algemeen in de zomer gevierd langs de vissersdorpjes, op praktisch ieder bruiloftsfeest word lekker gegeten en veel gedronken. Traditioneel en na de officiële huwelijksceremonie krijgen de gasten bij de felicitaties amandelbruidssuikers van het kersverse paar als dank voor hun aanwezigheid. De Orthodoxe bruiloft tradities zijn een beetje veroudert , maar toch geeft het de indruk dat elk Grieks bruidspaar het liefst trouwt op een nog traditionele manier.

Trouwen-strand-Griekenland

Grieks bruiloftsfeest

In Griekenland worden in het dorp de feesten groots aangepakt, alle inwoners worden uitgenodigd op de bruiloft.
Bij de opening van het bruiloftsfeest word er door het bruidspaar gedanst met als thema de Sirtaki, (Dipat) de Pontische rijdans voor mannen en vrouwen, onder ander bekend door Zorba de Griek. Nadien zo als gebruikelijk word iedereen geacht om mee te dansen en te eten, na hun ja-woord behoort iedere bruiloftsgast een toost uit te brengen met het bruiloftspaar.
Op het Griekse menu zijn vooral veel traditionele gerechten bereid van heerlijk schapenvlees, deze worden opgediend met rondgevormd eigen gebakken brood.

Griekse-bruiloft

Trouwen in Griekenland

De keuze om een huwelijk te voltrekken op de Griekse eilanden neem toe, maar de meeste Nederlandse paren geven hun voorkeur om te trouwen op het idyllische eiland Kreta. De geweldige authentieke sfeer en het betoverende landschap maken het eiland zo bemind voor trouwerijen. Door het gebruik van lokale agenten zijn er in Griekenland inmiddels een aantal organisaties gespecialiseerd voor deze specifieke gebeurtenis. Als men in Griekenland trouwt dienen beide partijen de benodigde documenten te overleggen. Trouwen buitenland

Trouwen op Corfu

Trouwen op een prachtig eiland aan de Middellandse-Zee is de droom van menig toekomstig bruidspaar. Gelegen dicht bij het oude paleis ligt het lonische Corfu parlement in Griekenland, waar je je huwelijk kan sluiten. Vanwege haar unieke architectuur met straatjes en balkons zoals Florence is deze uniek en een betoverende trouwlocatie, een aparte manier om jullie ringen uit te wisselen.

Trouwen op Rhodes

Aan de voet van de Akropolis in Lindos en het St Paul’s Bay ligt het meest populaire eiland Rhodos, een van de favoriete locaties is Kallithea Springs met haar prachtige architectuur en serene sfeer. Voor stellen die op zoek zijn naar een prachtig uitzicht over het eiland om hun huwelijk te voltrekken is Filerimos de meest geschikte locatie. In deze natuurlijke omgeving zijn er een aantal traditionele kapellen te vinden waar een origineel huwelijk kan plaatsvinden.
Er is een ruime keuze aan memorabele trouwlocaties in Griekenland, en een verscheidenheid van Griekse taverna’s op het eiland waar je bruiloftsfeest kan plaatsvinden. Het aantal hotels in dit gebied zijn een populaire optie om een luxe receptie en een romantisch diner te geven. Kortom trouwen op een van deze historische eilanden van Rhodos behoort tot de mogelijkheid.