Tips en ideeën voor een trouwreportage bruidsreportage

Trouwreportage

Tips trouwfoto's

Een trouwdag is een unieke gebeurtenis kies daarom ook een vakbekwaam bruidsfotograaf.
Als bruidspaar wil je een fotograaf die aan jullie wensen voldoet , een fotograaf die mooie foto's maakt, die weet wat jullie willen. Met de fotograaf wil je de dag goed doorspreken. Hoe gaan de trouwfoto's  er uit zien. Natuurlijk wil je de trouwdag goed vastgelegd hebben, en alle belangrijke momenten van de dag in beeld. Maak daarom goede afspraken wat jullie willen, en maak deze ook duidelijk kenbaar aan de trouwfotograaf. Zoals wat voor stijl foto's , vraag aan de fotograaf wat voorbeelden van een eerdere reportage die hij gemaakt heeft van andere bruidsparen. Wat voor fotoboek wil hij gebruiken? Een fotograaf heeft vaak zijn eigen ideeën en fantasieën, maar het moet ook bij jullie passen. Je kan gaan voor zwart-wit, modern, klassiek, ieder heeft zijn eigen smaak. Heb je ooit nagedacht over de ontwikkelingen in de digitale fotografie? Het is een wonder! Maar zonder techniek, ervaring en inzicht is het nog steeds slechts een hulpmiddel in de handen van een amateur. Bij het plannen van je bruiloft zorg ervoor dat je de tijd neemt om alle details goed door te nemen met je fotograaf. Jullie fotograaf zorgt immers voor de meest dierbare herinneren.

Tips: Vragen voor uw trouwfotograaf

 

Je hebt de jurk gevonden, pakte de bruidsschoenen en de gekozen locatie, Echter, er ontbreekt nog één ding en dat is de fotograaf.
Je hebt een blik op enkele fotografen, maar je weet nog niet zeker wie te kiezen. We weten dat het kiezen van een fotograaf een hele uitdaging is.
Een aantal handige tips en vragen voor je fotograaf (en jezelf) om je definitieve keuze te maken.

De eerste vraag : Spreekt deze persoon mij aan?
Het is belangrijk dat u zich ontspannen en op uw gemak voelt bij uw fotograaf .

Vind ik zijn trouwreportages leuk zijn eerdere werk?
Klinkt simpel, maar zorg ervoor dat hun werk past in de stijl van de fotografie je wilt.
Er is zo'n enorm scala aan verschil van trouwfotografie met inbegrip van traditionele trouwreportages.

Zien we een aantal van uw foto's?
OK, niemand gaat naar een bruidsfotograaf zonder het zien van hun portfolio (jij niet, hè?),

Wordt u onze fotograaf?

Is het een zaak die meerdere fotografen in dienst heeft, vraag dan wordt u wel onze fotograaf.
Het maakt niet uit als ze een geweldige portfolio van hun eigen mooie werken laten zien, als ze op uw trouwdag iemand anders sturen.

Kunt u .....?
Dan de grote vraag, tot wanneer is hij aanwezig, stel dat het aansnijden van de bruidstaart uitloopt, en uw fotograaf is inmiddels weg.
Bespreek heel goed tot hoe laat, en eventueel de uitloop, en wat je perse aan beelden mee wilt krijgen.

Hoe lang zal het duren voordat we onze foto's?
Niets is minder erg dan dat je na 2 weken huwelijksreis thuiskomt, en er wordt verteld dat het nog wel 2 maanden duurt voordat u uw foto's klaar zijn. Zelfs een drukke fotograaf moet in staat zijn om binnen 3 weken de bruidsreportage af te leveren.

Wat doe je als het regent? Of sneeuwt, of uw camera breekt af?
Een professionele trouwfotograaf moet een antwoord op deze vragen hebben. Backup camera's (en lenzen),
de planning voor nat weer, extra verlichting in het geval de foto's binnen genomen moeten worden.

Vraag duidelijk wat er in de overeenkomst staat!

Ga niet zomaar 'n eenzijdig contract aan! Waarin staat dat je een x aantal procenten moet betalen bij annuleren. Zorg dat er altijd bijstaat ( Bij overmacht) Stel dat jullie bruiloft niet door kan gaan wegens ziekte of overlijden, zou het misplaatst zijn dat je dan b.v. 50% van de annuleringskosten zou moeten betalen. Ook nooit het volle bedrag aanbetalen, maar redelijk is 25%. Zorg dat er in de overeenkomst staat, dat de fotograaf voor vervanging zorgt, mits hij/zij wegens overmacht niet kan. Dit moet dan ook duidelijk overmacht zijn, en niet doordat hij/zij op dat moment toevallig een uitdaging krijgt om ergens in het buitenland te fotograferen.Laat desnoods de overeenkomst doorlezen door een professional.

 

Ga op zoek naar een trouwfotograaf in uw omgeving.

Trouwreportage in :Achterhoek Almere Amersfoort Amsterdam Apeldoorn Arnhem Breda Den Bosch Den Haag Dordrecht Eindhoven Enschede Haarlem Helmondhilversum leiden Maastricht Nijmegen Rotterdam Tilburg Venlo Zaanstreek ZwolleDrenthe Flevoland Friesland Gelderland Groningen Limburg Brabant Noord Holland Overijssel Utrecht Zeeland Zuid Holland

 

Categorie Trouwreportage

 

Blog artikelen

Meer onderwerpen