Trouwen

Informatie trouwen in gemeente De Wolden

Het huwelijk is één van de mogelijkheden om de relatie met uw partner officieel vast te leggen. Gaat u trouwen? Dan doet u eerst een ‘melding voorgenomen huwelijk’ in de gemeente waar u gaat trouwen. Als u in de gemeente De Wolden wilt trouwen, kunt u telefonisch een afspraak maken.

Advies: regel eerst een optie voor een trouwdatum bij de gemeente voordat u dit op een willekeurige locatie gaat vastleggen. Dit voorkomt teleurstellingen.

Nadat u de ‘melding voorgenomen huwelijk’ heeft gedaan, voorzien van alle benodigde stukken, kan een trouwdatum definitief worden gereserveerd. Trouwen voor de gemeente wordt het burgerlijk huwelijk genoemd. Wilt u ook voor de kerk trouwen? Dan mag dit pas nadat uw burgerlijk huwelijk is gesloten.

Eigen trouwlocatie

Een locatie naar keuze kan bijvoorbeeld thuis, een horecagelegenheid, een molen etc. zijn. U moet hiervoor op tijd een verzoek in dienen bij de gemeente. Eventuele noodzakelijke vergunningen moeten geregeld zijn, en de openbaarheid moet  gewaarborgd zijn.

Tijden

De tijden waarop u kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap kunt aangaan :

  • maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot en met 20.00 uur
  • zaterdag van 09.00 uur tot en met 16.00 uur.

Tarieven trouwen De Wolden

Overzicht kosten huwelijk

Gratis trouwen

Je kunt gratis trouwen op maandag om 09.00 en 09.15 uur in het gemeentehuis in een kleine spreekkamer, geschikt voor zes personen. Er is geen sprake van een ceremonie. Je geeft alleen het ja-woord, en/of plaatst de handtekeningen. De totale tijdsduur zal hooguit tien minuten zijn.

Meer informatie over trouwen in De Wolden

Gemeentehuis De Wolden
Raadhuisstraat 2
7921 GD Zuidwolde
Tel: 0528 378200
Website: www.dewolden.nl
E-mail: gemeente@dewolden.nl

Trouwlocatie

Trouwlocaties

• Gemeentehuis
• Brummerij
• BuitenHerberg ter Linde
• Museumboerderij de Karstenhoeve
• Locatie naar keuze

Meer gemeenten in Drenthe

Aa en Hunze     Assen     Borger-Odoorn     Coevorden     De Wolden     Emmen     Hoogeveen     Meppel     Midden-Drenthe     Noordenveld     Tynaarlo     Westerveld