planning-decoratie-bruiloft

Plan voor decoraties op je bruiloft

Decoratie bruiloft

Al gauw zul je denken wat moet ik doen met decoraties als ik ga trouwen. Ja in Nederland is het niet zo’n hype als in Amerika. Daar denkt de bruid eerst aan de locatie, de bloemen, en de decoratie. Alles moet op elkaar afgestemd worden, en daar is het meestal de taak van de weddingplanner om dat allemaal te verzorgen. Wij zijn hier nog niet zo mee bezig, maar toch zet het wel de sfeer voor je bruiloft. gelukkig wordt er tegenwoordig al meer getrouwd op andere locaties als het gemeentehuis. Wij huren een partycentrum of feestlocatie in en dat was het.
Neem nu de Turkse of Marokkaanse bruiloften, deze worden dagen van te voren door vrienden en familie versiert, van prachtige stoelhoezen, tot bloemen en decoraties.
Waarom zouden wij dat ook niet doen, er zijn tegenwoordig genoeg bedrijven die materialen verhuren, of zelf alles compleet verzorgen. Begin met een planning voor je decoraties, en lees hier wat je zoal kunt doen.

Wat kan je zo allemaal doen.

Als eerste zijn mooi versierde tafels en stoelen al een goed voorbeeld. Zorg dat er mooie witte lakens op de tafel liggen, en er bloemstuk opstaat met mooie kaarsen. Daarbij kun je het nog aankleden met kleine ballonnentoefjes op de tafel. Kale houten stoelen zijn zo saai,versier ze met een mooie strik,of laat er stoelhoezen om doen. Ga ook niet te veel uit je dak, want vaak is less is more beter. Waar je vooral mee begint is je kleuren pallet maken en gelukkig vindt je op pinterest tal van leuke voorbeelden. Bedenk wel als je alles zelf moet gaan kopen het best duur kan worden, en vaak is dan het inhuren van een decorateur goedkoper, omdat deze alle spullen in huis hebben.Lampionnen en pompoms

Met witte of gekleurde lampionnen creëert u een fantastische sfeer op uw feestlocatie. U kan kiezen om witte lampionnen te gebruiken of gekleurde. Ook pompoms zijn een mooie trendsetter om sfeer te creëren.

Neem een kijkje bij Lampion-lampionnen om deze voordelig aan te schaffen.

Lampionnen als decoratie

Verlichting

De verlichting is erg belangrijk, dit zorgd voor de juiste sfeer. Je kan ledspots inhuren in 1 kleur, die je b.v. op wanden laat schijnen, dit kan in de kleur naar wens. Het brengt gelijk de juiste sfeer in de zaal. Zorg vooral dat er geen groot licht in de zaal aan is, al zal je videograaf of fotograaf dit misschien wel graag willen.

Bloemen

Zorg dat er bloemen op tafel staan, en enkele grote blikvangers in de zaal. Vaak is een vaas met takken ook zeer decoratief, en kan je daarin papieren bloemen aan vastmaken, deze kun je in de kleur maken die je zelf wilt.

bloemstuk bruiloft tafels

Thema’s

Misschien heb je een vintage bruiloft, 60 ties bruiloft, Glamour bruiloft of noem maar op, hier zijn vaak hele mooie decoratiematerialen voor te huur. Je kan zelfs hele thema wanden huren om in de zaal laten zetten.

Thema-decoratie-bruiloft

Statafels

Statafels zijn er altijd wel op een feest, en menig gast voelt zich heerlijk aan deze fafels. Tegenwoordig heb je hele leuke hoezen van strechstof in alle kleuren. Zo kan je een leuke aparte hoek creeren, met zwarte strecht hoezen, gecombineerd met fel roze hoezen.

Dessert tafel

Zet ergens in een opvallende hoek dicht bij de gasten een kraampje neer met heerlijke zoetigheden, voor de achterwand kan je mooie gekleurde doeken nemen, of behangpapier. Maak dit in één opvallende kleur b.v .in roze tinten. Zet er roze lollies op, suikerspinnen, roze nougat en decoreer alles op mooie schalen. Je kan ook een kraampje maken met hartige hapjes, of met fruit. Zorg dat er niet overal rommelige slingers hangen, maar één mooie slinger is genoeg. lampionnen zijn wel ontzettend trendy, hang ze overal neer waar je maar wil, liefst in mooie felle kleuren. Heb je al een zaal die zwart-wit heeft als huisstijl, dan kun je daar mooi felle kleuren zoals roze, oranje, geel, limegroen bij combineren.
Decoraties verlichting en kleuren maken de sfeer voor je feestlocatie.

decoratie-bruiloft-dessert-tafel