De 5 mooiste eilanden Griekenland

Top 5 mooiste eilanden om te trouwen op Griekenland

Trouwen in een sprookjesachtige omgeving. Griekenland is een prachtig land om in het huwelijk te treden door de vele mooie eilanden met zijn vele romantische plekken. Een droom kan in Griekenland voor geliefden werkelijkheid worden. De Griekse eilanden onderscheiden zich door hun eigen karakter en uitstraling. Welk eiland je ook kiest, ze beschikken allemaal over een eeuwenoude geschiedenis, oogverblindende uitzichten, heerlijke weersomstandigheden, authentieke vissershavens, Romeinse opgravingen en uitnodigende stranden. Door zoveel keuzemogelijkheden is het niet eens gemakkelijk om het beste huwelijkseiland te kiezen. Onderstaande eilanden voldoen aan alle voorwaarden om de mooiste dag van je leven te vieren. Misschien staat je favoriete eiland hier wel tussen.

Rhodos

Rhodos is een zeer bekend eiland voor veel geliefden. Als onderdeel van de eilandengroep Dodekanesos heeft Rhodos een zeer rijke geschiedenis waarvan de vele (archeologische) bezienswaardigheden het bewijs vormen. Rhodos-stad is een Unesco Cultureel Werelderfgoed en behoort tot één van de beste bewaarde steden van de Middellandse Zee. Sporen van de eeuwenoude beschavingen zijn overal in de stad te bezichtigen. Het oude centrum stad is ommuurd en geeft een mooi uitzicht over de stad en omliggende zee. De romantische vlindertuin en zeeaquarium zijn het bezoeken zeker waard. Vele waterstromen door de bergdalen zorgen voor een afwisselende en frisse vegetatie. De prachtige stranden liggen nooit ver weg en nodigen ut tot een verkoelende duik. De plaatselijke taverna zullen zeker de specialiteit stifado op de kaart hebben staan. Ook ons bekende moussaka en gyros horen tot het dagelijkse aanbod. Exclusieve specialiteiten staan soms niet p de kaart vermeld, maar zijn zeker het proberen waard.

Rhodos

Kefalonia

Kefalonia, het grootste eiland van de Ionische eilandengroep, is ook bekend onder de naam Cephalonia of Keffalinia. Het is het eiland van de uitstekende rode Robola wijnen, van de Myrzithra kazen en de bloemige honing. De dorpen stralen dezelfde rust en vriendelijkheid uit als eeuwen geleden. De bewoners staan bekend om hun gastvrijheid en zijn trots op hun eiland. Het eiland is zeer gevarieerd en heeft hierdoor veel bijzonder locaties om te trouwen. Het meer van Melissani, vlak bij de plaats Sami, is een bijzonder plek voor geliefden. Er staan nog veel eeuwenoude kloosters en kastelen tussen het bergachtige landschap. Verschillende grotten, hagelwitte stranden, machtige kliffen en witte stranden nodigen uit om het eiland te ontdekken.

Grieken land strand

Lesbos

Lesbos is nog niet ontdekt door het massatoerisme waardoor je hier het authentieke Griekenland kan ervaren. Kleine, traditionele (berg)dorpen, Byzantijnse en Romeinse ruïnes, natuurlijke warmwaterbronnen en het beroemde versteende woud geven de bezoekers een afwisselend beeld van het eiland. Geniet aan een van de vele stranden van dagvers gevangen vis en zeevruchten, of zoek de rust in een van de verborgen baaien.

Lesbos

Kreta

Kreta heeft alles voor een onvergetelijke bruiloft. Zon, zee, uitgaan, cultuur, natuur, stranden en heerlijke eten. Hier zal iedereen zich vermaken waarbij een eerste bezoek niet voldoende zal zijn om het hele eiland te bezichtigen. Het paleis van koning Minos op Knossos is gedeeltelijk weer opgebouwd. Het geeft een goed beeld van deze eeuwenoude beschaving. In het archeologisch museum van Heraklion zijn vele opgravingen tentoongesteld. Kreta is en echt wandeleiland en telt meer dan 50 uitdagende kloven. De bekendste is de tocht door Spinalonga, met een wandeltijd tussen de 4 en 6 uur. Het palmenbos in het oostelijk gelegen Vai is een zeer romantische plaats. De stad Chania is een zeer mooie trouwlocatie door de vele Venetiaanse gebouwen en een verscheidenheid aan winkels en taverna’s. De zee of één van de vele waterparken zorgen altijd voor verkoeling na een zonnige dag.

Kreta

Zakynthos

Zakynthos is het 3e eiland in de Ionische Zee. In 1953 verwoestte een aardbeving bijna alle gebouwen, maar gelukkig hebben de eilandbewoners met veel aandacht het eiland herbouwd. Hierdoor heeft Zakynthos zijn idyllische schoonheid behouden. De diepblauwe zee en witte stranden hebben een grote aantrekkingskracht op bruidsparen waardoor Zakynthos zeer geschikt is om te trouwen. Bezoek de oude dorpen tussen het fraaie natuurlandschap, ontdek de culinaire specialiteiten en sluit de dag af in het bruisende uitgaansleven van Laganas. Een bezoek aan de beroemde blauwe grotten mag tijdens de reis niet ontbreken. Dat is ook het geval voor de vele kloosters en Byzantijnse kerken, die soms wel wat weg hebben van kastelen. De Caretta-Caretta zeeschildpad hoort bij het eiland. Ze leggen hun eieren op het strand van Kalamaki en Gerakas. Tijdens het broedseizoen zijn de standen bewaakt en soms gesloten voor het publiek. Via een bootexcursie zijn de schildpadden van het eiland Marathonisi dagelijks te bekijken.

Zakynthos

Speciaal voor jouw uitgekozen