Trouwen-bruiloft-coronavirus

Coronavirus en een bruiloft plannen

Tenzij je onder een steen hebt geleefd, heb je waarschijnlijk gehoord van de huidige pandemie en de volksgezondheidscrisis , het Coronavirus (COVID-19). Je hebt waarschijnlijk gehoord dat er preventieve maatregelen zijn die je kunt nemen om je gezondheid te beschermen, evenals adviezen over reizen. Maar de effecten van deze uitbraak kunnen veel aspecten van ons dagelijks leven verstoren zoals trouwen en je bruiloft plannen.

Trouwen

Als je momenteel verloofd bent en dit jaar gaat trouwen, heb je kunnen ervaren hoe deze verstoringen je grote dag beïnvloeden. Hieronder hebben we een paar dingen uiteengezet waar je rekening mee moet houden of waar je op moet letten in termen van de manier waarop het coronavirus je trouwdag kan beïnvloeden.

Wat is het coronavirus?

Het coronavirus (COVID-19) maakt deel uit van een grote familie van virussen die worden overgedragen tussen dieren en mensen. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie omvatten veelvoorkomende tekenen van infectie ademhalingssymptomen, koorts, hoesten, kortademigheid en ademhalingsmoeilijkheden. Ernstigere gevallen zijn onder meer longontsteking, ernstig acuut ademhalingssyndroom, nierfalen en zelfs de dood.

Het virus lijkt afkomstig te zijn van een uitbraak in Wuhan, China en is sindsdien gemeld in verschillende andere regio’s en landen, waaronder nu Italië , Zuid-Korea, Japan, Singapore en waar eigenlijk niet!

Hoe het coronavirus de bruiloftsindustrie beïnvloedt

Dus hoe kan een ziekte zoveel dingen en industrieën over de hele wereld beïnvloeden? Vanwege het snel verspreidende karakter van deze ziekte zijn in verschillende landen quarantaines uitgegeven om de verspreiding te vertragen. Als gevolg hiervan zijn veel fabrieken en bedrijven gesloten, met name in China, waar 80% van de westerse trouwjurken wordt geproduceerd. De effecten zijn nu verspreid naar Europa en er zijn veel shutdowns / lockdowns te zien in heel Europa.

Bruiloften worden beïnvloed door het coronavirus

Als je dit jaar gaat trouwen in 2020
Als je bruiloft binnen de komende 1-3 maanden is, is de kans groot dat je plannen grote gevolgen kunnen hebben. Nu het virus zich snel door Europa verspreidt, zul je de juiste voorzorgsmaatregelen moeten nemen om de veiligheid van jezelf en je gasten te waarborgen. Dit kan inhouden dat je de moeilijke beslissing moet nemen om uit te stellen. Vanaf 15 maart wordt aanbevolen dat evenementen met meer dan 100 mensen niet mogen doorgaan. Maar dit is weer achterhaald natuurlijk, want je moet 1.5 meter afstand houden. En het advies is dus, blijf thuis, en houd afstand van elkaar. Dus in principe kun je nog trouwen, maar saampjes met z’n twee, met 2 getuigen, die dan wel ver uit elkaar zitten.

De beste optie is stel je bruiloft uit na een later tijdstip

  • Bedenk alleen al hoeveel van je gasten moet reizen om je bruiloft bij te wonen?
  • Zijn er oudere of immuungecompromitteerde geliefden op je gastenlijst die zouden moeten overwegen om thuis te blijven? Deze mensen zijn het meest vatbaar voor ernstige problemen als ze in contact komen met het virus en moeten ervoor zorgen dat ze zichzelf beschermen.
  • Is uw gastenlijst meer dan 50+? Ga je dan de hele dag en avond 1.5 uit elkaar zitten? Geen openingsdans? Geen felicitaties?Zoals je al begrijpt dit kan echt niet, zelf niet met een gastenlijst van 10 gasten.

Het is duidelijk dat dit een hartverscheurende beslissing is die je moet nemen en waarmee we ons volledig inleven.

Een COVID-19-noodplan opstellen voor uw bruiloft

Voor iedereen die in deze onzekere tijd zou moeten trouwen, is het waarschijnlijk tijd om een aantal noodplannen voor je bruiloft te bedenken.

