Tradities

De tradities van de bruiloft en trouwen in andere landen.Japan

In Japan begint de bruid de dag met een traditioneel huwelijksgewaad met witte kap. Daarna draagt zij een zijden kimono en tot slot verschijnt zij in een westerse bruidsjapon met sluier. De kosten voor de trouwkledij, de zaalhuur en geschenken voor de gasten lopen hoog op: de gemiddelde bruidegom legt daarvoor twee jaarsalarissen op tafel.

Kenia

Leden van de Masaï, een herdersvolk in Kenia, brengen boter en een ketting mee naar het huis van de bruid. Haar buik wordt met boter bestreken. Als de uitverkorene deze procedure over zich heen laat gaan, dan geeft zij daarmee toestemming voor het huwelijk. Als geschenk ontvangt zij de ketting. Op het feest wordt door alle aanwezigen honingbier gedronken.

Spanje

De Spaanse bruid wordt door de ceremoniemeester opgehaald van haar ouderlijk huis en begeleid naar het huis van de bruidegom. Daar worden ze door een dansende en zingende menigte begroet. Nadat de ceremoniemeester een zelf geschreven gedicht heeft voorgedragen heft iedereen het glas op het gelukkige paar.

Marokko

Mannen en vrouwen in Marokko vieren het huwelijksfeest apart. Op de ‘hennadag’ wordt de bruid gewassen en opgemaakt. Handen en voeten worden met henna rood gekleurd en beschilderd als een schild tegen het boze oog. Op de huwelijksdag draagt de bruid een rood gewaad en is zij volledig gesluierd. Alleen de bruidegom mag de sluier optillen.

Engeland

Wie kent niet de Engelse gewoonte dat de bruid, ‘something old, something new, something borrowed and something blue’ draagt? Met bijvoorbeeld een antieke kanten sluier, een nieuwe bruidsjurk en geleende sieraden draagt de Engelse bruid om het rijmpje af te maken meestal een blauwe kousenband. Blauw symboliseert eeuwige trouw. Een muntstukje in haar schoen moet haar behoeden voor financiële zorgen.

India

In India is het huwelijk een overeenkomst tussen twee families. De vader van de bruid moet meestal een enorme bruidsschat betalen. Vaak ziet het toekomstige paar elkaar pas voor het eerst op hun trouwdag. Voor de hindoe-priester beloven de bruid en bruidegom elkaar gehoorzaamheid en het ‘kam’, het plezier in sex hebben. Daarna loopt het bruidspaar zeven passen om een heilig vuur.

Amerika

Het huwelijksfeest in de Verenigde Staten wordt met veel pracht en praal gevierd. Vlak voor de grote dag vindt de ‘rehearsal’ plaats, de generale repetitie. Dan wordt de hele trouwceremonie met ouders, vrienden en vriendinnen ingestudeerd. Zo kan er op de huwelijksdag eigenlijk niets meer misgaan.

Israel

Er bestaan geen gedwongen huwelijken in het jodendom, wel “voorstellingen” die men kan weigeren. Het huwelijk in het jodendom is geen sacrament maar enkel een contract waarvan de ondertekening gebeurt in aanwezigheid van getuigen. Een joods huwelijk bestaat alleen wanneer beide partijen joods zijn. Vermits een  huwelijk een contract is tussen man en vrouw kan het ook verbroken worden. Het heeft niets te maken met een burgerlijke echtscheiding.Israelische bruiden droegen vroeger als eerste een blauw lint. Tegenwoordig is de kousenband erg populair

Trouwhoroscoop

Trouwhoroscoop

De horoscoop voor aanstaande bruidsparen   Wat zegt de astrologie over jullie samen, matchen jullie? Ram De ram als vuurteken kan luchtig met een tweeling

Trouwen op Zondag

Trouwen op zondag

Zondag misschien wel de beste dag om te trouwen. Steeds meer gemeenten maken het mogelijk te trouwen op Zondag.Maar waarom op Zondag.Het biedt een legio

Datums om niet te trouwen

Datums om niet te trouwen

Op welke dagen kun je beter niet trouwen Als jullie voornemens hebben over trouwen, dan is het vinden van de juiste en speciale dag voor