vrijgezellenfeest organiseren

Het organiseren van een vrijgezellenfeest

Gaat één van je vrienden trouwen en wil je een vrijgezellenfeest organiseren? Maar wat kun je precies doen voor een vrijgezellenfeest en wat maakt het af? Lees hier meer over de mogelijkheden.

Vrienden

Het leukste aan vrijgezellenfeesten voor je huwelijk is dat je dit met je goede vrienden kunt vieren. Iemand gaat de volgende dag naar een trouwlocatie aan het water en zal het huwelijksbootje in gaan. Dat is een reden om samen te komen met je vrienden en nog wat leuks te doen. Vaak organiseren de vrienden zelf een vrijgezellenfeestje, maar het kan natuurlijk ook in overleg. Je wil dan ook iets doen wat de bruid of bruidegom erg leuk vindt. Kies iets wat bij diegene past, of dat nou een high tea is of een avondje dansen.

Budget

Voordat je een vrijgezellenfeest organiseert is het belangrijk om rekening te houden met het budget. Samen met de vriendengroep kun je gaan kijken naar de kosten per persoon, zodat het nog haalbaar is voor iedereen om erbij te zijn. Zo zijn er mensen die voor hun vrijgezellenfeest een reis maken naar Las Vegas, maar je kunt het natuurlijk ook leuk maken in Nederland. Het gaat er om dat jullie een mooie herinnering maken met zijn allen, dit betekent niet dat er (per se) een stripper bij hoeft te zijn.

Onvergetelijk

Een vrijgezellenfeest wil je niet vergeten, dit is namelijk de laatste avond dat je nog vrijgezel bent. Als je getrouwd bent kun je natuurlijk nog steeds avondjes uit, maar als je eenmaal kinderen hebt zul je misschien minder snel met vrienden op vakantie gaan dan dat je zou doen als je vrijgezel bent. Zorg er voor dat er leuke elementen aan de avond gekoppeld zijn, geef bijvoorbeeld de bruid of bruidegom een gekke opdracht waar jullie gegarandeerd dikke plezier van krijgen. Iets humoristisch is vaak leuk voor een vrijgezellenavond.

Foto’s

Om het vrijgezellenfeest niet te vergeten is het leuk om voldoende foto’s te maken, zodat de bruid of bruidegom dit later nog kan terugkijken. Je kunt zelf wat foto’s maken of een fotograaf inhuren. Op een feest is het handiger om hier iemand voor in te schakelen, als je zelf plezier hebt zul je misschien niet steeds denken aan het maken van foto’s. Of je een professionele fotograaf inhuurt is ook weer afhankelijk van het budget, mocht dit er niet in passen kun je altijd iemand mee vragen die foto’s wil maken onder het genot van een drankje.

Conclusie

Een vrijgezellenfeest is de laatste avond waarop je kunt doen en laten wat je wil! Maak het niet te gek, dit is namelijk niet voor iedereen prettig. Vaak organiseren vrienden het vrijgezellenfeest, zij weten wel wat de bruid of bruidegom ongeveer wil. Anders kunnen zij het altijd nog even peilen bij de partner. Overleg vooraf over de kosten per persoon en zorg voor een humoristisch tintje met voldoende foto’s. Zo word het een onvergetelijke avond, de bruid of bruidegom zal je dankbaar zijn voor deze mooie avond.