Trouwen

Informatie trouwen in Westerwolde

Vanaf 1 september 2015 doet u geen huwelijksaangifte of aangifte van geregistreerd partnerschap meer, maar maakt u aan de ambtenaar van de burgerlijke stand (abs) kenbaar het voornemen te hebben met elkaar in het huwelijk te treden of een geregistreerd partnerschap (gps) aan te gaan. Voor het gemak blijven we het wel ondertrouw noemen.
Belangrijkste voordelen hierbij zijn voor u:
Het kan in persoon of schriftelijk.
U kunt rechtstreeks bij de abs van de trouw- of partnerschapsgemeente in ondertrouw en hoeft niet langer in de woonplaats van één van beide partners in ondertrouw te gaan.

Trouwen op locatie:

In de gemeente Bellingwedde kan het huwelijk worden gesloten in het gemeentehuis of een zelf te kiezen locatie. De leges voor het trouwen op locatie zijn hoger dan voor het trouwen in het gemeentehuis. Verder moet u er rekening mee houden dat u voor sommige locaties ook nog een huurbedrag aan de locatie moet betalen. Wanneer u wilt trouwen op een locatie naar keuze dan dient u hiervoor een verzoek in te dienen. Bij het verzoek dient dan tevens overlegd te worden een door het bruidspaar en de locatie-beheerder getekende overeenkomst. Op veel locaties zijn al eerder huwelijken/partnerschappen voltrokken. Mocht uw voorkeur uitgaan naar één van deze locaties dan kunt u in overleg met de eigenaar/beheerder van de door u gekozen locatie de overeenkomst “huwelijk op locatie” invullen en ondertekenen. Gaat uw voorkeur uit naar een locatie waar nog niet eerder een huwelijk/partnerschap is gesloten, dan zal er eerst een locatie-inspectie plaatsvinden om te kijken of de door u gekozen locatie aan alle voorwaarden voldoet (o.a. brandveiligheidseisen). In principe inspecteren wij éénmalig de locatie. Alleen wanneer de locatieomstandigheden tussentijds wijzigen vindt er mogelijk een inspectie plaats. Wanneer de locatie geschikt is/wordt bevonden als trouwlocatie dan ontvangt u hiervan een bevestiging.

Kosteloos trouwen:

Het is ook mogelijk om het huwelijk kosteloos te laten sluiten. Dat kan op de maandag de gehele dag. De voltrekking is sober, duurt maximaal 10 minuten en geen persoonlijke toespraak. Er mogen hierbij maximaal 10 personen aanwezig zijn. De voltrekking vindt plaats in de raadzaal door een ambtenaar van de burgerlijke stand van het Team Burgerzaken.

Trouwambtenaren

Voor het voltrekken van huwelijken zijn in de gemeente Bellingwedde verschillende trouwambtenaren beschikbaar. Wanneer je een voorkeur hebt voor één van de trouwambtenaren kun je dit kenbaar maken tijdens de melding van het huwelijk. De trouwambtenaar neemt een week of twee voor de trouwdag contact met jullie op voor het maken van een afspraak voor een kennismakingsgesprek waarin je je wensen kenbaar kunt maken. 

Tarieven trouwen Westerwolde

Overzicht kosten huwelijk

Gratis trouwen

Op maandag kun je kosteloos trouwen. Voor meer informatie en de voorwaarden voor het gratis huwelijk kun je contact opnemen met de gemeente Bellingwedde.

Meer informatie over trouwen in Westerwolde

Gemeente Westerwolde
Dorpsstraat 1 in Sellingen
Hoofdweg 2 in Wedde
Tel: 0599-320220
Website: www.westerwolde.nl
E-mail: gemeente@westerwolde.nl

Trouwlocatie

Trouwlocaties

• Gemeentehuis in Wedde
• Garnizoenskerkje in Oudeschans
• De Burcht in Wedde
• Partyboot De Genie
• Protestantse Kerk in Wedde
• Urnenhoeve

Trouwleveranciers in de gemeente Westerwolde

BruidsmodeBruidsmode

GelegenheidskledingGelegenheidskleding

TrouwkostuumTrouwkostuum

Bruidsmake-up-kapstersBruidsvisagie

Bloemist-voor-bruidsboeketBloemisten

Bruidstaarten-bakkersBruidstaart

WeddingplannersWeddingplanners

TrouwfotograafBruidsfotografie

Trouwfilm-videograafTrouwfilm-videograaf

TrouwautoTrouwvervoer

FeestlocatiesFeestlocaties