Trouwjurk ba bruiloft

Wat doe je met je trouwjurk na de bruiloft

De jurk die zo dierbaar is, blijft er één vraag: wat wordt er na de bruiloft mee gedaan? Veel bruiden nemen een nieuwe kijk op het leven van hun trouwjurk, na de ceremonie. We hebben wat ideeën verzameld voor wat je met je trouwjurk kunt doen na de bruiloft.

Na het eindeloos doorbladeren van bruidsmagazines en het passen van talloze trouwjurken, vond je eindelijk The Dress. Je man zweeg, je moeder huilde en je vrienden konden niet stoppen je te vertellen hoe prachtig je eruit zag op de grote dag. Je jurk is zo mooi dat je zou willen dat je hem elk weekend kon dragen! Helaas kan dat niet. Nou, je zou kunnen … maar je zou een wenkbrauw of twee kunnen opheffen. Dus wat nu?

Moet je je trouwjurk houden

Je hoeft je trouwjurk helemaal niet te houden. Veel vrouwen zullen het liefdevol wegzetten om als een gekoesterd bezit te houden, maar velen voelen dat soort sentimentaliteit of gehechtheid niet.
Sommigen zullen van hun jurk afkomen, omdat ze praktisch niet de zin in het houden ervan zien. Anderen zullen er vanaf komen, omdat het financieel logisch is.

Er is geen goed of fout te doen met je trouwjurk, je hoeft er geen bepaalde manier voor te voelen. Elke bruid zal anders zijn. Doe gewoon wat goed voor je voelt, en als je het nog niet zeker weet, leg het gewoon weg en denk er wat langer over na.

Maar als je geen idee hebt wat je met je trouwjurk moet doen nadat de bruiloft voorbij is, en het gewoon in je kast laten hangen om ruimte in te nemen lijkt geen goede optie, hier zijn enkele andere ideeën.

Berg hem veilig op

Laat je trouwjurk reinigen en vervolgens inpakken voor opslag. Misschien wil je het voor jezelf houden of op een dag doorgeven aan de volgende generatie van je gezin.
Je kleding op de juiste manier schoonmaken en opbergen is de ideale manier om ervoor te zorgen dat deze veilig wordt opgeslagen. Eenmaal in een doos, is het ook plat klaar om weg te proppen in een kast tot de volgende keer dat het nodig is.

Trouwjurk bewaren

Verkoop het

Veel bruiden verkopen hun jurk en dit is heel logisch. Je zult hem toch niet meer dragen, en de kans is groot dat als je dochters hebt, ze hun eigen ideeën voor een trouwjurk hebben.
Er zijn veel plaatsen waar je je trouwjurk tweedehands kunt verkopen, er zijn een groot aantal facebook groepen waar je je trouwjurk kunt aanbieden.

Doneer aan een kringloop winkel

Je kunt ervoor kiezen om het niet te verkopen, maar besluiten dat je er nog steeds blij mee bent en het gewoon aan een tweedehandswinkel of kringloopwinkel wilt schenken. Door je jurk te schenken aan een goed gekozen doel, wat is mooiere manier om de goodwill van je trouwdag te laten voortleven lang nadat de dag zelf voorbij is. Er zijn genoeg aanstaande bruiden die zich geen nieuwe trouwjurk kunnen veroorloven.

Trash the dress

Als je buiten de doos met je trouwjurk denkt, is het heel cool om een professionele fotoshoot of video te hebben en je trouwjurk nadien weg te gooien. Je krijgt zeker punten voor creativiteit.
Trouwjurken zijn zo’n meesterwerk van kunst, als je het prachtig weggooit voor de camera’s. Zo geniet je intens nog van je jurk, en de prachtige beelden. Enkele ideeën voor trash the dress zijn:

 • Spring in de zee, een meer, waterval of fontein
 • Gooi er verf overheen
 • Giet er rode wijn overheen
 • Rol rond in het grass of op het strand
 • Loop in de regen of spring in modderige plassen
  Zorg er wel voor dat je foto’s of video krijgt, anders is het het niet waard. Je trouwfotograaf heeft waarschijnlijk een aantal geweldige suggesties voor effectieve opnamen.

Transformeer het

Getalenteerde ambachtslieden kunnen je prachtige jurk en alle emotie en nostalgie die ermee gepaard gaan nemen en er een aandenken van maken die praktischer is dan de hele jurk opbergen. Enkele oprechte ideeën voor items die uit je trouwjurk kunnen worden gemaakt, zijn onder meer:

 • Een ketting
 • Op maat gemaakte lingerie
 • Een doopjurk voor je baby’s
 • Een cocktailjurk
 • Een hemel voor het baby wiegje
 • Lint om aan je dochters te geven voor hun bruidsboeket (ze zullen dit waarschijnlijk eerder waarderen dan je hele jurk)

Trouwjurk bewaren wiegje hemel

Maak een kunstwerk

Je kunt heel gemakkelijk je eigen kunstwerken maken van een stuk van je trouwjurk om permanent in je huis te laten zien. Kies een gedetailleerde sectie en plaats deze samen met andere aandenkens, zoals je boeket of huwelijksuitnodiging.

Een ander idee is om delen van je jurk in je trouwalbum te gebruiken, of een plakboek dat je kunt maken van je grote dag.

Heb een feestje

Als je veel vrienden hebt die rond dezelfde tijd zijn getrouwd, houd dan een trouwjurken avond, terwijl je nog de kans krijgt. Zodra sommigen van jullie zwanger worden, passen ze er niet meer in, en kunnen ze niet langer genieten van een cocktail met de meisjes, dus waarom zou je hier geen gebruik van maken?

Wat je ook kiest om te doen, de magie van je trouwdag zal nooit vervagen en je hebt zoveel geluk gehad om de liefde van je leven te ontmoeten en deze ene ongelooflijke jurk te dragen. De vreugde daarvan zal altijd voortbestaan in je herinneringen en de foto’s.