Vergeet-mij-nietjes-bruiloft

Vergeet mij nietjes op je trouwdag

Hoe komt het vergeet-mij-niet aan zijn naam? Nou, volgens een oude legende, een middeleeuwse ridder en zijn geliefde waren aan het slenteren langs een rivier, toen hij de kleine blauwe bloemen zag groeien langs een bankje. Toen hij bukte om er een voor zijn geliefde te plukken, sloeg het gewicht van zijn harnas hem uit balans en hij viel in de rivier. Hij gooide vervolgens de blauwe bloesem aan de dame en schreeuwde “vergeet me niet” alvorens te worden weggevaagd door het water, nooit is er iets meer van hem vernomen. Dit is slechts een van de vele volksverhalen rond dit charmante kleine bloemetje.

Traditioneel wordt de vergeet-mij-niet gegeven aan een geliefde als een teken dat je ze niet zult vergeten en ook als een manier om hen te vragen om “remember me always”. Het is daarom een symbool van een liefdevolle herinnering en onsterfelijke hoop, evenals consistent en trouwe liefde.

Vanuit een echtelijk perspectief, symboliseert het vergeet-mij-nietje dat het paar nooit de gelukkige momenten vergeet die ze hebben gedeeld, ongeacht wat het leven hen brengt. Dit is op zich een mooie belofte daarom is het vergeet-mij-nietje een must voor elk bruidsboeket of corsage.

Dat maakt deze sierlijke bloem des te meer perfect voor de trouwdag! Bij het snijden en met zorg geplaatst in water, kunnen vergeet-mij-nietjes een week lang mooi en fris blijven Vergeet-mij-nietjes zorgen voor een perfect DIY bloemstuk, vooral in combinatie met andere grillige en natuurlijke tuinbloesems zoals gipskruid, Lathyrus en madeliefjes. zet enkele blikvangers neer met deze prachtige bloemen.

  • Als huwelijks bedankje kun je de gasten een zakje zaad geven met de tekst vergeet ons niet.
  • Ook in je trouwjurk kun je deze bloemetjes verwerken in de kant.
  • Ook prachtig voor een bloemenkrans in je haar.

vergeet mij nietjes