Goodybag bruiloft

Goodiebag voor de bruiloftsgasten

Heb je ooit wat verder moeten reizen om de bruiloft van een vriend of familielid bij te wonen en heb je bij aankomst een goodiebag ontvangen? Is het niet leuk om in de tas te graaien en snacks, drinken, en andere kleine cadeautjes te vinden in je welkomstas?

Een welkomstpakket is een extra bonus, en als je het kunt veroorloven om het te doen, dan raad ik je ten zeerste aan het geld uit te geven. De meeste mensen verwachten het niet, daarom is het zo leuk om welkomsttassen (Goodiebags) te geven in de vorm van stoere strandtassen die hun gasten ook daadwerkelijk kunnen gebruiken, of leuke linnen zakken, maar papier is ook prima. Er zijn veel bedrijven die op maat gemaakte tassen voor een redelijke prijs kunnen leveren.Kies een mooie zak

Kies iets dat goedkoop is om al het moois en lekkers in te stoppen, zoals een canvas draagtas (ideaal omdat gasten het later opnieuw kunnen gebruiken), een opbergdoos of een kleurrijke papieren zak. Personaliseer de tas met je trouwlogo en trouwdatum, maar probeer het stijlvol en toch generiek te houden, zodat gasten het vaker zullen gebruiken na de bruiloft.

goodiebag

Drinken

Bied een drankje (of twee!) Flesjes water is een must, gasten zullen het op prijs stellen als ze een flesje water bij de hand hebben. Natuurlijk hoeven ze voor het feest niet dronken te worden, dus alcohol is zeker niet nodig. Misschien wel leuk om een flesje water met bubbels  of met smaak te geven.

Snacks toevoegen.

Je gasten zullen misschien moe zijn van de reis , dus fleur hun humeur op met een aantal lekkere traktaties. Bied iets hartigs aan misschien een Bifi worstje en een zakje chips, samen met iets zoets (zelfgemaakte koekjes is overheerlijk) om alle smaakpupillen tevreden te stellen, en misschien iets van chocolade, een Mars of Snicker.

Maak een klein programmaboekje

De kans is groot dat je gasten niet de kans hebben gehad om alle huwelijksgegevens van jullie website af te drukken, dus geef ze de indeling van jullie trouwdag. Op deze manier weten ze precies waar en wanneer ze moeten zijn. Geef contactinformatie, een tijdlijn, belangrijke locaties , samen met alle andere belangrijke details die specifiek zijn voor jullie trouwdag. Dit is zeker leuk voor gasten die van ver komen, en misschien een hotel hebben geboekt.

Wat stop je in je goodiebag

  • Andere leuke dingen voor je goodiebag zijn zonnebrandcrème, insectenspray, lippenbalsem, Paracetamol voor het geval ze een beetje te hard feesten!
  • Trouw je op het strand, doe er een zonnebril in, een paar slippers, en een strandbal om het kind in je weer los te maken!
  • Trouw je in de winter? Voor de koude maanden, doe er een klein flesje Flugel of Jagermeister in, of kijk eens bij Actionshop of je een paar leuke warme sjaals kunt vinden voor een paar euro. Een ijskrabbertje voor de auto, of een spuitbus om de ruiten te ontdooien.
  • Trouw je in de zomer? Een leuke plastic zonnebril, misschien een leuke zonneklep, een Spaanse waaier.
  • Trouw je in de herfst? De paraplu kan dan vaak niet ontbreken, kijk van te voren naar leuke kleine inklapbare paraplu’s, ook weer bij Actionshop voor een paar euro.
    Kortom er zijn zoveel leuke dingen te bedenken die je in je goodiebag stopt, ook een klein flesje deodorant,  een hulpdoosje garen met naald, een klein zeepje, een doosje tic tac, en natuurlijk zakdoekjes voor de happy tears!

goodiebag

Goodiebag voor de kinderen

Heb je kinderen op je bruiloft, maak dan ook een leuke goodiebag voor de kinderen. neem bijvoorbeeld een emmertje, waar ze nadien weer mee kunnen spelen op het strand of in de zandbak. Voor de kinderen zijn er zoveel leuke dingen, denk aan kleurpotloodjes, met een kleurboekje, een klein doosje Lego, of als ze wat ouder zijn een spelletje, of gewoon een schattig knuffeltje. Pas wel op met teveel snoep, ze kunnen dan bengeltjes worden op je trouwdag.

Goodybag kinderen

Schrijf een persoonlijk bedankbriefje

Doe net dat beetje extra en schrijf een briefje om je gasten te bedanken voor hun komst naar de bruiloft. Uitdrukken hoe dankbaar je bent dat ze hier zijn om jullie trouwdag te delen.