huwelijksreis-Sri Lanka

Sri Lanka: een ideale bestemming voor huwelijksreis

Sri Lanka is een nog relatief onbekende bestemming voor veel mensen. Toch is dit land zonder twijfel een van de meest visueel spectaculaire plaatsen in Azië, en wordt dan ook niet voor niets steeds populairder onder toeristen. In dit artikel leggen we uit waarom je deze bestemming zeker eens zou moeten overwegen voor je huwelijksreis.

Waarom Sri Lanka?

Hoewel het een steeds bekendere vakantiebestemming aan het worden is, is Sri Lanka nog niet zo populair onder pasgetrouwde stellen. Dit is dan ook gelijk de eerste reden waarom je juist wél naar Sri Lanka op huwelijksreis zou moeten gaan: het is een nog relatief ongerept land zonder massatoerisme. Er zijn talloze artikelen en gidsen geschreven over de meer populaire huwelijksreis bestemmingen in de wereld, zoals de Verenigde Staten en de Malediven. Natuurlijk hebben ook deze bestemmingen een hoop te bieden, maar sommige stellen zoeken liever een wat rustigere plek voor hun romantische vakantie. In Sri Lanka zijn veel minder mensenmassa’s die op elke hoek foto’s proberen te maken en je kunt hier in alle rust genieten van een romantisch diner in een lokaal restaurant zonder hordes toeristen.

Het Sri Lankaanse klimaat is een ander groot pluspunt. In sommige landen in Zuid- en Zuidoost-Azië kan de temperatuur oplopen tot bijna 40 graden Celsius, maar de temperaturen in Sri Lanka zijn veel draaglijker (tussen de 20 en 30 graden Celsius). Dit betekent dat je er op elk moment van de dag op uit kunt gaan zonder je al te veel zorgen te hoeven maken over de hitte. Dit maakt het plannen van jullie activiteiten een stuk eenvoudiger.

Wat heeft Sri Lanka te bieden?

Sri Lanka is een eiland dat eindeloos veel te bieden heeft. Aan de westkust kun je ontspannen op de rustige paradijselijke stranden van Negombo. Negombo ligt op minder dan een uur rijden van Colombo, waardoor het een zeer toegankelijke locatie is voor reizigers die voor het eerst naar Sri Lanka reizen. In Negombo zijn ook culturele en historische bezienswaardigheden en activiteiten die jullie kunnen ondernemen: bezoek de chaotische vismarkt als jullie je onder de plaatselijke bevolking willen mengen, of ga naar het uitgestrekte Munneswaram tempelcomplex, een belangrijke hindoetempel die dateert uit het jaar 1000, om je onder te dompelen in de Sri Lankaanse geschiedenis.

Kandy is een andere populaire keuze voor huwelijksreizen. Dit was de zetel van Sri Lanka’s laatste koning en spreekt tot de verbeelding van pasgetrouwde stellen. Hoewel Kandy zelf ook genoeg te bieden heeft, is deze plaats het beroemdst vanwege de ontzagwekkende treinreis van Kandy naar Ella, die regelmatig wordt aangeprezen als een van de mooiste routes ter wereld. Onderweg passeer je weelderige bossen, heuvels, kristalblauwe meren en mistige watervallen, en dat alles terwijl je vrijelijk de frisse buitenlucht kunt inademen. In zowel Kandy als Ella kunnen jullie theeplantages bezoeken.

Daarnaast heeft Sri Lanka een grote verscheidenheid aan wateractiviteiten, zoals kanoën in Bentota of windsurfen in Arugam Bay. In Kalpitiya, in het noordwesten van Sri Lanka, kun je zelfs dolfijnen zien ronddartelen.

Kortom, Sri Lanka heeft voor elk wat wils, en dat is een van de belangrijkste redenen waarom het een steeds populairdere bestemming voor huwelijksreizen begint te worden.

Naar Sri Lanka reizen: het visum aanvragen

Naast het plannen van je reisroute door Sri Lanka, zijn stellen die van plan zijn om hun huwelijksreis in dit land te houden ook verplicht om een  visum Sri Lanka aan te vragen. Zonder dit visum mag je het land niet in. Gelukkig kan het visum voor Sri Lanka online worden aangevraagd zonder dat je naar de ambassade of het consulaat hoeft te gaan. Het aanvragen van dit elektronische visum duurt over het algemeen maar een minuut of vijf, waarna u het visum binnen een paar dagen per e-mail ontvangt.

Het visum voor Sri Lanka  is 30 dagen geldig. Met andere woorden, meer dan genoeg voor een echte huwelijksreis. Als u na deze 30 dagen nog steeds niet genoeg kan krijgen van dit prachtige land, kan het visum in Sri Lanka met 60 dagen verlengd worden. Jullie zouden niet de eersten zijn die hun hart verliest aan dit magische eiland!