Enveloppendoos bruiloft

Enveloppendozen

Vandaag de dag kun je er niet meer omheen bij je bruiloft de enveloppendoos. Steeds meer bruidsparen kiezen ervoor om geld te vragen, maar waar laat je dat. Vroeger was het de taak van de ceremoniemeester om al die enveloppen aan te nemen en op te bergen, en liep dan ook vaak met een gevulde zak rond. Bij je feestlocatie hebben ze vaak een brievenbus staan die je kan gebruiken, maar als ze dat niet hebben zul je zelf een enveloppendoos aan moeten schaffen.Een enveloppendoos kopen

Als je ze kant en klaar koopt zijn ze vaak nogal prijzig. Maar ff lekker shoppen bij winkels zoals Actionshop of Marskramer etc leveren vaak ontzettend mooie dozen op. Laatst bij de Actionshop een zeer decoratieve kartonnen doos in zilver voor nog geen €10,00. Maar je kunt zelf makkelijk een enveloppendoos maken. Kijk even naar de voorbeelden hieronder. Met een beetje creativiteit heb je binnen 1 uurtje een prachtige enveloppendoos naar wens.

Maar vergeet ook niet om even lekker te gaan shoppen, je komt vaak voor een paar euro een hele mooie enveloppendoos tegen.

Enveloppendoos-bruiloft-bol

Prachtige enveloppendozen van BOL, voor slechts 17.95

Voor meer te gekke envelopendozen in alle stijlen en super voordelig

Geld kado

Geld is het meest populaire item op wenslijsten. Slimme bruiden en bruidegoms weten enenveloppendoos op hun presentatietafel te plaatsen om het de gasten gemakkelijker te maken om te weten waar het word verzameld. Een enveloppendoos is leuk, maar als je geen cadeau’s maar geld hebt gevraagd is het beter om je geld in een kluisje van je partycentrum te Houden. Vaak hebben partycentrum een brievenbus met sleutel, dus zorg dat je gevulde enveloppen zo snel mogelijk in de kluis belanden.Pas op voor diefstal

Naast het geven van een plek aan gasten om hun envelop kunnen deponeren, kan een groot en duidelijk geschenkkaartdisplay ook een afschrikmiddel zijn voor diefstal. Ik zag onlangs een verhaal in het nieuws over een bruiloft die de enveloppen van de bruid en bruidegom bij hun receptie hadden gestolen. Hoewel het echtpaar een doos had opgezet om enveloppen te verzamelen, was het slechts ongeveer zo groot als een schoenendoos en werd het onbewaakt achtergelaten terwijl het huwelijksfeest op volle gang was. Dus de ongenode gast kwam binnen, stopte de doos onder zijn arm en liep weg. Als de enveloppendoos zo groot was als een vogelkooi, brievenbus of gestapelde bruidstaart, zou het moeilijker zijn geweest.

Hoe groter hoe beter

De sleutel om te voorkomen dat de enveloppen met inhoud tijdens het feest worden gestolen, is om de toegang van het publiek te minimaliseren, de enveloppendoos in de gaten te houden en de verleiding om te stelen zo snel mogelijk te minimaliseren. Een andere manier om de diefstal te stoppen, is door de enveloppendoos direct na de felicitaties op een veilige plaats weg te bergen. Hoe dan ook, dieven hebben geen toegang tot het geschenk, dus je hoeft je daar geen zorgen over te maken. Hieronder staan acht manieren om te voorkomen dat uw enveloppendoos gestolen word.

Maak de enveloppendoos groot en zichtbaar.

Naast dat het de gasten gemakkelijker maakt om te weten waar ze hun cadeau moeten plaatsen, is een grote doos moeilijk te stelen zonder opgemerkt te worden. Denk aan een vogelkooi, en grote opeengestapelde dozen.

Geef enveloppen de mogelijkheid om er in te gaan, niet uit.

Voeg een veiligheidsniveau toe aan de doos, zoals het vergrendelen van de deur van de vogelkooi of het inkorten van een envelop in een doos. Op deze manier kunnen enveloppen gemakkelijk worden ingeleverd, maar kunnen ze niet worden verwijderd zonder aanzienlijk meer moeite.

Wijs een attendant voor een cadeautafel toe.

Laat de ceremoniemeester/res de doos bewaken, laat de ceremoniemeester de doos opbergen op een veilige manier. Ergens in het partycentrum is wel een kamer met sleutel om het op te bergen.

Maak de geschenkdoos periodiek leeg.

Wanneer de enveloppen zijn opgestapeld, laat de begeleider de kaarten dan naar een minder openbare plaats verplaatsen, zoals de kluis van het restaurant, een afgesloten ruimte of de kofferbak van een afgesloten auto in een beveiligde ruimte.

Verwijder de enveloppen wanneer het feest aan de gang is.

Zodra alle gasten zijn gearriveerd en de cadeautjes allemaal op tafel liggen, pak alles dan discreet in en verplaats het naar een veilige plek.

Houd de doos bij de deur vandaan.

In plaats van het verzamelen van enveloppen in de buurt van de ingang van het bruiloftsfeest, verplaats je de enveloppendoos weg van de deur, waardoor het moeilijker wordt voor een ongenode gast om het onopgemerkt mee te nemen.

Of je je nu zorgen maakt of enveloppen worden gestolen of niet, het plaatsen van een enveloppendoos op de cadeaulijst helpt gasten te weten waar ze de kaarten moeten leggen wanneer ze bij het feest aankomen. Het hebben van een mooi display zorgt er ook voor dat de kaarten niet misplaatst raken te midden van de dozen met couverts, bekers en broodroosters die andere gasten uit het register hebben gekocht. Neem gewoon een paar extra voorzorgsmaatregelen, zodat ongenode gasten niet in de verleiding komen om meer te halen dan een gratis maaltijd en een feestje.

Artikelen trouwartikelen

Banners voor bruiloft

Bruiloft banners

Bruiloft Banners Een leuke nieuwe trend. Steeds meer bruidsparen verwelkomen