Ziek worden voor mijn trouwdag

Ziek worden voor mijn trouwdag

Je kunt maanden of zelfs jaren van te voren je bruiloft plannen en voorbereiden, maar soms kunnen er onverwachtse dingen gebeuren die je niet gepland hebt. Een verkoudheid of ziek worden de dag voor je trouwdag is niet gepland, maar het gebeurt. Het is de grootste nachtmerrie van elke bruid, je wordt wakker op de ochtend van je huwelijk de dag waarop je bijna je hele leven hebt gewacht, en je bent zo ziek als een hond. Het is pech, maar helaas is het niet anders. Of het nu een verkoudheid, hoofdpijn of zelfs iets kleins als een opgeblazen gevoel of vermoeidheid is. Natuurlijk kan ziek zijn je vermogen om je goed te voelen op de trouwdag belemmeren, maar er zijn manieren om het op een effectieve manier aan te pakken om het beste uit je trouwdag te halen.Eten en drinken

Water en voedsel zijn zo belangrijk voor je gezondheid, dus sla maaltijden niet over, ook al begin je de kriebels te voelen. Water en voedzaam eten zullen je lichaam helpen herstellen, om zo snel mogelijk weer in top conditie te komen. Drink niet teveel alcohol op je trouwdag, dit kan de symptomen verergeren!

Krijgt voldoende slaap

Dit kan moeilijk zijn, vooral vanwege de vlinders die je misschien voelt voor je bruiloft! Rust en slaap zoveel als je kunt als je je niet goed voelt. De lange dagen die leiden naar de bruiloft kunnen je gemakkelijk vermoeien, dus als je de kans krijgt om op de bank te gaan zitten of vroeg naar bed te gaan zeker doen!

Om te voorkomen dat je ziek wordt:

 • Neem regelmatig vitamine C in de week voorafgaand aan je bruiloft.
 • Krijgt voldoende slaap.
 • Eet gezond voedsel, vooral yoghurt activia met weinig suiker, want dat is het soort bacteriën dat je wel wilt!
 • Was je handen regelmatig.
 • Als je verkouden begint te worden, probeer dan zinktabletten om het te stoppen voordat het begint. Zorg er wel voor dat je vooraf een volledige maaltijd eet, want zink kan een aanval op je maag doen.
 • Gember is een goede natuurlijke remedie tegen misselijkheid en andere maagproblemen.

Enkele middeltjes

 • Voor opgeblazen gevoel : Gecoate pepermuntolie (of in capsulevorm) is een snelle oplossing voor buikpijn, opgeblazen gevoel, diarree en gas.
 • Voor diarree / maagklachten : Immodium.
 • Voor hoofdpijn : Tijd voor een extra sterke Paracetamol, Advil, of Daro, of wat dan ook!. Drink zeker ook veel water.
 • Voor rode of gezwollen ogen : pak twee kleine stukjes ijs en bedek ze met washandjes. Houd ze gedurende 10 minuten voor je ogen. Dit zal tegelijkertijd je ogen opvrolijken en de wallen verminderen door de bloedvaten te vernauwen.
 • Voor zere keel : alles warm (maar niet te heet!) En vloeibaar(zoals thee of bouillon) doet wonderen! Je kunt een aantal dingen toevoegen voor een helende kracht, zoals honing, citroen, gember of zelfs cayennepeper. Als je rookt beter niet vanda
 • Vermoeidheid : Als je vermoeid bent, is B12 vitamine geweldig voor een boost.
 •  

Vergeet ook niet dat kippensoep kan worden gebruikt voor koorts , en als je een beetje zwak bent of geen honger hebt, zal kippesoep je eetlust opwekken.

Vermijd het nemen van iets dat slaperigheid kan veroorzaken, want dat is het laatste waar je op je trouwdag mee te maken wilt krijgen. Kies in plaats daarvan voor medicinale opties die cafeïne bevatten. Beknibbel ook niet op de koffie, want elke extra slok van energie zou nuttig kunnen zijn. En als je iets vindt dat werkt, zorg ervoor dat je de aanbevolen dosering de hele dag door blijft gebruiken.

Wat betreft niet medicinale opties, zul je misschien merken dat een shot sterke drank kan helpen, zoals een jagermeister, of een citroen jenever. Uiteraard zal dit niet het geval zijn als je maagproblemen hebt, maar een verkoudheid wordt vaak verrassend minder. Niet dat je dronken moet worden op je trouwdag, maar … als een snel schotje alcohol je de boost geeft die je nodig hebt, zeg ik doen!

Vooral blijven genieten en blijven lachen. Je wordt omringd door je liefhebbende familie, vrienden en een nieuwe echtgenoot om je te helpen er doorheen te komen, want the show must go on!