  • Houd een kleine trouwceremonie waar jullie samen trouwen en verplaats de grotere receptie / het feest voor een andere keer. Je kunt het JAWOORD live streamen.
  • Stel alles uit totdat je in staat bent om verder te gaan met de bruiloft die je je had voorgesteld en gepland.

Wil je hoe dan ook trouwen?

Je kunt altijd doorgaan met een kleine ceremonie met alleen naaste familie. Snijd de taart en doe het feest met familie en vrienden op een ander moment.

Veelgestelde vragen over het coronavirus en bruiloften

De grootste vragen die we hebben ontvangen, zijn vrijwel hetzelfde. Wat moeten we in wezen doen aan onze bruiloft in het licht van de zorgen van het Coronavirus?

Wat gebeurt er als ik mijn bruiloft moet verzetten of moet uitstellen?

De meeste locaties en verkopers zijn flexibel met uitstellen of te verzetten. Niemand kan of mag nu werken in deze situatie.

Zal mijn huwelijksverzekering mijn huwelijk uitstellen?
Als je een bestaande huwelijksdagverzekering hebt die je hebt gekocht afgesloten voor het nieuws van COVID-19, kom je mogelijk in aanmerking voor claims. Je moet de details van je contract controleren. De meeste evenementenverzekeringen dekken alleen als je je huwelijk moet annuleren of uitstellen (dat wil zeggen omdat de locatie sluit of iemand in je directe familie ziek is). Als je locatie degene is die belt om te sluiten of te annuleren, dan bent je gedekt. Als de regering een echt verbod op openbare evenementen oplegt, bent je waarschijnlijk gedekt. Alleen polissen die zijn aangeschaft voorafgaand aan de kennis van een ernstig potentieel probleem, worden gedekt, dus het kopen van een polis nu dekt je niet.
Het probleem nu met Cornona is dat niets zeker is of het gedekt is! Dus raadpleeg je eigen verzekering.

We denken erover om onze bruiloft uit te stellen. Welke stappen moeten we ondernemen?

Als je besluit dat je verder wilt gaan met uitstellen, neem dan eerst contact op met je locatie om erachter te komen welke andere data ze beschikbaar hebben. Begin vervolgens langs de met de andere leveranciers met hoge prioriteit over hun beschikbaarheid voor toekomstige data.

Als je besluit om door te gaan met het uitstellen van je bruiloft, communiceer dan met je gasten. Update je bruiloft website als je die hebt.

Ik ga trouwen in 2021. Moet ik doorgaan met het plannen van mijn bruiloft?

Ja, je moet absoluut doorgaan met het plannen van je bruiloft. Vraag wel aan je leveranciers om details over hun noodplannen in hun contracten.

Huwelijksreizen

Net als bij bruiloften met bestemming, moet je dezelfde waarschuwingen in gedachten houden wanneer je besluit hoe het nu verder gaat met de planning van je huwelijksreis. Dingen kunnen veranderen naarmate het virus zich verspreidt, dus houd officiële bronnen in de gaten om op de hoogte te blijven.

Winkelen voor je trouwjurk

Als je nog geen trouwjurk hebt gekocht, zijn je opties mogelijk beperkt. Door een stilstand in de productie als gevolg van quarantaines, kan er dit jaar een kleiner aanbod aan trouwjurken beschikbaar zijn. Nu 80% van de trouwjurken in China wordt geproduceerd, zien retailers al enorme vertragingen in verzendingen. Dit maakt winkeliers nerveus om bestellingen van bruiden te accepteren zonder een garantie van tijdige levering.

Wat je zou moeten doen.

Begin zo vroeg mogelijk met winkelen om je de beste kans te geven om te krijgen wat je wilt. Zorg ervoor dat je alle belangrijke vragen stelt voordat je een bestelling plaatst, of u nu een online winkel is of een bruidsmodezaak bij jou in de buurt. Vermeld duidelijk je tijdlijn en wanneer je de jurk moet ontvangen om mogelijke aanpassingen te maken. Het is het beste om minimaal 1 maand de tijd te geven voor wijzigingen vóór de grote dag. Als er een kans is dat de jurk niet op tijd aankomt, overweeg dan om opties te zoeken met een betere garantie.

Een laatste opmerking:

Blijf Veilig. Was je handen meerdere malen per dag 20 seconden lang, raak je gezicht niet aan, en blijf zoveel mogelijk thuis. Houd 1.5 meter afstand van elkaar, schud geen handen. Blijf op de hoogte van de huidige status en wees voorzichtig.