Geld lenen voor bruiloft

Beleef de mooiste dag op jouw manier zonder concessies

Je trouwdag. Voor veel mensen een van de mooiste dagen van hun leven. Maar naast de mooiste dag van je leven is je trouwdag vaak ook de duurste dag van je leven. Gemiddeld geef je deze dag tussen de €10.000 en €18.000 euro uit en komen er kosten bij kijken die je van tevoren niet had voorzien. De optie die hiervoor steeds vaker gekozen wordt, is het lenen van je huwelijksbudget, omdat veel mensen niet willen bezuinigen of worden beperkt op hun huwelijksdag.

Een dag vol verrassingen
Dat een bruiloft duur is weten we allemaal. De grootste uitgaven die je voor deze dag doet zijn waarschijnlijk :
De locatie+diner (€ 6.750)
De trouwjurk (€ 1.485)
De trouwringen (€ 1.193)

Daarop volgen natuurlijk het pak voor de bruidegom, de huwelijksreis en de fotograaf. Deze kosten hebben mensen vaak wel voor ogen, maar dan komen de kleine kosten waar vaak niet aan wordt gedacht. Neem de kosten voor de uitnodigingen, de versiering, de bloemen, een dj of zanger en die ene leuke ambtenaar die jullie moet trouwen.

Je bruiloft in termijnen betalen

Waarschijnlijk heb je voordat je besluit te trouwen een leuk bedrag opzij gezet. Toch worden totale kosten voor deze dag vaak verkeerd ingeschat. Gelukkig zijn er instanties die het mogelijk maken om een bedrag te lenen voor je bruiloft. Op deze manier kun je de mooiste dag van je leven aankleden zoals jij dat wilt. Je kunt het nodige bedrag hiervoor aanvragen via een offerte en deze in termijnen terugbetalen. Steeds vaker wordt er voor de optie gekozen, zodat zorgen over het budget minder een rol spelen bij het voorbereiden van je bruiloft.

Lenen zonder risico

Voor het lenen van je bruiloft kun je gemakkelijk het gewenste bedrag opgeven en het aantal termijnen waarin je dit bedrag wilt terugbetalen. Bij het afsluiten van een lening zit altijd een maximumbedrag. Bij het opgeven van het gewenste bedrag wordt gekeken of je niet meer wil lenen dat je maximaal kunt dragen. Ook het aantal termijnen wordt gecontroleerd, zodat er verantwoordelijk wordt omgegaan met de lening.

Waar moet je op letten?

Bij het afsluiten van een lening moet je altijd goed letten op een aantal dingen. Let allereerst bij het afsluiten van een lening op de rente, looptijd en kosten. Bekijk goed of de lage rente die geboden wordt ook wel laag blijft. Daarnaast is een lage rente niet altijd goedkoper. Je kunt namelijk goedkoper uit zijn als je sneller een hoger bedrag aflost. Neem dit mee bij de keuze van het aantal terugbetaaltermijnen. Sluit de lening pas af wanneer je goed geïnformeerd bent over de voorwaarden, zodat je ook na je bruiloft nog met een goed gevoel op deze dag terug kunt kijken.