Alles over trouwen

Als je gaat trouwen komen er een hele boel voorbereidingen en deze zijn niet altijd even makkelijk. Je moet je trouwdatum bepalen, trouwlocatie kiezen, een gastenlijst samenstellen, en dat is nog maar het begin! Gelukkig zijn er ook een genoeg leuke dingen, zoals je trouwjurk uitkiezen, je bruidstaart, kinder bruidskleding, decoraties…. noem maar op. Buiten deze leuke dingen moeten er ook minder leuke dingen worden geregeld: en dat is het papierwerk. Praat er samen over hoe jullie willen trouwen. Je kunt namelijk trouwen in gemeenschap van goederen of onder huwelijkse voorwaarden. Bespreek wat belangrijk voor jullie is, en laat alles goed vastleggen bij de notaris. Alles wat je moet weten als je gaat trouwen vindt je hier en op onze site.



Maar waarom!!!

Wanneer je niets regelt, dan trouw je automatisch in gemeenschap van goederen. Wat inhoud mochten jullie uit elkaar gaan, alle bezittingen eerlijk worden verdeeld tussen jullie beide. Dit geldt ook voor de schulden. Ook wanneer één van jullie beide voor het huwelijk al schulden had!

Huwelijkse voorwaarden

Wil je dat dat alles gewoon van jou blijft, wat van jouw was wanneer je toch besluit ooit uit elkaar te gaan? Dan kun je het beste trouwen onder huwelijkse voorwaarden. Bij onder huwelijkse voorwaarden kunnen jullie zelf op papier laten zetten welke goederen van samen zijn, en welke goederen of geld van jouw zijn.

Wat je nog meer moet weten over trouwen

Buiten het stadhuis zijn er nog veel meer leuke locaties om elkaar het Jawoord te geven. Wat dacht je van trouwen onder een boom? Of trouwen in een Molen? Zo zijn er tal van leuke bijzondere trouwlocaties. In Nederland zijn er nogal wat kustplaatsen en gemeentes waar het toegestaan is te trouwen op het strand. En gelukkig mag ik in bijna alle gemeentes in Nederland zelf bepalen waar je wilt trouwen, er zijn wel een paar regels die je in acht moet nemen, deze zijn per gemeente verschillend.

Welke dagen

In de meeste gemeentes kun je op alle dagen trouwen, van Maandag t.m. Zondag, enkele uitzonderingen van kerkelijke gemeentes. Heb je die mogelijkheid niet op Zondag in jouw gemeente te trouwen , kun je een zelfstandig trouwambtenaar inhuren. Deze mogelijkheid bestaat ook als jullie bijvoorbeeld een tijdstip in gedachten hebben waarbij de gemeente niet trouwt. Je kun er voor kiezen om het heel klein, of heel groots te doen. Je kun trouwen op het gemeentehuis en binnen 10 minuten weer buiten staan als man en vrouw, maar de meeste paren willen er een groot bruiloftsfeest van maken. De meeste koppels zien deze dag als hun grootste dag in hun leven, en willen er samen met vrienden en familie een groot feest van maken.

Populaire trouwdatums in 2020

Ook voor 2020 zijn er weer bijzondere trouwdata beschikbaar zoals 20-02-20 en 2-20-20 . Ook Valentijn is weer een populaire trouwdatum!

Wanneer mag ik trouwen/of niet.

Als u beiden 18 jaar of ouder bent. Bent u (en/of uw partner) 16 of 17 jaar oud, dan kunnen jullie alleen trouwen als de vrouw een kind heeft of een verklaring van een arts kun overleggen waaruit blijkt dat zij zwanger is. Je hebt op 16- of 17-jarige leeftijd ook toestemming nodig van je ouders of voogd. U mag niet trouwen als u al getrouwd bent. In een aantal voornamelijk islamitische landen is een dubbel huwelijk wel mogelijk. Als u onder curatele staat, heeft u toestemming van de curator nodig. Niet met uw eigen kind, broer, zus of met uw eigen ouder. Niet met uw geadopteerde kind, broer, zus of adoptieouder. Als er echter geen sprake is van bloedverwantschap kun de minister van Justitie ontheffing verlenen.

Trouwen in het buitenland

Er zijn ook koppels die elkaar het Jawoord willen geven in het Buitenland, dit vraagt wel wat meer papierwerk. Je hebt dan een legalisatie van de huwelijksakte nodig.

Trouwen met een buitenlander

Partners die geen van beiden de Nederlandse nationaliteit hebben, kunnen in Nederland trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan, als ten minste één van hen in Nederland woont. Degene die in Nederland woont moet wel een geldige verblijfstitel hebben. Trouwen met een buitenlander

De kerk

In Nederland moet iedereen eerst voor de wet getrouwd zijn, daarna pas voor de kerk .Door de scheiding van staat en kerk in ons land zijn het kerkelijk en het wettelijk huwelijk niet met elkaar verbonden. Trouwen in de kerk.

Speciale dagen

Vaak heb je een bepaalde datum, of een speciale dag. Denk hierbij aan de eerste ontmoeting, of datums zoals 22-02-22 Ook gewoon met valentijnsdag of oudjaarsavond. Ook zijn er datums die je beter niet kun nemen om te trouwen, denk aan een dag waarop de finale van het voetbal valt.

Beste periode om te trouwen

De maanden april, mei, juni, en september, zijn erg populair. Dit zijn vaak ook de duurste maanden. De wintermaanden zijn vaak goedkoper.

De trends veranderen steeds weer, en natuurlijk wil je weten wat hip is en wat uit is. De nieuwste trends, kleuren, lees hier alles over. Veel bruidsparen willen een thema bruiloft of ’n bepaalde stijl, we hebben leuke tips als je in stijl wil trouwen. trouwen met een thema.

We houden allemaal rekening met ons milieu, maar weet je wel wat je zelf allemaal kunt doen op een ecologisch verantwoorde manier. Eco chic trouwen, daar kiezen steeds meer bruidsparen voor.

Wat zijn de kosten

Je kun het zo duur maken als je zelf wil, en eigenlijk is er geen budget voor. Behalve de kosten van de trouwakte en het trouwboekje. Maar natuurlijk wil je een te gekke bruiloft met jouw droomjurk en voor je aanstaande het mooiste trouwpak. Maar ondanks dat kun je toch een hoop besparen op je trouwbudget!

Gerelateerde berichten