Een goede trouwfotograaf vinden?

Werk, Werk en Werk. Het werk van de trouwfotograaf is de beste weerspiegeling van hoe goed de fotograaf is. Bekijk niet het werk van slechts één bruiloft. Het is heel belangrijk dat je zijn hele werk ziet van meerdere bruiloften die hij heeft gedaan. Dit helpt je te beseffen hoe goed hij kan omgaan met lastige situaties en lichtomstandigheden bij bruiloften om een ​​goed werk te krijgen. Bijna 98% plaatst de beste foto’s van elke bruiloft in hun portfolio. Dus graaf dieper en vraag om het complete werk van enkele bruiloften. • vertellen foto’s een verhaal? Het vertellen van verhalen door prachtige foto’s is een kunst die maar weinigen kunnen beheersen. Beoordeel dus de fotograaf op deze kunst.
 • Zijn stijl: het is heel belangrijk dat hij naast zijn werk ook graag zijn stijl van werken begrijpt. Fotografen zijn kunstenaars en ieder heeft zijn eigen manier van werken die hem onderscheidt van de rest. Het is belangrijk dat je deze vraag aan de fotograaf stelt en ook verteld waarnaar je op zoek bent.
 • Prijsaanduiding: veel mensen begrijpen niet hoe fotografen aan hun prijzen komen. Dit is een groot probleem en alleen dit aspect kan hun keuze verlammen.

Fotografie is een duur bedrijf

Een professionele fotograaf hoort de beste apparatuur op te hebben. Net als bij de technologie komen er elke twee jaar nieuwe en betere apparatuur op de markt. Dus de fotograaf moet de kosten van de camera in deze periode van 2 jaar in calculeren, en dit zijn grote bedragen. Om te begrijpen of er een camera is uitgerust met een groothoeklens en een andere met een zoomlens, zal de fotograaf de momenten missen als hij slechts één camera gebruikt. Veel opdrachten eisen ook dat er twee fotografen zijn. Maar heel veel luxe gadgets hebben, maakt nog geen goede fotograaf. Maar betere apparatuur zal een goede kunstenaar helpen om een ​​hoge kwaliteit te leveren, en het vermogen om momenten vast te leggen bij weinig licht.
Ten tweede, lenzen dit zijn langetermijninvesteringen en goede lenzen kunnen wel 8000€ kosten.

Harde schijven en bewerken: de opslag van een trouwshoot kunnen al snel oplopen tot enkele GB. Dan bewerken van foto’s, kost een hele of misschien wel 2 dagen werk. Vaste-schijfruimten voor het maken van een back-up van afbeeldingen. Er moet ook budgettering zijn voor dit werk.

Albums: Er wordt veel aandacht besteed aan het selecteren van foto’s om een ​​verhaal correct te vertellen. Verdere als de klant terugkomt met bij drukken. Ten slotte is het afdrukken van albums niet goedkoop. Bruidsparen willen altijd het beste. Maar dit alles heeft een prijs.

Waarom  trouwfotografen duur zijn.

Elke trouwfotograaf die full-time fotograaf is, moet een begroting maken voor bovenstaande kosten. Degenen die goedkope tarieven aanbieden zijn newbies die een portfolio willen opbouwen of mensen met een baan, die het als hobby doen. Er bestaat dan het risico dat ze niet leveren en soms zelfs annuleren, en misschien slechte kwaliteit foto’s.

Ervaring: is het wondermiddel om groot te zijn in een vaardigheid, maar er is geen vervanging voor hard werken en ervaring.
Hoe goed een trouwfotograaf ook is, er is altijd ruimte voor verbetering en voor meer informatie.
Dus wanneer je een trouwfotograaf selecteert, is zijn ervaring erg belangrijk, evenals zijn kwaliteit van werken. Zijn ervaring zal over het algemeen resulteren in een betere ervaring voor jullie in termen van zijn professionaliteit, inzicht en werksnelheid.

Hoe vindt je een goede trouwfotograaf

 • Google zoekopdracht: Hier worden zoekresultaten weergegeven van fotografen die het populairst zijn. Anderen die op de advertentielijst staan, zijn degenen die goed genoeg zijn om reclame te betalen en die niet echt van teveel schrijven houden voor bijvoorbeeld. Blogs enz. Komen in de directe zoekresultaten en geven liever de voorkeur aan oude manieren om klanten te bereiken.
 • Facebook
  -gebruik de zoekterm bruiloft fotograaf of trouwfotograaf en je kunt werk van veel fotografen zien. Hetzelfde werkt voor twitter.
  – Maak een directe zoekopdracht voor trouwfotografen
 • GooglePlus – Sommige van de verfijnde en beste fotografen staan ​​op google plus.
 • Zoek naar facebook groepen naar bruiden die gaan trouwen of getrouwd zijn, vaak komen daar foto’s van pas getrouwde stelletjes, en kun je andere bruiden vragen om aanbevelingen naar goede fotografen.
 • Beoordeel een fotograaf niet te snel op het aantal likes op zijn pagina. Soms worden deze gekocht en veel van kunnen zijn nep-likes. Vertrouw dus op je ogen bij het beoordelen van het werk van de fotograaf.

Tot slot

Dus hoeveel moet je betalen voor je bruidsreporage?
Een antwoord hierop is toch weer moeilijk. Prijzen liggen tussen de 700 en 1500 € per dag voor professionele fotografen (niet de parttimers en amateurs) de prijs ligt er grotendeels aan hoelang een fotograaf aanwezig is. In dit uitgebreide spectrum moet je er een kiezen die past bij jouw budget. Waarom de prijzen zo verschillend zijn, is gemakkelijk te begrijpen. Het hangt van de ervaring en de goodwill van de fotograaf af als elk ander beroep. Auto’s kun je makkelijk met elkaar vergelijken qua prijs, waarom is een Mercedes duurder als een Duster, ze rijden allebei goed toch? Dus ga in zee met een trouwfotograaf wiens werk je waardeert, en die je je kunt veroorloven.

Meer leuke artikelen