Lente bruiloft trouwen in de lente

Lente bruiloft

De lente bruiloft een geweldige tijd voor een nieuw begin

De winter is voorbij, uit haar lange winterslaap ontwaakt de natuur, en het zonnetje laat zicht eindelijk zien, het is heerlijk lente. De tijd van vernieuwing en dé favoriete onderdelen van het seizoen om een lente bruiloft te vieren. Trouwen in het begin van het seizoen bied een zachte temperatuur, de sfeer van paaseitjes en tulpen, zijn de perfecte combinatie om deze in je bruiloft thema te gebruiken. Anders dan de winter bied het lente seizoen een overvloed aan lentebloemen zoals Hyacinten, Tulpen, Lelies, bloeiende takken en Madeliefjes...
Leuk is om de lentebloemen in je bruidsboeket en corsages te verwerken, en zijn ideaal voor een lenteachtige decoratie.Trouwens de lente is op de derde plaats achter de zomer en de herfst, de meest populaire tijd van het jaar voor trouwlustigen.

De voordelen om te trouwen in de lente.

Zo kan het voorkomen dat je toevallig midden in de paasvakantie trouwt of in de krokusvakantie en dat komt goed uit want er zijn leuke voordelen aan verbonden. Om te beginnen de meeste trouwleveranciers zijn meer beschikbaar in de lente dan in de zomer, en qua prijs zijn deze meestal een stukje goedkoper dan de geboden prijzen tijdens de zomer en de herfst, uiteraard met uitzondering van de manden Mei. Er zijn ook leuke voordelen uit te halen in deze periode voor je bruiloft inspiratie, zo kun je de decoratie van de feestzaal of je bruidsbloemen in Paas stijl aanpassen of kleuren en tinten van de krokus in je thema verwerken. Kortom een schitterende combinatie met onderdelen van het seizoen kan je voor je lentebruiloft gebruiken. Anders dan de winter is de lente niet zo koud, dit betekent dat je als bruidspaar niet hoeft te zweten in je bruidsjurk of hij in zijn trouwpak, de ideale temperatuur dus. Afhankelijk van het weer kunnen jullie buiten genieten van alles wat begint te groeien en bloeien in de natuur en deze verwerken als achtergrond voor je trouwreportages, romantisch toch op zo'n belangrijk dag.

Nadelen lente bruiloft

Afhankelijk van de weersomstandigheden in Nederland kan het bij een lentebruiloft gaan regenen op je bruiloft, daardoor zijn deze niet zeer geschikt voor outdoor bruiloften. Maar het komt vaak voor dat er in maart en april al temperaturen zijn van van boven de 20 graden.
Overweegt voor de zekerheid een grote paraplu voor het geval dat? Een warme jas voor de avond is geen overbodige luxe. Dit zijn allen voorzorgsmaatregelen, maar maak je geen zorgen, in de lente is het meestal heerlijk weer buiten. Houd ook rekening met je trouwvervoer, dat de kap dicht kan als je een cabrio hebt.

Lente bruidsboeketLente bruidstaart

Lente trouwjurk

Er zijn bruidsjurken die geschikt zijn voor verschillende seizoenen, kies dan, als je het zelf mooi vind voor een veelzijdige jurk met b.v. zachte zandtinten of en vleugje pastel kleur, en anders licht en helder van kleur. Daarbij accessoires met sterke kleurtinten zoals geel, roze of anders gecombineerd met groen. Vergeet bij een koude ochtend of avond de jasjes niet. Voor de bruidsmeisjes en bruidsjonkers kun je voor een andere richting kiezen met o.a. turquoise of mintgroene jurken en broeken begeleid door mooie gekleurde boeketten. Voor de bruidegom geld eigenlijk hetzelfde principe voor zijn outfit, licht grijs of een crème trouwkostuum.Gecombineerd met mooi gekleurde accessoires.

Lentebruiloft tips

Voor je uitnodiging kun je een lente thema gebruiken zoals de kleuren van de tekst en op je kaart, een gedicht is natuurlijk ook leuk, vergeet niet deze op tijd te versturen. Wat betreft de zaal decoratie voor je bruiloftsfeest kun je b.v. voor veel lentebloemen kiezen in witte of gele kleuren. Gebruik bij je tafel versiering in ieder geval veel bloemsoorten en lintjes voor de lente sfeer.

Voorjaar menu-ideeën:

Als entree: Gegrilde sint-Jacobs vruchten en zeewaterscampi's op een bedje van puree van verse tuinkruiden met een wijnsausje op basis van rozemarijn.
Hoofdgerecht:
Het beste van het speenvarken met een stoofpotje van lentegroenten en een kalfsjus op smaak gebracht met een vleugje armagnac en thijm.
En als dessert: Crème brûlée van rode vruchten.

Decoraties-geel

Tot slot, hoe dan ook het voorjaar is een prachtige tijd om een nieuwe toekomst te beginnen met degene die je lief hebt.

Deel

Categorie bruiloft

  • Buiten bruiloft
  • Herfst bruiloft
  • Kerstbruiloft
  • Regen op je bruiloft
  • Winter bruiloft
  • Zomer bruiloft