Bruiloft in de 1,5-meter maatschappij: Hoe moet dat?

Bruiloft in de 1-5 meter maatschappij. Hoe moet dat?

Het lijkt soms alsof de wereld stil staat door alle ontwikkelingen omtrent het Coronavirus, maar gelukkig laat de liefde zich niet kennen! Huwelijksaanzoeken worden nog steeds gedaan en koppels blijven dromen van een schitterende bruiloft. Wel wordt er natuurlijk afgevraagd hoe dat dan straks moet in de voorgestelde 1,5-meter maatschappij. Moet je mondkapjes kopen voor al je gasten? Kan er wel een feest gegeven worden?

Momenteel is het niet toegestaan om een bruiloft te organiseren, aangezien bijeenkomsten van meer dan 3 mensen niet zijn toegestaan. Maar er gaat uiteraard een tijd komen dat de regels wat versoepeld kunnen worden en dat er dus ook langzaamaan weer gekeken gaat worden hoe bijeenkomsten, zoals de bruiloft, toch weer doorgang kunnen vinden.

Met wat creativiteit is er veel mogelijk! Hier enkele tips die wellicht kunnen helpen bij het organiseren van een bruiloft in deze Corona-tijd:

  1. Huur een cabriolet als trouwauto. Met het dak open is de kans kleiner op besmetting met de chauffeur. Zelf rijden kan natuurlijk ook, dan loop je helemaal geen risico op besmetting!
  2. De gasten en jezelf moeten natuurlijk beschermd worden voor elkaar, dus waarom niet alle gasten een mondkapje aanbieden in de thema-kleur van de bruiloft. Eventueel mondkapjes met logo / initialen van het bruidspaar. Deze gepersonaliseerde mondkapjes geven een extra touch aan het geheel.
  3. De medewerkers tijdens de bruiloft kunnen op deze manier ook voorzien worden van een eigen mondkapjes. Door deze in een andere kleur te kiezen is direct duidelijk wie wie is.
  4. Bij het huwelijksdiner kan gekeken worden welke mensen aan dezelfde tafel kunnen dineren. Een gezin kan uiteraard bij elkaar zitten, maar misschien heeft dit gezin wel met andere mensen contact gehad, zodat ze toch bij elkaar aan tafel kunnen zitten. Eventueel kiezen voor meerder kleine tafels kan ook een optie zijn. Door deze in een verrassende opstelling te zetten kan het toch intiem en sfeervol worden.
  5. Daarnaast zou het aan te raden zijn om te kiezen voor een buitenbruiloft. Met een plan achter de hand voor het geval dat het toch regent, kan op die manier de kans op de besmetting verlagen. Buitenlucht verspreidt het virus aanzienlijk minder dan binnenlucht.

Uiteraard zijn er nog tal van andere creatieve oplossingen te bedenken om toch in deze vreemde Corona-tijd een fantastische bruiloft te beleven!