7 trouwlooks met een vlinderstrik

7 trouwlooks met een vlinderstrik

Een vlinderstrik is bij uitstek dé accessoire om je trouwlook een elegante en persoonlijke touch te geven. Maar welke variant moet je nu eigenlijk kiezen? Laat je inspireren door onze 7 trouwlooks met tips.

Trouwlook 1: Harmonieus

Je wilt graag een vlinderstrik dragen maar je wilt niet dat hij de show steelt. Hij moet je trouwpak juist aanvullen en niet al te opzichtig de aandacht trekken. Mee eens? Dan kies je een vlinderstrik in ton sur ton. Dus draag je een blauw pak, kies dan een vlinderstrik in een iets donkerdere kleur blauw, maar wel in dezelfde kleurtoon om de rust te bewaren. Dus niet hemelsblauw gecombineerd met cyaanblauw om vloeken te voorkomen.

Vlinderstrik combineren met pochet

Trouwlook 2: Speels

Wil je je vlinderstrik subtiel aanwezig laten zijn, dan is een exemplaar in 2 kleuren een aanrader. Laat één van de twee kleuren terugkomen in je jasje om tot een gebalanceerde look te komen. Speld een corsage op je revers of steek een bloem van het bruidsboeket in je borstzak voor een echte trouwlook.

7 trouwlooks met een vlinderstrik

Trouwlook 3: Opvallend

Wil je graag een opvallend accent aanbrengen, dan kies je voor een vlinderstrik die ver van de kleur van je pak ligt. Heb je een blauw pak, een rode vlinderstrik zal prachtig tot zijn recht komen. Laat het rood terugkomen in de pochet. Volgens de dresscode is het een no go om een vlinderstrik en pochet in dezelfde stof te kiezen, maar met een pochet in een andere structuur als je strik voldoe je helemaal aan de moderegels.

Vlinderstrik

Trouwlook 4: retro

Is een satijnzijde vlinderstrik te klassiek voor jou? Kies dan een exemplaar in een modieus breisel. Zoals dit prachtige bruine exemplaar, waarbij het bruin terug komt in het jasje.

Trouwlook 5: Stem af op je gilet

Ga je een gilet dragen? Laat een strik maken in dezelfde kleur als het achterpand van je gilet. Ook als je jasje uit gaat zullen alle blikken op jou gericht zijn!

Vlinderstrik afgestemd op gilet

Trouwlook 6: Klassiek en trendy

Wil je toch een klassiek zwart exemplaar dragen? Een paar bretellen met knopen geven je look in een handomdraai een persoonlijk accent. Kies bijvoorbeeld voor een gestreept exemplaar en laat de kleur van het streepje terugkomen in je strikje.

Klassieke vlinderstrik

Trouwlook 7: Het witte pochet

Voor degene die het lastig vinden het juiste pochet bij een strik of stropdas te combineren: een wit pochet is vrijwel altijd een goede keuze. Het maakt niet uit of je gaat voor een blauwe, grijze of zwarte vlinderstrik, een wit pochet is een all times favorite combinatie.

Nog niet helemaal zeker van je keuze? Laat je goed adviseren door de verkoopadviseurs van de zaak waar je je trouwpak aanschaft. Met deze beelden en tips heb je in ieder geval weer stof genoeg tot nadenken!