honeymoon

Zonder kreukels je honeymoon door

Niet alleen op je trouwdag maar ook tijdens je honeymoon wil je er stralend uit zien. Want de foto’s die je dan maakt, worden door de hele familie en vriendenkring bekeken. Dus wil je er kreukvrij bijlopen. Hoe je dat doet? Gewoon met deze tips.

Baal je elke vakantie dat je alles netjes gevouwen en gestreken hebt inpakt en als je je koffer uitpakt alles gekreukt is? Dan hebben we dus goed nieuws voor jou. Want met een paar supertips kom jij niet alleen je honeymoon maar voortaan al je vakanties kreukvrij door.

Kies kleding die sneller kreukt

Dit klinkt je vast gek in de oren. Toch is het waar. Bij kleding waar de kreukels snel inkomen, gaan ze er ook snel weer uit. Zo kunnen je linnen jurkjes of broeken van dunne viscose stoffen dus gewoon mee. Neem wel ook een (reis)föhn mee. De kreukels die inkomen haal je er met je (reis)föhn namelijk heel eenvoudig uit. Zet de föhn op gemiddelde warmte en laat de lucht gewoon door je kleding waaien. De kreukels verdwijnen als sneeuw voor de zon uit je kleding.

Travel easy

Een andere optie is om juist te kiezen voor kledingstukken van oh zo populaire travelerstof. Je hebt er broeken, rokjes, shirtjes en jurkjes van. Door de looks van de stof combineert het zowel met je hakken, je slippers en je sneakers. Meer easy kan niet want met deze stoffen weet je zeker dat alles netjes blijft, ook na een lange autorit.

Niets opvouwen

Nog zo’n tip waarbij je vraagtekens krijgt. Toch is het een van de beste tips om je kleding zonder of met weinig kreukels op je bestemming te krijgen. Zeker als je met het vliegtuig reist. Hoe je dat doet? Je start met de kleding die het grootste is (zoals je lange broeken, lange rokken, jurken en dergelijke). Deze legt je languit in het midden van je koffer op zo’n manier dat de kleding aan beide kanten uitsteekt. Ook de (lange) mouwen steken hierbij dus aan de zijkant uit. Hierop leg je omgedraaid op dezelfde manier de volgende kledingstukken. Geen grote kleding meer over? Dan leg je daarop je zwemkleding, lingerie maar ook topjes of korte broekjes. Eventueel kun je je laptoptas daar ook op leggen, maar waarschijnlijk neem je die liever als handbagage mee. Dan vouw je één voor één de uitstekende delen van de kleding weer naar binnen. Zo kun je en meer mee nemen maar je krijgt ook nog eens veel minder kreukels.

Eiland hoppen

Reis je naar meerdere locaties of ga je eiland hoppen, dan is deze manier van inpakken geen optie. Zorg dan dat je reistas of koffer niet al te vol zit en rol je kleding op in plaats van vouwen. Zo kun je snel de juiste kleding uit je tas halen en heb je nog steeds minder vouwen en kreukels.

Ruimte bespaar tips

Zelfs voor een korte vakantie of een weekend heb je vaak nog veel spullen mee. Niet raar want je toiletartikelen blijven hetzelfde. De beste tip om ruimte te besparen is om te kiezen voor een mini shampoo, conditioner, tandpasta en crème. Een andere optie is om je douche crème op de plaats van bestemming te kopen. Zo hou je meer ruimte over voor kleding, extra schoenen en die mooie Legend tas voor je avondje uit eten.

Voor een korte reis is, als je het slim aanpakt, een reistas meestal wel voldoende. Bijvoorbeeld een praktische Kipling tas die bekend staan om de ruimte en slimme indeling.

Souvenir tip

Natuurlijk moeten er leuke herinneringen mee naar huis? Vouw daarom je vieze kleding op in plaats van op te proppen. Dit bespaart je echt heel veel ruimte. Dan kunnen tenminste al die souvenirtjes mee.