Black swan design door iSafrina

Bruidshenna op je trouwdag

Je trouwdag. Een van mooiste en bijzondere dagen in je leven en natuurlijk wil je er heel speciaal uitzien. Met professionele bruidshenna zorg je ervoor dat je ook na je trouwdag er als een bruid blijft uitzien en voelen.

Geschiedenis van bruidshenna

Henna wordt al meer dan 5000 jaar gebruikt in landen zoals Pakistan, India, Afrika en het Midden-Oosten. Henna, ofwel Lawsonia inermis genoemd, is een struik van 2,6 m hoog afkomstig uit Noord-afrika, India en het Nabije Oosten. Van de henna bladeren werd een pasta gemaakt die vervolgens werd aangebracht op de handpalmen en voetzolen.

Henna bevat natuurlijke koeling eigenschappen en biedt ook bescherming tegen de extreme hitte (sunblock). Het verkoelend effect was voelbaar door het hele lichaam zolang de hennavlek op de huid bleef. Aanvankelijk liet henna dus een donkere vlek achter op de plekken waar deze was aangebracht, met als gevolg het ontstaan van patronen op de huid. Dit heeft uiteindelijk geleid tot ideeën voor het maken van ontwerpen voor decoratieve doeleinden. De hennapasta laat een diep rode of oranje / bruine kleur achter op het bovenste laagje van de huid achter. De kleur wordt 1-3 dagen na aanbreng een roodbruine kleur.

Over Bridal Henna

Bridal Henna (of bruidshenna) wordt vaak gebruikt bij bijzondere gelegenheden waaronder bruiloften. Tijdens de henna ceremonie, die plaatsvindt voor de bruiloft binnen de Hindoestaanse gemeenschap, worden de handen en voeten van de bruid versierd met prachtige henna designs.

Er zijn 2 soorten henna designs, te weten:

  • Indian design en

  • Arabisch design.

Indiase en Arabische henna designs

De Indian designs zijn herkenbaar aan de fijne details , terwijl de Arabische designs dikkere en grote patronen bevatten (afbeelding 2). Bruidshenna kan uren duren en wordt vaak door meerdere henna artiesten aangebracht. De bruidsgasten krijgen meestal een klein ontwerp op de rug van hun hand. De henna traditie komt naast de hindoestaanse gemeenschap ook bij verschillende andere bevolkingsgroepen en religies over de gehele wereld terug. Denk hierbij aan Eid henna oftewel Offerfeest binnen de Islamitische gemeenschap.

De bruid kiest in deze zelf haar bridal design. Er kan gekozen worden uit een klein design of een full on bridal design die reikt tot het midden van de onderarmen en bij de voeten tot aan de enkels. De designs zijn allemaal uniek en worden ter plekken bedacht.

Henna voor de bruid

Bruidshenna voor jouw bruiloft

Het aanbrengen van henna vergt veel tijd en geduld. Als bruid is het vooral belangrijk om heel stil te kunnen zitten, zodat het gevraagde product ook geleverd kan worden. Het aanbrengen van henna kan uren in beslag nemen. Dit hangt natuurlijk af van het gekozen design. Zoek dus je meest comfortabele plek op en get ready te be pampered. Het is belangrijk dat je de henna pasta zo lang mogelijk laat zitten op de huid. Hoe langer de pasta blijft zitten, hoe donkerder de kleur en hoe mooier het eindresultaat. De kleur ontwikkelt zich binnen 1-3 dagen na aanbreng van een licht oranje kleur tot een roodbruine kleur. Het design blijft uiterlijk een week zichtbaar en kan daarom voor de bruiloft aangebracht worden.

Bloem design door iSafrina