Alles over trouwen

alles over trouwen

Wat je nog meer moet weten over trouwen

De trends veranderen steeds weer, en natuurlijk wil je weten wat hip is en wat uit is. De nieuwste trends, kleuren, lees hier alles over. Veel bruidsparen willen een thema bruiloft of 'n bepaalde stijl, we hebben leuke tips als je in stijl wil trouwen. trouwen met een thema.

Buiten het stadhuis zijn er nog veel meer leuke locaties om elkaar het Jawoord te geven. Wat dacht je van trouwen onder een boom Of trouwen in een Molen . Zo zijn er tal van leuke bijzondere trouwlocaties. In Nederland zijn er nogal wat kustplaatsen en gemeentes waar het toegestaan is te trouwen op het strand.

We houden allemaal rekening met ons milieu, maar weet je wel wat je zelf allemaal kunt doen op een ecologisch verantwoorde manier. Eco chic trouwen, daar kiezen steeds meer bruidsparen voor.

Welke dagen

In de meeste gemeentes kun je op alle dagen trouwen, van Maandag t.m. Zondag, enkele uitzonderingen van kerkelijke gemeentes. Heb je die mogelijkheid niet op Zondag in jouw gemeente, kun je een zelfstandig trouwambtenaar inhuren. Deze mogelijkheid bestaat ook als jullie b.v. een tijdstip in gedachten hebben waarbij de gemeente niet trouwt. Je kun er voor kiezen om het heel klein, of heel groots te doen. Je kun trouwen op het gemeentehuis en binnen 10 minuten weer buiten staan als man en vrouw, maar de meeste paren willen er een groot bruiloftsfeest van maken. De meeste koppels zien deze dag als hun grootste dag in hun leven, en willen er samen met vrienden en familie een groot feest van maken.

Populaire trouwdatums in 2018

Ook voor 2018 zijn er weer bijzondere trouwdata beschikbaar zoals 18-08-2018 en 10-08-2018 . Ook Valentijn is weer een populaire trouwdatum! Pas weer op met deze datums 14 juni t/m 15 juli: WK voetbal in Rusland

Wanneer mag ik trouwen/of niet.

Als u beiden 18 jaar of ouder bent. Bent u (en/of uw partner) 16 of 17 jaar oud, dan kunnen jullie alleen trouwen als de vrouw een kind heeft of een verklaring van een arts kun overleggen waaruit blijkt dat zij zwanger is. Je hebt op 16- of 17-jarige leeftijd ook toestemming nodig van je ouders of voogd. U mag niet trouwen als u al getrouwd bent. In een aantal voornamelijk islamitische landen is een dubbel huwelijk wel mogelijk. Als u onder curatele staat, heeft u toestemming van de curator nodig. Niet met uw eigen kind, broer, zus of met uw eigen ouder. Niet met uw geadopteerde kind, broer, zus of adoptieouder. Als er echter geen sprake is van bloedverwantschap kun de minister van Justitie ontheffing verlenen.

Trouwen in het buitenland

Er zijn ook koppels die elkaar het Jawoord willen geven in het Buitenland, dit vraagt wel wat meer papierwerk. Je hebt dan een legalisatie van de huwelijksakte nodig.

Speciale dagen

Vaak heb je een bepaalde datum, of een speciale dag. Denk hierbij aan de eerste ontmoeting, of datums zoals 11-12-13 Ook gewoon met valentijnsdag of oudjaarsavond. Ook zijn er datums die je beter niet kun nemen om te trouwen, denk aan een dag waarop de finale van het voetbal valt.

Trouwen met een buitenlander

Partners die geen van beiden de Nederlandse nationaliteit hebben, kunnen in Nederland trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan, als ten minste één van hen in Nederland woont. Degene die in Nederland woont moet wel een geldige verblijfstitel hebben. Trouwen met een buitenlander

De kerk

In Nederland moet iedereen eerst voor de wet getrouwd zijn, daarna pas voor de kerk .Door de scheiding van staat en kerk in ons land zijn het kerkelijk en het wettelijk huwelijk niet met elkaar verbonden. Trouwen in de kerk.

Beste periode

De maanden april, mei, juni, en september, zijn erg populair. Dit zijn vaak ook de duurste maanden. De wintermaanden zijn vaak goedkoper.

Maar waarom!!! Door te trouwen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan, worden een aantal zaken wettelijk vastgelegd. Zo zijn partners verplicht voor elkaar te zorgen en naar draagkracht bij te dragen aan de kosten voor de huishouding. Gaan ze uit elkaar, dan kun er een alimentatieplicht ontstaan. Beide partners zijn automatisch elkaars erfgenaam. Waarom trouwen

Wat zijn de kosten

Je kun het zo duur maken als je zelf wil, en eigenlijk is er geen budget voor. Behalve de kosten van de trouwakte en het trouwboekje. Maar je kan toch een hoop besparen op je trouwbudget!

 

.

Deel