Wat is een huwelijksaanzoek

huwelijks aanzoek

Wat is een huwelijksaanzoek

Een huwelijksaanzoek is een voorstel tot het aangaan van een huwelijk, deze word gedaan door de ene partner aan de ander. In de traditionele huwelijksvorm is het doorgaans de man die een aanzoek doet aan de vrouw. Het doen van een aanzoek is de afgelopen decennia in onbruik geraakt en vervangen door informeel overleg, mede doordat een huwelijk vaak het vervolg is op een jarenlange periode van samenwonen.

Aanzoek op originele wijze

De laatste jaren lijkt het doen van een aanzoek weer terug in de belangstelling. Menige trouwlustige stelt zich er een eer in hier op originele dan wel spectaculaire wijze vorm aan te geven. Zo worden er vliegtuigjes gehuurd met reclameboodschappen ("..., wil je met me trouwen? ...").
Ook worden er uitjes georganiseerd naar romantische bestemmingen, of in een luchtballon, zodat bij een fraai uitzicht het verzoek kan worden uitgesproken. Het kan ook voorkomen dat een vrouw nietsvermoedend het raam openzwaait en de aanzoek-boodschap in de tuin ontwaart, geschreven in bloemblaadjes. (Wikipedia)

Uniek aanzoek tips

Vertel jouw geliefde waarom je met haar wilt trouwen? en wat jullie verwachtingen voor de toekomst zijn. Hoe je haar hand moet vragen, je goed moet voorbereiden om het aanzoek en de aankondiging op een spectaculaire manier te doen. Het geven van de verlovingsring. Al deze vragen kun je terug vinden, hier in de rubriek huwelijksaanzoek.

Wil je meer tips voor je aanzoek

Je aanzoek doen tijdens bijvoorbeeld een speciaal moment namelijk in de slaapkamer, of in een aangespoelde fles tijdens een strandwandeling. Verras je partner met wat humor, of neem een paar leuke romantisch trouwfilms mee voor je aanzoek, kortom te veel om op te noemen. Er zijn tal van mogelijkheden, om jullie te helpen hebben wij daarvoor de rubriek, aanzoek tips voor huwelijk hier te vinden.