zo bespaar je op je bruiloft

Hoe besparen op je bruiloft

Het bruiloftsseizoen staat voor de deur en veel stellen doen er alles aan om blijvende herinneringen te creëren voor hun speciale dag. Of het nu traditioneel of westers is, je trouwdag moet een leven vol herinneringen nalaten om te koesteren.
Trouwen is een droom die uitkomt voor veel mensen, maar het kan een dure aangelegenheid zijn als het niet goed gepland is. De meeste paren willen en dromen van die perfecte bruiloft, maar soms zijn er ook bruiloften tegen hoge kosten, die een enorm gat in je zak kunnen creëren.
Het hebben van een werkbudget zal je helpen bij het plannen van dit evenement.10 stappen voor waarmee je kunt besparen op je bruiloft

Maak je budget op

Een budgetsjabloon is uw blauwdruk voor het beheren van je uitgaven en het verbeteren van je financiële welzijn. Maak een budgetsjabloon die rekening houdt met je dagelijkse boodschappen en uitgaven, huur, schulden, gezondheid, entertainment en investeringen. Dit geeft je een overzicht van waar je financieel bent en waar je op moet bezuinigen.

verfijn je gastlijst

Familie is alles, maar we moeten ook het inkorten van de aantallen bekijken die je helpen je huwelijkslasten te verlagen. Jullie bruiloft moet worden gedeeld met de mensen van wie jullie houden. Zorg er dus voor dat je gastenlijst aan beide zijden van de familie beheersbaar is.

Zoek naar betaalbare locaties

We hebben uitstekende locaties en velen van hen zijn betaalbaar. Zodra jullie je huwelijksdatum hebben gekozen, boekt dan de locatie onmiddellijk. Overweeg de huwelijksceremonie eventueel in je feestlocatie te doen, met gelijk alle genodigden om je heen.

Lagere horecakosten

Alleen eten is een dure aangelegenheid, maar als je de juiste cateraar of partycentrum hebt, kun je veel besparen op voedselkosten. Vraag een all-inn prijs, en laat de dure 5 gangen diners achterwegen, maar ga voor leuke hapjes die de gasten zelf kunnen halen.

Doe je uitnodigingen en decoratie zelf

Je kunt een scala aan decoraties krijgen en ideeën uitwisselen met behulp van sociale media-websites zoals Pinterest en Facebook. Deze sites geven je niet alleen tips voor het decor voor de bruiloft, maar bieden ook praktische tips over hoe je creatief en innovatief kunt zijn.

Trouwjurken

Je kunt een chique bruidsjurk krijgen als je ruim van tevoren hebt gespaard, en het extra geld bij de hand hebt. Soms bruiden geven behoorlijk wat geld uit aan hun jurken om ze na het huwelijk te verkopen voor een fractie van de oorspronkelijke prijs. Dus wil jij die ene droomjurk, kijk dan een naar een tweedehands, of in de outlet,

Vraag je vriend als DJ / MC

Het inhuren van een professionele DJ is geweldig, maar ook duur, vooral als je een relatief klein aantal gasten verwacht. De andere optie is om een vriend of familielid te krijgen die de taak op zich neemt, er zijn verschillende apps waarmee je je eigen DJ kunt worden. Deze apps bieden je de mogelijkheid om muziek toe te voegen en te mixen op de plek die geweldig is. Het enige dat je nodig hebt is een laptop of IPad, muziek, luidspreker en u bent klaar. Bovendien kan ook een karaokemachine veel sfeer, humor en plezier toevoegen aan uw speciale dag.

Weddingplanner

Weddingplanners zijn goed om te hebben, maar je huwelijk alleen plannen zou een herinnering kunnen zijn waar je voor eeuwig mee leeft. Weddingplanners hebben ook een prijskaartje, dus als je er een wilt, moet je ervoor zorgen dat je hier rekening mee houdt in je budget.

Fotograaf

Met de smartphones en apps van vandaag kun je instantfotograaf worden. Maak een website of liever een Facebook / Instagram-pagina en moedig je gasten aan om de foto’s te plaatsen die ze op uw huwelijk hebben gemaakt. Je kunt deze downloaden voor je trouwalbum. Maar voor een huwelijk is nog wel een professionele fotograaf nodig, maar je kan hem dan minder lang inhuren, wat je toch weer een paar honder euro scheelt.

Huwelijksreis

Kijk naar specials en vergelijk prijzen voordat je je huwelijksreis boekt. Daarnaast kijk ook eens naar europese bestemmingen. Als het te duur is, stel je huwelijksreis dan uit naar het laagseizoen wanneer de prijzen zijn verlaagd.

In elke situatie is het belangrijk om het verschil tussen behoeften, wensen en verantwoordelijkheden te begrijpen. Dit zal je helpen te begrijpen hoe je je geld beter kunt beheren. Volg de 10 stappen om te sparen voor je bruiloft om ervoor te zorgen dat je jezelf niet te zwaar belast als het gaat om het plannen van je bruiloft !