Huwelijksreis Afrika

De meest romantische huwelijksreis bestemmingen in Afrika

Afrika heeft heel wat te bieden voor reizigers. Of je nu op safari wil om wilde dieren te spotten, door de prachtige natuur gaat hiken, wereldwonderen wil ontdekken of allerlei nieuwe culturen wil leren kennen: op dit continent kan het allemaal! Daarnaast is Afrika ook zeer romantisch, dus is het de perfecte bestemming voor een huwelijksreis. In dit artikel delen we daarom onze top 5 bestemmingen in Afrika voor een onvergetelijke honeymoon!

1. Masai Mara, Kenia

Zijn je huwelijkspartner en jij avontuurlijk ingesteld? Dan is een reis door het Masai Mara National Park in Kenia echt wat voor jullie! Masai Mara is een van de populairste natuurparken in Kenia vanwege de grote variëteit aan bijzondere wilde dieren. Naast het spotten van The Big Five kun je hier ook een romantische en luxe “glamping” overnachting boeken. Geniet van een lekkere cocktail in de avond aan de Mara Rivier en neem de volgende ochtend een heerlijke douche buiten terwijl je de zon op ziet komen. Als je geluk hebt, wordt je misschien wel gegroet door een olifant!

Afrika Masai

2. Praslin eiland, Seychellen

De Seychellen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden onder toeristen en dat is eigenlijk helemaal niet gek. Deze eilandengroep heeft adembenemende witte zandstranden, helderblauw zeewater en prachtige vegetatie. Op het eilandje Praslin kun je nog genieten van de onaangetaste natuur en pure stranden, omdat hier maar weinig inwoners zijn. Verder zijn het Grand’ Anse strand en Vallée de Mai National Park allebei een UNESCO Werelderfgoed-gebied. De flora en fauna van dit eiland is zo divers en mooi dat de natuur hier ook wel de moderne tuin van Eden wordt genoemd. Echt een paradijs op aarde dus!

Praslin

3. Zanzibar, Tanzania

Zanzibar is een van de eilanden die voor de kust van Afrika ligt en omvat witte zandstranden, dus ideaal voor een romantische huwelijksreis! Nungwi, gelegen in het noordelijkste puntje van Zanzibar, heeft bijvoorbeeld turquoise-blauw water waar je met een bootje door de mangroven kan cruisen. Verder zijn de “spookeilandjes” rondom dit gebied ook zeer interessant: deze kun je namelijk alleen zien wanneer er eb is. Naast prachtige stranden heeft Zanzibar ook een historische binnenstad in Stone Town, die tevens op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Zanzibar

4. Belo Sur Mer, Madagascar

Madagascar heeft een breed scala aan unieke en wilde dieren, dus staat dit eiland ten oosten van het Afrikaanse vasteland hoog op de bucketlist bij veel reizigers. Belo Sur Mer is bijvoorbeeld echt perfect om tijdens je huwelijksreis aan te tikken, want in dit kleine en rustige vissersdorpje aan de westkust kom je echt tot rust. Vanaf deze plek kun je makkelijk dagjes uit plannen om de rest van het eiland te ontdekken, maar hoe heerlijk is het om zo’n dagje uit af te sluiten met een romantische wandeling over het verlaten strand van Belo Sur Mer? Plof met je partner tenslotte neer bij een van de lokale restaurantjes om te genieten van de beste visgerechten en een heerlijk wijntje.

Berlo

5. Cape Winelands, Zuid Afrika

Cape Winelands (Zuid-Afrika) hoort ook zeker in dit rijtje topbestemmingen thuis, want het landschap met de idyllische wijngaarden kan zich zeker meten met Toscane of Dordogne. De groene valleien met daarin de prachtige wijngaarden, die nog stammen uit de tijd van de Hugenoten zijn een interessant contrast met het ruige en bergachtige gebied die je op de achtergrond ziet. Je kunt in Cape Winelands uiteraard de wijngaarden bezoeken, waar je ook meteen een wijnproeverij kunt doen en samen met je partner kunt ervaren hoe het leven is in een van de bekendste wijnstreken ter wereld.

Cape Winelands

Speciaal voor jouw uitgekozen