Geen handjes schudden bruiloft

Geen handjes schudden op bruiloft

Heb je een groot aantal gasten, en je wilt niet uren handjes schudden dan hebben we een paar leuke oplossingen.
Het beste remedie is zet kaartjes op de tafel met de mededeling dat je vereerd bent dat de gasten aanwezig zijn, maar dat je geen handjes wil schudden.Kom later binnen

Kom pas binnnen als alle gasten zijn gearriveerd, zo vermijd je de hele rij van aangekomen gasten.
Laat de DJ of band een openings nummer spelen waar je op binnenkomt, en laat alle gasten in een rij tegenover elkaar staan om jullie te begroeten, tik iedere gast even aan, dit kost je maar ’n paar minuten.

Maak het duidelijk voor het feest begint

Neem samen even de microphone in handen, en laat je gasten weten dat je zeer vereerd bent dat iedereen naar je bruiloft is gekomen, maar dat je geen zin hebt om uren in de rij te staan om gasten te verwelkomen, en weer te begroeten als ze gaan, en dat jullie zelf ook van het feest willen genieten, je gasten zullen dit echt goed begrijpen.
Vaak sta je gezellig om 23.00 te dansen en heb je het reuze naar de zin of je bruiloftsfeest, maar enkele gasten willen de bruiloft verlaten. Hier heeft geen enkel bruidspaar zin in, dus laat je bruiloftgasten weten, dat je het niet op prijs stelt om steeds handjes te schuddden.Bedankjes

Zet een grote tafel neer met bedankjes. Hang daarboven een bord met een grote tekst: “wij schudden geen handjes, maar neem hier de bedankjes!” Je kunt nog duidelijker zijn door het op je trouwkaarten te vermelden.. Of geef een speech op het moment dat alle gasten binnen zijn, waarin je laat weten hoe dankbaar je bent dat ze allemaal zijn gekomen maar dat je ook graag van het feest wil genieten. De beste optie is weggaan voordat de gasten vertrekken, zo hoef je geen handjes meer te schudden.
Maar toch voor degene die het gezien houden om 23.00 zodat ze weten dat je geen handjes meer wilt schudden.

Ga zelf de mensen begroeten

Wil je toch een handje schudden, dan kun je zelf even de tijd nemen om een praatje te maken met je gasten, en zelf de tafels rond gaan. Maak dan aan de mensen duidelijk dat je graag van je feest wilt genieten, en geen handjes meer wilt schudden bij afscheid van het feest.

Voel je niet schuldig

Echt geloof me iedereen zal het begrijpen dat je wilt genieten op je eigen feest, dus voel je niet schuldig!
Doordat je het kenbaar maakt vooraf, of door middel van kaartjes op de tafel, of vooraf op je trouwkaart zal echt iedereen dit begrijpen.
Zo geniet je zelf optimaal van je bruiloftsfeest!

Betrek het in een dans

Vraag alle mensen naar de dansvloer, en jullie zijn het middelpunt. op deze manier is het vrij eenvoudig om iedereen even de hand te schudden of aan te tikken. Laat de dj of band vermelden dat deze dans is om iedereen te verwelkomen, je kunt dit ook doen als slotdans laat wel duidelijk weten, dat zo iedereen bedankt is voor zijn aanwezigheid!

Slot van bruiloftsfeest

Neem aan ’t einde van het feest de microfoon en bedank iedereen voor zijn aanwezigheid, en verlaat de zaal voor de gasten gaan. Of laat de ceremoniemeester de mensen toespreken dat jullie gaan vertrekken. Hij zorgt voor een haag van mensen die buiten met een sterretjes in de hand staan, zo kunnen jullie vertrekken zonder handen te moeten schudden.