Trouwbelofte schrijven

Trouwbelofte schrijven

Schrijf je eigen belofte

Het is vaak het mooiste moment van een trouwceremonie: Twee mensen die hun liefde voor elkaar uitspreken. Jullie willen dit ook heel graag, maar heb je geen idee waar en hoe je moet beginnen. Hier vind je goede tips voor het schrijven van je eigen belofte.

Begin op tijd: Door alle drukte wordt het vaak vergeten, maar begin op tijd! Het zou jammer zijn als je de gelofte zomaar zou moeten aframmelen.

 

Waar denk je aan

 • Als je denkt aan je aanstaande, welke woorden komen dan bij je binnen?
 • Wat zijn je gevoelens voor hem/haar?
 • Waarom werd je verliefd op hem/haar?
 • Wat zijn de fantastische eigenschappen van je partner?
 • Wat zijn jullie verwachtingen met elkaar Wat hebben jullie gemeen , of juist helemaal niet!
 • Waarom gaan jullie trouwen?
 • Wat hebben jullie samen voor spannende dingen meegemaakt? Jullie eerste ontmoeting!
 • Maak afspraken met elkaar

  Hoe lang je tekst word, zodat de één niet een half uur staat te praten, en de ander in 2 minuten klaar is. Een gangbare tekst is ongeveer 300 woorden.

  Blijf jezelf:

  De mooiste belofte is dat je jezelf blijft, blijf daarom in je eigen woordgebruik. Laat je hart spreken, en vertel je partner waarom hij/zij nu juist de ware voor je is, en hem/haar de rest je leven gelukkig wil maken.En natuurlijk mag er best wat Humor bij zitten.

  Verras elkaar

  Laat elkaars teksten niet van te voren lezen, verras elkaar, door ervoor te gaan staan en elkaar diep in de ogen te kijken. Vergeet de rest van gasten en familie, en neem elkaars moment.

  Iets speciaals:

  Laat een oude herrinering naar boven komen, door een klein voorwerp mee te nemen. Bijvoorbeeld een schelpje wat aan jullie eerste vakantie doet denken! Een concertkaartje: Daar hebben jullie elkaar ontmoet.

  Waar draait het om: Het gaat om jullie liefde voor elkaar, waarom zij/hij nu juist de ware voor je is, en je je leven met elkaar wil delen.

  Laatste tip:

  Zorg dat er altijd iemand in de buurt is die het van je over kan nemen. Schiet je toch plots helemaal vol, of heb je zoveel spanning dat je niet meer uit je woorden komt, dan kan de trouwambtenaar of een dierbare je tekst voorlezen. Laat je trouwambtenaar van te voren weten dat jullie nog een belofte naar elkaar willen toebrengen, zodat wanneer jullie de vraag krijgen: "Wat is daarop uw antwoord", je kunt verdergaan met : "Ja, ik wil heel graag je vrouw/man worden omdat ......

  Voorbeelden voor het schrijven van een trouwgelofte

   

  Natuurlijk gebruik je speciaal mooi papier

   

   

  Deel